washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Κοίτα, αστειεύτηκα (μάλλον σε πιάνω σε κακή διάθεση) αλλά αν επιμείνεις να με βγάλεις τρελό το επόμενο ρε θα το εννοώ. Πλήρης παρεξήγηση. Αν το προσέξεις, έγραφε κι εννοούσε τα όσα είχες γράψει για την αβάσταχτη ελαφρότητα των 7200 RPM μέσα από enclosure USB 2.0, πως ήταν σωστά. Καπάκι έγραψε την άποψή του περί αγοράς ξέχωρης θήκης μετά σκληρού - ακριβώς όπως εκ παραλλήλου έγραφε (ένα λεπτό διαφορά κατέγραψε ο Ινσόμνιας) κι ο TheElf. M' άλλα λόγια, το ποστ του Elf δεν το είδε ποτέ, πριν ποστάρει το δικό του...Και με ακόμη πιο διαφορετικά λόγια, ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΛΦΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΦΥΛΑΣ ΕΝΟΣΩ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ...κατά τ' άλλα και οντόπικ, το +1 μου κι εμένα στην αγορά θήκης&σκληρού, κι ας βγαίνει λίγο ακριβότερα (καλύτερα ακόμη και μέχρι πιο μικρό σκληρό να πάρει κανείς, αν δεν του φτάνουν τα γκαφρά, παρά ένα από τα ετοιματζίδικα εκτρώματα των εταιριών. Που και με λιγότερη εγγύηση τα παρέχουν, και τί σκληρό μέσα έχουν ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, κι αν χρειαστεί να τον βγάλεις γιατί πχ χάλασε ο controller του κουτιού, έρχεσαι αντιμέτωπος με την ακύρωση της εγγύησης).
AGnostICxv Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 washcloud,θες να μου προτεινεις κουτι fw και δισκο 150/200GB ισως και λιγοτερο να αγορασω γιατι τον χρειαζομαι αμεσα Η καποιας αλλης εταιριας "ετοιματζιδικο" οπως προανεφερες;θελω ενα δισκο οταν δουλευω το εκαστοτε project στο Logic,να το δουλευω απο αυτον,τιποτα περισσοτερο.για αποθήκευση εχω αλλους δισκους. @PCharon μου εδωσε αυτη την απαντηση ενας WD Community Manager πανω σε ερωτηση συγκεκριμενα για δισκους FW.
washcloud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω, μαν... Μπες στο Skroutz, και για δίσκο βάλε "SATA <GB/ΤΒ που θες>" και για κουτί "SATA 3.5 case" και δες στην κατηγορία "θήκες"... Πάντως, τόσο μικρό δίσκο, θα τον πληρώσεις ακριβά και θα πάει στράφι...(δύσκολα θα βρεις κι όλας). Μπας και σε βολε Eπίσης, γιατί καλά και σώνει IEEE 1394 (αλλιώς Firewire) σύνδεση...; Και για ποιά έκδοση μιλάμε; 400άρα; 800άρα; Παραπάνω; Παίζει ιδιαίτερο ρόλο η ταχύτητα γι' αυτό που κάνεις, και ποιόν; Αν είχε δίκιο αυτός που σου είπε για "7200", σε ποιά έκδοση Firewire αναφερόταν; Μήπως σε καλύπτει USB 3.0 δίσκος; Aν το πισί δεν έχει τέτοια θύρα, αλλά έχει PCI-e slot, ίσως σε βολεύει και μία USB 3.0 controller card...Εξωτερικοί δίσκοι "έτοιμοι" βλέπω υπάρχουν στα 77€ και κάρτες στα 12... Τέσπα, λίγο μπερδεμένο το ζήτημά σου με αυτά που θες, σε συνδυασμό με το οικονομικό και τη βιασύνη. Μη σε πάρουμε και στον λαιμό μας. Έχε πάντως κατά νου και αγορά από εξωτερικό (αν δεν είδες ήδη), κυρίως για ποικιλία και τιμή. Τέλος, εξωτερικός δίσκος με Firewire 800 (μια χαρά ταχύτητα), ΚΑΙ 7200 RPM που..."τόσο θες", και μάλιστα WD, βλέπω να διαφημίζεται εδώ : http://www.skroutz.gr/s/263017/Western-Digital-My-Passport-Studio-320-GB.html (2ο αποτέλεσμα). Τώρα, αν ισχύει το "7200".....
