Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κουσούρια του

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δεν θέλω να υπογράψω αγιογραφία, αλλά όλη την αλήθεια. Οπως την έζησα και την άκουσα από τους συνεργάτες του. Στα γυρίσματα για τον «Μεγαλέξαντρο» πάνω στα βουνά και τα χιόνια το συνεργείο τρέμει από το κρύο και από την πείνα. Η τροφοδοσία της παραγωγής, που την είχε αναλάβει η Φοίβη, μέλλουσα κυρία Αγγελοπούλου, γινόταν με το σταγονόμετρο. Ετσι κάποιοι από το συνεργείο έγραψαν στον τοίχο «Ο Θόδωρος και η καταραμένη Φοίβη». Τρία λοιπόν τα κουσούρια του: η παροιμιώδης τσιγκουνιά του. Η αθεράπευτη αλαζονεία του. Πράγμα που τον έκανε να μιλάει σχεδόν περιφρονητικά όχι μόνο για τους έλληνες συναδέλφους του, αλλά και για αρκετούς μεγάλους. Και το τρίτο η εμμονή του στο ίδιο αισθητικό μοτίβο. Με αποτέλεσμα οι τελευταίες του ταινίες, αποχυμωμένες από ζωντάνια και ουσία, να θυμίζουν, ως σχήμα, την προσωπική του αισθητική. Ομως ουδείς, ακόμα και ένας Τεό, αλάνθαστος!

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4689301

Τι σιχαμα ο Δανίκας. Δεν τον κηδευσανε καλα καλα τον ανθρωπο και αρχιζει θαψιμο στον Αγγελοπουλο. Το τρολινγκ ξεπερναει καθε φαντασια

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4689301[/b]

Τι σιχαμα ο Δανίκας. Δεν τον κηδευσανε καλα καλα τον ανθρωπο και αρχιζει θαψιμο στον Αγγελοπουλο. Το τρολινγκ ξεπερναει καθε φαντασια

Σιχαμένοι άνθρωποι της 'τέχνης'

Δημοσ.

Ο πιο κομπλεξικός άνθρωπος της γης. Και πολύ του είναι τόσο που ασχοληθήκαμε.

Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω αν ο Δανίκας έχει δίκιο σε αυτά που λέει ή όχι αλλα αν είναι αλήθεια τότε ΓΙΑΤΙ να μην το πέι. Δεν κατάλαβα, τι τακτική είναι αυτή όποιος πεθαίνει να γίνεται άγιος και ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου.

Όπως άκουγα σήμερα έναν να λέει, ο πιο διάσημος Έλληνας και ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης. Κάτσε ρε αδελφέ, χαλάρωσε λιγάκι.

Δημοσ.

Ουτε εγω πιστευω οτι οποιος πεθανει γινεται ο [πιο καλος ανθρωπος του κοσμου, αλλα ο Δανεικας ειναι σαν τον γκρινιαρη απο τα στρουμφακια στο πιο ασπρο. Ολο γκρινιαζει για τα παντα. Σε σημειο να μην διαβαζω κριτικες του γιατι ξερω οτι θα διαβασω θαψιμο..εχει και μια φατσα παντα σαν να ηπιε λεμονι. Μονιμως ιδια..

Δημοσ.

αν είναι αλήθεια τότε ΓΙΑΤΙ να μην το πέι. Δεν κατάλαβα, τι τακτική είναι αυτή όποιος πεθαίνει να γίνεται άγιος και ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου.

Ενας κριτικος κινηματογραφου, αυτο που χρειαζεται να γραψει λιγες ωρες μετα τον θανατο απο τροχαιο ενος απο τους πιο καταξιωμενους και βραβευμενους ελληνες κινηματογραφιστες παγκοσμιως κατα την διαρκεια γυρισματων ταινιας του ΔΕΝ ειναι τα εξης ΜΟΝΟ τρια:

α) υπαρχει φημη οτι καποτε ειχε χαμηλοτατο μπατζετ για το κετερινγκ καποιων γυρισματων, αρα τσιγκουνης

β) Ητανε αλλαζονας ( ; )

γ) στις τελευταιες ταινιες επαναλαμβανε το ιδιο μοτιβο (!)

