Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το DS3 κανονικα εχει 60Ε!δεν ξερω τωρα αν το ερειξαν λογο εκπτωσεων!

Στον κωτσόβολο υπάρχει λόγω εκπτώσεων στα 40 ευρώ. Όποιος προλάβει πρόλαβε! :rolleyes:

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το παρακανες λιγο εδω. :P

Τα κραταει σφιχτα πανω στην μητρικη η ψυκτρα.Για τα υπολοιπα συμφωνω και εγω.

Πληροφοριακα για ρωτα τον gherudo η τον cortan γι αυτο το θεμα ακριβως να δεις τι θα σου πουνε. Aυτο ειναι το βασικο προβλημα στην αρχιτεκτονικη τους και ο λογος των περισσοτερων YLOD

με ολη την καλη διαθεση :confused: :confused:

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο ps3 αλλά δεν ξέρω ποιο.. το fat ή το slim? ξέρω ότι το fat έχει καλύτερη ψύξη και τέτοια αλλά μου έχουν πει ότι το slim έχει περισσότερες δυνατότητες... τι λέτε?

Δημοσ.

το fat παιζει ps2 παιχνιδια και του 3 εννοειται.. οποτε αυτο θα επερνα εγω.. τωρα για το slim δεν ξερω τι το ιδιετερο εχει...

Δημοσ.

Πώς προκύπτει ότι το fat έχει καλύτερη ψύξη ακριβώς;

Οπως και να έχει, με το fat διατρέχεις μεγαλύτερο κίνδυνο να σου "μείνει", κάτι που για το slim δεν ισχύει. Αν δεν καίγεσαι για backwards compatibility εγώ θα σου έλεγα να πάρεις slim.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το fat παιζει ps2 παιχνιδια και του 3 εννοειται.. οποτε αυτο θα επερνα εγω.. τωρα για το slim δεν ξερω τι το ιδιετερο εχει...

μη λετε οτι θελετε για backwards compatibility (b/c)=τρέξιμο ΠΣ2 παιχνιδιών και φατ κονσολες. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΤ ΠΣ2 παιχνίδια.

Γενικά μόνο τα ΦΑΤ με 4 usb θυρες εχουν backwards compatibility οπως επισης και SACD support. Τα μοντελα CECHA, CECHB εχουν backwards compatibility με hardware chip, το οποιο αφαιρέθηκε στα μεταγενενέστερα μοντελα απο CECHC έως και CECHE και έγινε b/c με software emulation (λιγότερη υποστηριξη αλλα και παλι ειναι καλη).

Τα φατ μοντελα απο CECHG και μετα που φέρουν 2 usb θυρες δεν εχουν b/c

Απο εκει και περα αφου ο φιλος μας θα δώσει τόσα χρηματα, καλο είναι να γνωρίζει οτι οι FAT κονσόλες έχουν πολυ μεγάλο failure rate που μεταφράζεται σε YLOD. Το YLOD ειναι αποτελεσμα υπερθερμανσης και hardware failure της μητρικης συνηθως (80-90%). Επομενως ειναι προβλημα ψυξης/μη σωστης απαγωγης αέρα.

Οι μισές εχουν βγει off ειδικα τα πρωτα CECHA + CECHB μοντελα. Γενικά οι FAT κονσολες πάσχουν απο YLOD και βγάζουν πολυ ευκολότερα πρόβλημα σε σχεση με τις Slim.

Επισης καλο ειναι να ξερεις πως το YLOD επισκευαζεται 1-2-3-5 φορες αλλα συνεχίζει να βγαίνει μεχρις οτου η κονσόλα τα φτυσει εντελώς. Οποτε προσεχε μη σου πασαρει καποιος επισκευασμενη απο YLOD κονσολα ως καθαρή, την ανοιξεις και μετα απο 1 εβδομάδα βρεθείς προ εκπλήξεων και ρωτας εδω μεσα μετα τι κανουμε τωρα.

Τα καλυτερα (πιο αξιοπιστα) FAT μοντελα ειναι αυτα με 160GB δίσκο εργοστασιακο που εχουν κωδικό CECHP, CECHQ και 2 usb θυρες. Γενικα τα FAT με 2 usb ειναι πιο ανθεκτικα απο αυτα με 4 usb και b/c.

Επισης τα πρωτα FAT εχουν μεγαλο failure rate και με το Blue-Ray drive (χαλαει το ματακι που ειναι μονο σε αντίθεση με το διπλό των μεταγενεστερων ΦΑΤ και SLIM)

οπως ομως και να εχει σε καμια περιπτωση δεν ειναι πιο αξιοπιστα απο τα SLIM που εχουν τα μικροτερα failure rates.

Ο κανονας ειναι πως αν θες αξιοπιστια και αντοχη στον χρονο πας σε SLIM.

