Προς το περιεχόμενο

router για wireless internet από ethernet πόρτες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Ο τίτλος δεν είναι πολύ καλός, αλλά δεν ήξερα πως να περιγράψω με μερικές λέξεις το θέμα.

Θα προσπαθησω να εξηγήσω αναλυτικά το πρόβλημα και τι θέλω να κάνω.

Μόλις μετακόμισα σε καινούριο διαμμέρισμα το οποίο μέσα στη τιμή του ενοικίου παρέχει adsl internet. Στο τοίχο του σαλονιού έχει 2 ethernet πόρτες από τις οποίες δουλεύει μόνο η μία. Το πρόβλημα είναι ότι και εγω και η κοπέλα μου έχουμε και οι δύο laptop και εκτός του ότι δε θέλουμε να έχουμε 2 καλώδια των 10 μέτρων και ένα hub, θα θέλαμε να έχουμε πρόσβαση από οποιοδήποτε δωμάτιο όπως και από τα τηλέφωνά μας.

Ξέρω ότι αυτό γίνεται με ένα wireless router, αλλά παλιότερα που είχα κάνει κατι παρόμοιο χρειάστηκε να κάνω καταχώρηση κάποια στοιχεία από τον πάροχο (username, password), μόνο που σε αυτή τη περίπτωση το router ηταν συνδεδεμένο στη γραμμή του τηλεφώνου.

Ερώτησεις:

Αν συνδέσω ένα router με ethernet καλώδιο στο τοίχο τότε θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα στο internet όπως κάνει και το laptop μου, σωστά;

Αν ναι, μπορώ να μεταδώσω το ιντερνετ μέσω αυτού χωρίς τις ρυθμίσεις του παρόχου(να δουλέψει σαν hub);

Και αν όντως ναι, γίνεται κι αυτό. Για να ρυθμίσω το wireless θα πρέπει να ξέρω την IP του router, πως μπορώ να τη βρω; Ξερώ ότι η IP του router είναι 192.168.1.1, αλλά το νέο router συνδεδεμένο στις ethernet πορτες θα παίρνει δυναμικά IP όπως και το laptop μου.

Απλά θέλω να ξέρω για να μην αγοράσω router χωρίς λόγο και πόσο μάλλον για να μη κάνω καινούρια σύνδεση μιας και πληρώνω ήδη αυτή που υπάρχει στο κτίριο.

Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα :)

Δημοσ.

Να σου πω για το Netgear(wnr1000 v3) μου που δουλεύει με αυτόν τον τρόπο που θες και εσύ.

Ένα modem δίνει internet στο router μου(με ethernet). Αυτό δούλεψε από την πρώτη στιγμή με τις απαραίτητες ρυθμίσεις για wireless, κωδικό πρόσβασης router και ρυθμίσεις το internet το οποίο του παρέχετε.(π.χ. DNS, internet ip κ.α).

Το DNS που λέω παραπάνω μπορεί να είναι ή ίδια IP που έχεις από την θύρα ethernet ή ορίζεις της google.( 8.8.8.8) Internet IP μπορείς να την αφήσεις να παίρνει μόνο του εφόσον ο παροχέας σου τρέχει DHCP server ή παίρνεις την στατική που τυχόν σου έχει ορίσει.

(Η διαφορά του HUB από ένα router/switch είναι ότι το μεν HUB απλά δίνει internet και το χωρίζει ανάλογα με τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών(αυτό σε σειρά και έτσι εμποδίζετε η ταχύτητα) ενώ δε το router/switch εκτός του ότι δίνει παράλληλα την σύνδεση(δηλαδή δεν επηρεάζετε η ταχύτητα) και ενσωματώνει και διάφορες άλλες λειτουργίες όπως firewall - dhcp και άλλες πολλές λειτουργίες)

Το wireless είναι μια διαφορετική εντελώς επιλογή εντελώς από το router και δεν έχει να κάνει με την ip την οποία σου παρέχει το πριζάκι. Εφόσον μπορείς να μπεις στο internet από το router και με ethernet τότε μπορείς να μπεις και wi-fi.(είναι απλά θέμα ρυθμίσεων, όχι δύσκολων συνήθως ποια, μέσα από το firmware)

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις και να ένα σχεδιάγραμμα για να μην μπλέχτεις.