Λες και οτιδηποτε περα απο αυτο συνιστα Αγιοποιηση. :mad: (θα προσπαθησω να αποφυγω flame ειναι κριμα)

Καλο του ταξιδι !

Δημοσ.

Εντάξη δεν είπα οτι έχεις άδικο αλλα προτιμώ να διαβάζω μία αλήθεια κι ας μην ταιριάζει στην περίσταση παρα 1002 παπαριές. Τέσπα, δεν το συνεχίζω. Εγω δεν έχω δεί κάποια ταινία του ακόμα αλλα σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του (οπότε δεν έχω άποψη για το έργο του).

Κρίμα να χάνονται άνθρωποι στην άσφαλτο, πραγματικά είναι ηλίθιο να πεθαίνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο στους δρόμους επειδή δεν μπορεί ο Έλληνας να μάθει να οδηγεί. Εγω οδηγώ στους δρόμους της Αθήνας κάθε μέρα τα τελευταία 4 χρόνια και πραγματικά είμαι ήρωας που ακόμα δεν έχω πάθει τίποτα με αυτά που έχω ζήσει (και απο μηχανές και απο αμάξια)

Δημοσ.

εχω μια απορια

για να γυριστει μια ταινια υπαρχει ενα σεναριο. οποτε ο σκηνοθετης ακολουθει το σεναρια και καθε σκηνη

γιατι λεμε οτι για παραδειγμα αυτη η ταινια ειναι του spielberg, του αγγελοπουλου ή του ταδε αφου δεν την εχουν γραψει αναγκαστικα αυτοι;

Δημοσ.

εχω μια απορια

για να γυριστει μια ταινια υπαρχει ενα σεναριο. οποτε ο σκηνοθετης ακολουθει το σεναρια και καθε σκηνη

γιατι λεμε οτι για παραδειγμα αυτη η ταινια ειναι του spielberg, του αγγελοπουλου ή του ταδε αφου δεν την εχουν γραψει αναγκαστικα αυτοι;

Ξέρεις ποσα σεναρια ειναι παρμενα απο αλλου και εχουν γινει ταινια; Τωρα συντονιστικες στη κινηματογραφικη πραγματικότητα;

Σου προκαλει απορια που εδω και χρονια οι κινηματογραφικες ταινιες πασχουν απο σεναριακες ιδεες και αναγκαζονται να κλεβουν αλλου ειτε ειναι απο βιβλιο ειτε απο παιχνιδι ειτε απο πραγματικα γεγονοτα και δε ξερω τι αλλο;

Πλεον ο κοσμος αναζητα τη ποσοτητα και οχι τη ποιοτητα του σεναριου με αποτελεσμα να αναμασαει ο κοσμος τα ιδια σεναρια. Ο κινηματογραφος πλεον δε τον αφορα πρωτιστος το πρωτοπορο σεναριο αλλα τη ληψη της εικόνας και την απεικονηση του!

Δημοσ.

εχω μια απορια

Πολυ οφτοπικ αλλα ο σκηνοθετης ειναι ο κυριος υπευθυνος της τανιας. Ο Αρχιτεκτονας δηλαδη, αν γυριστει μια καλη ταινια ή μια κακη το παιρνει πανω του.

Θα το καταλαβεις με το εξης παραδειγμα: πως γινεται σε ενα remake (δηλαδη ιδιο σεναριο) το αποτελεσμα να ειναι τοσο διαφορετικο; πχ το Psycho του Χιτσκοκ με του Βαν Σαντ;

Ακομα και στο θεατρο, σ' ενα στανταρ κειμενο (πχ τον αμλετ) το ανεβασμα του ενος σκηνοθετη να ειναι αριστουργηματικο και ενος αλλου για τα μπαζα. Μην βιαστεις να πεις εχουνε σημασια και οι ηθοποιοι γιατι κι αυτοι ειναι ευθυνη του σκηνοθετη, αν τα λενε καλα ή οχι όπως και το αν ειναι αταλαντοι αλλα παρα ολα αυτα δεν τους αλλαζει κλπ κλπ κλπ.