Το SLIM δεν εχει σε καμια περιπτωση περισσοτερες δυνατοτητες απο τα FAT. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ εκτος απο τα πρωτα μοντελα φατ που οπως ειπαμε εχουν b/c +SACD (επομενως εχουν περισσοτερες δυνατοτητες αυτα αλλα χαλανε πιο ευκολα)

κρινε και πραξε

Επεξ/σία από mtzs
  • Like 5
Δημοσ.

παιδια μιας και γνωρηζεται για ps3 και για να μην κανω καινουργιο ποστ θελω να ρωττησω κατι μου φεραν ενα ps3 μπορω να κατεβαω παιχνιδια να τα περασω απλα μεσα στον σκληρο και να παιζω χωρις να χρειαστει να το hackarw με το usb που πουλανε στην αγορα?

Ευχαριστω

Δημοσ.

fat η slim κονσολα; αν ειναι σλιμ τι date code γραφει η κονσολα σου στο κατω μερος οταν την γυρισεις αναποδα; και τι firmware εχει επανω (το βλεπεις στα system settings->system info)

Δημοσ.

μη λετε οτι θελετε για backwards compatibility (b/c)=τρέξιμο ΠΣ2 παιχνιδιών και φατ κονσολες. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΤ ΠΣ2 παιχνίδια.

Γενικά μόνο τα ΦΑΤ με 4 usb θυρες εχουν backwards compatibility οπως επισης και SACD support. Τα μοντελα CECHA, CECHB εχουν backwards compatibility με hardware chip, το οποιο αφαιρέθηκε στα μεταγενενέστερα μοντελα απο CECHC έως και CECHG και έγινε b/c με software emulation (λιγότερη υποστηριξη αλλα και παλι ειναι καλη).

Τα φατ μοντελα απο CECHH και μετα που φέρουν 2 usb θυρες δεν εχουν b/c

Απο εκει και περα αφου ο φιλος μας θα δώσει τόσα χρηματα, καλο είναι να γνωρίζει οτι οι FAT κονσόλες έχουν πολυ μεγάλο failure rate που μεταφράζεται σε YLOD. Το YLOD ειναι αποτελεσμα υπερθερμανσης και hardware failure της μητρικης συνηθως (80-90%). Επομενως ειναι προβλημα ψυξης/μη σωστης απαγωγης αέρα.

Οι μισές εχουν βγει off ειδικα τα πρωτα CECHA + CECHB μοντελα. Γενικά οι FAT κονσολες πάσχουν απο YLOD και βγάζουν πολυ ευκολότερα πρόβλημα σε σχεση με τις Slim.

Επισης καλο ειναι να ξερεις πως το YLOD επισκευαζεται 1-2-3-5 φορες αλλα συνεχίζει να βγαίνει μεχρις οτου η κονσόλα τα φτυσει εντελώς. Οποτε προσεχε μη σου πασαρει καποιος επισκευασμενη απο YLOD κονσολα ως καθαρή, την ανοιξεις και μετα απο 1 εβδομάδα βρεθείς προ εκπλήξεων και ρωτας εδω μεσα μετα τι κανουμε τωρα.

Τα καλυτερα (πιο αξιοπιστα) FAT μοντελα ειναι αυτα με 160GB δίσκο εργοστασιακο που εχουν κωδικό CECHP, CECHQ και 2 usb θυρες. Γενικα τα FAT με 2 usb ειναι πιο ανθεκτικα απο αυτα με 4 usb και b/c.

Επισης τα πρωτα FAT εχουν μεγαλο failure rate και με το Blue-Ray drive (χαλαει το ματακι που ειναι μονο σε αντίθεση με το διπλό των μεταγενεστερων ΦΑΤ και SLIM)

οπως ομως και να εχει σε καμια περιπτωση δεν ειναι πιο αξιοπιστα απο τα SLIM που εχουν τα μικροτερα failure rates.

Ο κανονας ειναι πως αν θες αξιοπιστια και αντοχη στον χρονο πας σε SLIM.

Το SLIM δεν εχει σε καμια περιπτωση περισσοτερες δυνατοτητες απο τα FAT. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ εκτος απο τα πρωτα μοντελα φατ που οπως ειπαμε εχουν b/c +SACD (επομενως εχουν περισσοτερες δυνατοτητες αυτα αλλα χαλανε πιο ευκολα)

κρινε και πραξε

χίλια ευχαριστώ φίλε.. ήσουν πολύ αναλυτικός!

Δημοσ.

Το fat έχει χειρότερη ψύξη απο το Slim. Για την ακρίβεια κάκιστη ψύξη, αφού στην κυριολεξία εξαφανίζει την μονωτική πάστα ακόμα και αν την αλλάξεις.