AGnostICxv Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 κοιτα,ειναι ξεκαθαρο,οτι μονο με firewire δισκο 800 και 7200 rpm speed,θα εχω τα μεγιστα αποτελεσματα για το gear μου.οχι,δεν εχω θυρα δύστυχος στο macbook pro usb 3.οσο για τον δισκο που μου προτεινεις,για τον ιδιο εστειλα στην wd mail και τον ιδιο τον βρηκα σε 4-5 ελληνικα και ξενα site να αναφερονται σητν ταχυτητα και σαν 5400.Σε οσα καταστηματα δινει το skroutz για το συγκεκριμενο,κανενα δεν δινει τιμη ταχύτητας εντομεταξυ,κουτι fw στο σκρουτζ,δεν υπαρχει!
D4rkst3EL Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Σόρρυ που δε βοηθάω, αλλά κάποτε είχα έρθει και γω αντιμέτωπος με παρόμοιο θέμα. Εψαχνα για κάποιους εσωτερικούς δίσκους να βρω στροφές και δεν αναγραφόταν Π-Ο-Υ-Θ-Ε-Ν-Α, παρά μόνο οτι είναι μεταβαλλόμενες αλλά μέχρι στις πόσες έφθανε.... μούγγα. Και στους εσωτερικούς έχει περισσότερη σημασία.
washcloud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Σόρι, μάλλον είχα δώσει λάθος λινκ. Εδώ τον αναφέρει (2ο αποτέλεσμα) ως "7200" (ενώ πιο πριν, έχει με 5400. Τώρα, τί ξέρει το Σκρουτζ, αν στα site των μαγαζιών δεν λέει για στροφές, δεν ξέρω...). Κουτί Firewire υπάρχει, αλλά για 2.5άρη (αν δε σε χαλάει).
pano Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 http://mediacenter.gr/el/ntc-3-5-external-enclosure-usb-2.0-and-firewire.html (δεν γνωρίζω αν έχει Firewire 400 ή 800,πρέπει να μιλήσεις με το κατάστημα) http://www.amazon.co.uk/IB-111StUEb-Wh-Aluminium-Docking-Station-Firewire/dp/B006H2R30A/ref=pd_ecc_rvi_cart_2 (περίπου 62.5 ευρώ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μας νοιάζει αν ο δίσκος είναι 5400 ή 7200rpm από την στιγμή που κόβεται έτσι κι αλλιώς η ταχύτητα του από το usb2.0 ή το firewire... να πεις ότι είναι e-sata ή usb3.0 να το καταλάβω...
washcloud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ε είπε ότι ήταν η γνώμη κάποιου "ειδικού" από τα φόρουμ της WD... Τώρε σε τί το βασίζει αυτός... Εκτός κι αν, στο Firewire (γιατί γι' αυτό μιλούσε), υπάρχει όντως διαφορά, καθώς σαφώς το 800άρι (μπορεί και το 400άρι....Δεν ξέρω) να αποδίδει πολύ καλές ταχύτητες, καθώς υποτίθεται πως εκμεταλλεύεται "άριστα" τις δυνατότητες του πρωτοκόλλου (σε αντίθεση με το USB 2.0 που καμμία σχέση δεν έχει πρακτικά, με την θεωρία του). Προσωπικά δεν είχα ποτέ δίσκο σε Firewire για να ξέρω πρακτικά τί παίζει μεταξύ 5400RPM και 7200... (...η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου φαίνεται υπερβολή πάντως, "η γνώμη" του "ειδικού")
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 οι ταχύτητες που βγάζουν οι caviar green υπερκαλύπτουν το bandwidth του firewire 800...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα