AGnostICxv Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 απαραδεκτη η WD ως προς την πολιτικη τις για τις ταχυτητες RPM δισκων στους firewire -και οχι μονο- εξωτερικων δισκων τις.ποιο αναλυτικα.Θελω να αγορασω εναν fw δισκο 7200 RPM για την δουλεια μου,γιατι βαση τα λεγομενα τον dev του logic pro,θα σταματησω να αντιμετωπίζω καποια συγκεκριμενα προβληματα με το συστημα,και γενικοτερα,ειναι το καλυτερο set up.Κοιτώντας λοιπον για μοντελα και τιμες,ξεχωρισα 3 μοντελα απο την WD,αλλα η καποια μοντελα δεν ανεγραφαν καν την ταχυτητα RPM ή η πληροφοριες ηταν σκορπιες στα διαφορα site που εκανα την ερευνα μου,ως προς την ταχυτητα.σε μειλ που τους εστειλα για περαιτέρω πληροφοριες,η απαντηση τους ηταν οτι δεν μπορουσαν να ξερουν τι δισκο μπορει να εχει το καθε μοντελο (!!!) αλλα μπορουσαν να μου απαντησουν με σιγουρια μονο ως προς το μεγεθος και χωρητικότητα,συγκεκριμενα : "Depending on product availability, it could 5400 or 7200. We can only guarantee drive capacity. We cannot guarantee a particular internal hard drive model, data interface, rotational speed, or cache size in the external hard drive enclosure." Γνωριζει κανεις κατι παραπανω γι'αυτο; Admin's,προφανώς δεν βρίσκομαι στην σωστη κατηγορια θεματος,αλλα ηταν η ποιο σχετικη που βρηκα.
PCharon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Σε διασύνδεση USB 2.0 και Firewire δεν έχει και τόση σημασία το χαρακτηριστικό RPM.
AGnostICxv Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 γιατι ομως μου προτεινουν 7200;εγω παντος σε δισκο usb2 5400 και δισκο 7200 παλι τις ιδιας εταιριας ειδα τρελη διαφορα!!
PCharon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Το «είδα τρελή διαφορά» είναι κάπως αόριστο. Ο 7200 θα έχει καλύτερα seek times όταν διαβάζει/γράφει αρκετά σκόρπια δεδομένα, αλλά η διασύνδεση πχ σε USB2 έχει πρακτικές ταχύτητες διαμεταγωγής 20-25 MB / sec. Όλοι οι μηχανικοί δίσκοι πιάνουν άνετα τα όρια σε αυτή τη σύνδεση. Έτσι, ο εξωτερικός σκληρός σε USB2/firewire σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για performance. Οπότε δε το βρίσκω ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα. Ο εξωτερικός πουλιέται για τα γιγαμπάιτ του κι όχι για τη ταχύτητά του, ειδικά όταν μιλάμε για USB2/firewire. Αν εννοείς USB3, τότε ναι, μετράει (αν και πάλι γι αποθήκη θα τον αγοράσεις). [edit] σωστός κι από κάτω
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Και γιατί δεν παίρνεις ξεχωριστά θήκη και δίσκο;έτσι θα ξέρεις 100% τη δίσκο έχεις.
pano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 AGnostICxv μην ''σκάς'' άδικα,εκτός αυτών,που πολύ σωστά,σου είπε ο PCharon ,πάρε μια εξωτερική θήκη και βάλε ένα δίσκο της αρεσκείας σου,και τέλος.. Υ.Γ Τζάμπα post....
pano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δε το είπα εγώ ρε, ο TheELF. Αν τό'λεγε ο TheELF,λες να έλεγα τα ίδια; Υ.Γ Και αυτό το ''ρε'' ελπίζω να είναι με την καλή έννοια..
PCharon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Κοίτα, αστειεύτηκα (μάλλον σε πιάνω σε κακή διάθεση) αλλά αν επιμείνεις να με βγάλεις τρελό το επόμενο ρε θα το εννοώ.
AGnostICxv Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 ενας αξιοπιστος δισκος και ενα κουτι σιγουρα βγαινουν πολυ πανω απο το badget που μπορω να δωσω περιπου στα 100 ευρο.Αλλα και παλι,δεν δικαιολογει αυτο που λεει η εταιρια,δηλαδη οι δισκοι μπαινουν στα κουτια random;οτι πιασει ο εργατης στα χερια του,είτε 5400 ειτε 7200 να το βαλει στο κουτι;ειναι τραγικο το ολο αυτο με την πολιτικη της.τα καταστηματα πουλαν 7200 δισκους και ειναι αναμφίβολο αν ειναι...
PCharon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Κάποια παρεξήγηση πρέπει να έχει γίνει. Δε νομίζω πως κάποιος εξωτερικός της WD γράφει 7200 και δεν είναι. Λογικά η διαφορά «ανάλογα τη διαθεσιμότητα» θα είναι σε μοντέλα όπου δε διευκρινίζεται το RPM.
AGnostICxv Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 δεν λεει ομως η WD ποια μοντελα ειναι αυτα,να αγορασω ενα!αυτο σου εξηγω,που πιθανον να μην υπαρχουν και να ισχυει η θεωρια που εγραψα πριν συγκεκριμενα: "...With our USB 2.0 drives, there might be just about any one of our family drives inside. There is no way to pick and choose an external USB 2.0 drive with a particular internal drive inside it. "
pano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Nτάξ PCharon ,τότε το post #4 τό'γραψε ο TheELF @AGnostICxv και πάλι άδικα σκας,απλά πράγματα κοίτα άλλης εταιρείας εξωτερικούς δίσκους, που θα λένε λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του δίσκου που φέρουν.
Luciddream Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 έχω έναν εξωτερικό δίσκο χωρίς εξωτερική τροφοδοσία της Seagate, είναι 5400rpm... εκτώς οτι δεν καταλαβαίνω διαφορά στις ταχύτητες, είναι τόσο μικρός που δεν τον αλλάζω με τίποτα. μην κολλάς στα rpm... απο την άλλη ειναι ηλίθιο να μην ξέρουν τι πουλάνε
PCharon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 With our USB 2.0 drives Άρα αναφέρεται σε συγκεκριμένα προϊόντα. Όχι σε USB3 ή eSATA. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όπως σου εξήγησα όποιο μοντέλο μηχανικού δίσκου και να βάλει μέσα, θα έχει το ίδιο μέγιστο speed performance σε USB2. Διότι τα όρια τα βάζει η USB2 και όχι ο δίσκος. Πάντως, αν σε ενδιαφέρουν οι 7200 λόγω πχ καλύτερου seek time, τότε πιστεύω πως αν σε κάποιο USB2 μοντέλο εξωτερικού δίσκου γράφει 7200, τότε ΕΙΝΑΙ 7200. Η πρόταση «δε ξέρουμε» είμαι βέβαιος πως ισχύει για τα υπόλοιπα. ...Αλλιώς έχεις δίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα