Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω θα σου πρότεινα για αρχή να μην αφήσεις τον IDLE καθώς είναι πάρα πολύ καλός για να κάνεις τα πρώτα βήματα σου. Σαν βιβλίο θα σου πρότεινα το μεταφρασμένο στα ελληνικά και με creative commons άδεια βιβλίο A byte of python που μπορείς να κατεβασεις ελεύθερα από εδώ

http://lambrosbouk.wordpress.com/2012/08/18/e-book-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-python-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Α ξέχασα να σου πω να μπείς και στο ubuntu-gr forum που έχουν ολόκληρη ενότητα με μαθήματα για python για αρχάριους

http://forum.ubuntu-gr.org/viewforum.php?f=55

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το idle έχει διαφορά θέματα. Πρόσφατα έγινε ένα πολύ μακροσκελές thread στην Python-dev (παίζει να συνεχίζει ακόμα). Υπήρχαν προτάσεις να φύγει τελείως από την Python (που imho θα ήταν λάθος, αν δεν αντικατασταθεί από κάτι άλλο) ή να μεταφερθεί εκτός της Standard Library ώστε να είναι πιο γρήγορη/εύκολη η ανάπτυξή του.

Ειδικά για windows, μακράν η καλύτερη επιλογή για απρόσκοπτο development είναι το PythonXY και η πλήρης εγκατάσταση του. Αναλαμβάνει και την προσθήκη του Python Installation Folder στο PATH και όλα, ενώ ο Spyder είναι αξιοπρεπέστατος Editor. Σε linux δεν χρειάζεται κάτι αντίστοιχο γιατί η Python είναι προεγκατεστημένη και η εγκατάσταση των βιβλιοθηκών/προγραμμάτων γίνεται εύκολα μέσω του Package Manager.

Όσον αφορά τα βιβλία, αν σου το επιτρέπει το επίπεδο σου των αγγλικών (που λογικά στο επιτρέπει καθώς παρακολουθείς το Coursera), διάβασε όποιο βιβλίο/tutorial θέλεις/προτιμάς αλλά διάλεξε κάτι στα αγγλικά. Προγραμματισμός πέρα από το hello world, χωρίς αγγλικά και αγγλική ορολογία απλά δεν υφίσταται (υπερβάλλω λίγο αλλά τα αγγλικά είναι απαραίτητα). Μια αρκετά αναλυτική παρουσίαση των βιβλίων/tutorials για Python θα βρεις εδώ.

Δημοσ.

για τον φιλο που ρωτησε το μαθημα που παρακολουθω ειναι αυτο

Learn to Program: Crafting Quality Code

στο φορουμ του μαθηματος δεν σκεφτηκα να μπω η αληθεια ειναι.

η βλακεια ειναι οτι μου πηρε αρκετο χρονο να κατανοησω τα μαθηματα οσο μπορουσα και εχω μεινει λιγο πισω. στο πρωτο τεστ παντως πηρα 7,8/12.

τα ειδα ολα τα βιβλια που μου στειλατε και θα αρχισω να τα διαβαζω λιγο λιγο σημερα. εχω κατεβασει και στο κινητο εναν οδηγο που βρηκα και το κοιταω οποτε ειμαι εξω πχ σε μτρο κλπ κλπ για να εξοικιωθω περισσοτερο

Δημοσ.

Αυτό που κάνεις δεν είναι για τελείως αρχάριους. Είναι σαν να λέμε Προγραμματισμός ΙΙ. Το Προγραμματισμός Ι είναι αυτό το μαθημα που είναι στο link που ακολουθεί και όπως θα δεις και στην περιγραφή του μαθήματος που κάνεις θεωρείται ως προαπαιτούμενο https://www.coursera.org/course/programming1

Νομίζω ότι στο coursera αν κάνεις signup μπορείς να έχεις πρόσβαση στο υλικό και ας έχει τελειώσει η "διδασκαλία" του μαθήματος. Αν ήμουνα στη θέση σου θα ξεκίναγα από το Ι και μετά θα πήγαινα στο ΙΙ. Και με το ΙΙ γίνεται να συνεχίσεις απλά θα πρέπει να διαβάσεις πολύ για να καλύψεις τα κενά που θα έχεις.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αξίζει να αφήσω την vb6 για να ασχοληθώ με python;

Αξίζει να αφήσεις τη vb6 και για να ασχοληθείς με κομμωτική. Σοβαρά τώρα, εκτός από την περίπτωση που έχεις στρωμένη δουλειά υποστήριξης παλιών εφαρμογών σε vb6 και θέλεις να την αρμέξεις όσο πάει, η ερώτηση είναι ρητορική.

• Like 1
Δημοσ.

Σοβαρά τώρα, εκτός από την περίπτωση που έχεις στρωμένη δουλειά υποστήριξης παλιών εφαρμογών σε vb6 και θέλεις να την αρμέξεις όσο πάει, η ερώτηση είναι ρητορική.

• Like 2
Δημοσ.

Αξίζει να αφήσεις τη vb6 και για να ασχοληθείς με κομμωτική. Σοβαρά τώρα, εκτός από την περίπτωση που έχεις στρωμένη δουλειά υποστήριξης παλιών εφαρμογών σε vb6 και θέλεις να την αρμέξεις όσο πάει, η ερώτηση είναι ρητορική.

54657976.jpg

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι δε σου άρεσε στη python:

Το γεγονός οτι γράφεις λιγότερο κώδικα;

Ότι δεν είναι syntactically correct όπως η java;

Oτι είναι interpreted;

Το indentation;

Ότι γράψεις σε java μπορεις να το γράψεις και σε python.

Java έχει νόημα για μενα σε ακαδημαικό επίπεδο μόνο(να μάθεις τι είναι String, boolean, integer πως δηλώνεις μεταβλητες κτλ) σε καθημερινές εφαρμογές γράφεις τζάμπα ένα κιλό κώδικα που θα μπορούσες να παραλείψεις

Δημοσ.

Oτι είναι interpreted;

Το indentation;

Java έχει νόημα για μενα σε ακαδημαικό επίπεδο μόνο(να μάθεις τι είναι String, boolean, integer πως δηλώνεις μεταβλητες κτλ) σε καθημερινές εφαρμογές γράφεις τζάμπα ένα κιλό κώδικα που θα μπορούσες να παραλείψεις

Όχι και μόνο σε ακαδημαϊκό επίπεδο νόημα, για Java μιλάμε όχι για Haskell. Γλώσσα μονόδρομος στο Android και ευρέως χρησιμοποιούμενη με πλήθος εφαρμογών σε όλα τα λειτουργικά.

Disclaimer: Η Python είναι η αγαπημένη μου γλώσσα και τη χρησιμοποιώ παντού και σχεδόν αποκλειστικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oτι είναι interpreted;

Το indentation;

Κυρίως δεν μου άρεσαν τα tabs/space , και ότι όλες οι μεταβλητές(data types) είναι variant , αλλά δεν είπα ποτέ ότι είναι κακή γλώσσα. Νομίζω ότι η java είναι καλύτερη για μεγάλες εφαρμογές(3d games) επειδή είναι πιο γρήγορη και μπορείς να οργανώσεις/συντάξεις καλύτερα τον κώδικα σου  . Όσο για το λίγες γραμμές κώδικα το πλήρωσα ακριβά στην vb6. 

Επεξ/σία από greekmanael

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...