Ότι απορία έχεις εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Παμε απο την αρχη

υπαρχουν δυο τροποι για να δουλεψει και εξαρτατε απο αυτον που σου δινει το ιντερνετ.

αν δινει χυμα ιντερνετ τοτε μπορεις να βαλεις ενα παλιο adsl router Που εχεις και σαν Lan Ip να βαλεις μια απο τις ip που σου δινει αυτος οταν συνδεεις το λαπτοπ σου πανω.δηλαδη συνδεεις το laptop γραφεις Ipconfig βλεπεις οτι πηρες την 192.168.1.30 με gateway Την 192.168.1.1 και πας και βαζεις στην Lan του ρουτερ σου την 192.168.1.30.μετα κλεινεις τον dhcp και παιζεις κανονικα.ολα αυτα

αν α.εχει ρυθμισει αυτος να μπορει να σου δωσει παραπανω απο μια Ip.β.δεν υπαρχει καποιος αλλο περιορισμος με mac address που λογικα δεν υπαρχει αφου ως τωρα συνδεεις και της κοπελας σου και το δικο σου.απλα κλειστο dhcp και το καλωδιο απο τον τοιχο σε μια λαν του παλιου adsl router Που μπορεις να εχεις.

αν δεν παιζει αυτοτοτε θες ρουτερ με wan.οποτε εκει πολυ απλα οπως ο φιλος απο πανω το βαζεις πανω εχει δικο του dhcp δικο του nat και παιζεις μια χαρα.απλα μπαινει το καλωδιο στην wan παιρνει το ρουτερ την Ip που θα επαιρνες εσυ και μετα μοιραζει δικες του Ip στο δικτυο σου.

Δημοσ.

βασικά δε ξέρω τη διαφορά του adsl router από το router.

Θα υποθέσω ότι πήρα ένα απλό ασύρματο router...

Δημοσ.

το adsl router εχει υποδοχη για να βαλεις το τηλεφωνικο καλωδιο.κοινως εχει Line η αλλιως adsl2+ θυρα ενω το ρουτερ εχει μια ethernet θυρα που γραφει wan/internet.ποιο μοντελο πηρες?

Δημοσ.

Πήρα ένα ICIDU.

Δεν την ήξερα σαν μάρκα, αλλά ήταν μόνο 24 ευρώ και μου είπε ο πωλητής πάρτο να το δοκιμάσεις και αν δε δουλέψει το φέρνεις πίσω.

Εν το μεταξύ έχει 10 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.

Πήρα ένα ICIDU.

Δεν την ήξερα σαν μάρκα, αλλά ήταν μόνο 24 ευρώ και μου είπε ο πωλητής πάρτο να το δοκιμάσεις και αν δε δουλέψει το φέρνεις πίσω.

Εν το μεταξύ έχει 10 χρόνια εγγύηση.

φτυστο σαν tp link ειναι.10 χρονια εγγυηση μια χαρα.και 24 ευρω τιποτα.σκετο ρουτερ πηρες με wan/internet.Μια χαρα.

απλα αυτο για το adsl router που ειπα πιο πανω θα ηταν μια δοκιμη μονο αν το ειχες ηδη μπας και γλυτωνες να δωσεις λεφτα για router.αν δεν ειχες spare adsl router δεν ειχε νοημα.

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα τι εννούσες σαν adsl router. Είχα στην Ελλάδα ένα philips από τον ΟΤΕ, αλλά έμεινε εκεί :)

Δημοσ.

ναι αυτο εννοουσα οτι αναλογως τι εχει κανει αυτος που δινει ιντερνετ ισως ναμπορουσες να χρησιμοποιησεις και αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...