Παύλο, η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς κάποιο μοντέλο Slim (CECH-3000), πρίν αποσυρθούν εντελώς απο την αγορά. Στόκ θα υπάρχει τουλάχιστον για 1-2 μήνες ακόμα, αλλά μετά αναγκαστικά θα μπορείς να αγοράσεις μόνο το νέο Super Slim. Για μεταχειρισμένο fat δεν το συζητώ, είναι πλέον όλα πετσοκομμένα και δύσκολο θα βρείς κάποιο σε καλή κατάσταση.

Η μόνη παραπάνω δυνατότητα που έχει το Slim είναι τo HDMI CEC, που σου επιτρέπει να χειρίζεσαι την κονσόλα με το τηλεκοντρόλ της TV, να κλείνει το PS3 με το που θα κλείσεις την TV χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις κάποιο κουμπί, και διάφορες άλλες δυνατότητες.

Δημοσ.

Το fat έχει χειρότερη ψύξη απο το Slim. Για την ακρίβεια κάκιστη ψύξη, αφού στην κυριολεξία εξαφανίζει την μονωτική πάστα ακόμα και αν την αλλάξεις.

Παύλο, η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς κάποιο μοντέλο Slim (CECH-3000), πρίν αποσυρθούν εντελώς απο την αγορά. Στόκ θα υπάρχει τουλάχιστον για 1-2 μήνες ακόμα, αλλά μετά αναγκαστικά θα μπορείς να αγοράσεις μόνο το νέο Super Slim. Για μεταχειρισμένο fat δεν το συζητώ, είναι πλέον όλα πετσοκομμένα και δύσκολο θα βρείς κάποιο σε καλή κατάσταση.

Η μόνη παραπάνω δυνατότητα που έχει το Slim είναι τo HDMI CEC, που σου επιτρέπει να χειρίζεσαι την κονσόλα με το τηλεκοντρόλ της TV, να κλείνει το PS3 με το που θα κλείσεις την TV χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις κάποιο κουμπί, και διάφορες άλλες δυνατότητες.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.. Να σε ρωτήσω κάτι.... Επειδή δεν σκαμπάζω και πολλά από playstation το μοντέλο το γράφει στην κούτα? Ας πούμε θα γράφει PS3 SLIM 320GB και κάπου θα γράφει CECH-3000? Επίσης έψαξα και βρήκα ότι υπάρχουν δύο τέτοια μοντέλα το CECH-3000A και το CECH-3000B ποιο από τα δύο ή και τα δυο ίδια είναι?

Δημοσ.

Το γράφει, αλλά επίσης θα ξεχωρίσεις το Slim απο το καινούργιο Super Slim απο το design που θα έχει απέξω απο το κουτί. Δηλαδή εσύ θες να βρείς αυτό:

images?q=tbn:ANd9GcRH-e8-W6MSnhqvPMWJbT6Ct4jMfLrTNhWUHWTWdJCmZx5pBREqO1rpfExmRg

Το κουτί του καινούργιου Super Slim είναι έτσι:

$(KGrHqZ,!qgFBZlBo8N(BQmWWpiiP!~~48_79.JPG

Το CECH-3000A είναι αυτό με τα 160GB, ενώ το Β είναι 320GB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παλι θα σου λεγα να παρεις μεταχειρισμενο slim σειρας CECH-2504 με date code 0A, 0B, 0C, 0D που να περνει cfw πανω !!!

Κατα προτιμιση με 320 σκληρο δισκο δηλαδη CECH2504B

Αν πας σε καινουριο τοτε μονο το κλασσικο Slim 3000 που σου πε ο Τηλεμαχ

Βασικα δε θα γραφει 3000 αλλα 3004 λογικα. (το 04 στο τελος υποδηλωνει ευρωπαικο region-PAL)

για superslim 12Gb που βγαινει σε "προσφορες" ουτε να το συζητας. Mega fail κοιτα εδω

http://www.insomnia....εάν-μεταφορικά/

Επεξ/σία από mtzs
Δημοσ.

Ρε Μαγκες εγω εχω το Πρωτο φατ 60gb 730Ε. Το εχω ποσα χρονια τωρα τι ταινιες τη ωρες λιωσιμο τι ξεχασμενο να δουλευει βδομαδες τπτ δεν μου εχει παθει τπτ κ μου λετε εσεις οτι ειναι "α μπικ φαιλ" κ εγω σας λεω οτι τα σλιμ εχουν βγει φαιλ εχω αλλαξει σε 2 hdd + 1 ντραηβ k εχω μια τωρα με εχει φαει την ψυχη με ερρορ 8002f310 εχω δοκιμασει τα παντα δεν θελει το γα**δι να φτιαξει. Για εμενα αν μηλουσαμε για χμποξ θα ελεγα μακρια απο τις φατ εκτος εαν ειναι jasper μονο σλιμ. αλλα επιεδη δεν μιλαμε για χμποξ. Παρε οτι γουσταρεις εκτος απο Φατ 40γβ =ΥLOD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...