Και να θυμασαι πως ΠΑΝΤΑ εχει βαλει το χερακι του ο σκηνοθετης στο "σκαλισμα" του σεναριου, εστω σε λεπτομερειες

Καλυτερα η απορια να μεταφερθει σε νεο θεμα ομως.

Δημοσ.

R.I.P

εχω μια απορια

Ο σεναριογραφος ειναι αφανης ηρωας .Τα φωτα της δημοσιοτητας πεφτουν στους υπολοιπους και αναλογα την προσωπικοτητα του και την διαδρομη του καθενος μπορει να ειναι η ταινια του Σπηλμπεργκ πχ(του σκηνοθετη δηλαδη) η του Ντε Νιρο (του ηθοποιου) η και των δυο.

Αν η ταινια εχει βασιστει σε καποιο βιβλιο διασημου συγγραφεα μπορει να αναφερεται και ως ''δικια'' του.

Ο παραγωγος δε ειναι εκτος παιχνιδιου , και σαν (επιχειρηματικο )μελος της κινηματογραφικης βιομηχανιας ειναι συχνα κοκκινο πανι για τους σινεφιλ-downloaders :devil:

Δημοσ.

εχω μια απορια

...διότι ταινία δε σημαίνει απλά βάζω μια κάμερα να γράφει, βάσει του σεναρίου. Σημαίνει κινηματοφραφική και θεατρική σκηνοθεσία, σημαίνει επιλογή συγκεκριμένων κινηματογραφικών πλάνων/τεχνοτροπιών, σημαίνει ρυθμός, σημαίνει επιλογές μοντάζ, σημαίνει επιλογές φωτογραφίας, φωτισμού, ήχου, σημαίνει τρόπος ερμηνείας που εκμαιεύει ο σκηνοθέτης από τους ηθοποιούς, κτλ...

Δημοσ.

Όποιος μπει στη διαδικασία να παίξει πχ θέατρο, θα καταλάβει ότι το σενάριο από μόνο του δε σημαίνει τίποτα. Είναι κάτι άψυχο. Ένας καλός σκηνοθέτης θα γυρίσει με οποιοδήποτε σενάριο μια μίνιμουμ καλή ταινία (άμα του βγει, μπορεί να κάνει πολύ καλή ταινία ή αριστούργημα). Ένας κακός σκηνοθέτης με οποιοδήποτε σενάριο, θα γυρίζει κακές ταινίες.

Η διαδικασία του να συγκρίνει κανείς το ίδιο σενάριο γυρισμένο από διαφορετικούς σκηνοθέτες θα φανερώσει ολοκάθαρα αυτό που λέω.

@RottenLungs, για δες λίγο τι έχεις γράψει:

Εγω δεν έχω δεί κάποια ταινία του ακόμα

προτιμώ να διαβάζω μία αλήθεια [...] παρα 1002 παπαριές

Όπως άκουγα σήμερα έναν να λέει, ο πιο διάσημος Έλληνας και ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης. Κάτσε ρε αδελφέ, χαλάρωσε λιγάκι.

Δημοσ.

Πριν λιγο τα Νεα σβησανε το απαραδεκτο αρθρο του απολυτου troll Δανικα.

Ενταξει ασχετως τεχνης δεν μπορεις για καποιον λιγες ωρες αφου φυγει απ την ζωη οτι (ακουσες οτι) ητανε τσιγγουνης και αλλαζονας ποσο μαλλον οταν υπαρχουνε να πεις ενα σωρο θετικα. Αν δεν εχεις να πεις κατι καλο μην λες τιποτα, δεν ειναι υποχρεωτικο ή εστω για κραξιμο περιμενε να τελειωσει το πενθος, δεν ειναι επειγον.

Παρεπιπτοντως ο Δανικας το ειχε ανεβασει ανυπογραφο αν και εκανε μπαμ αφου ειναι ο μοναδικος σινεκριτικος (λεμε τωρα) των Νεων.

Υποψιν σε προηγουμενο ποστ παρεθεσα αυτουσιο ΟΛΟ το αρθρο-χολή, οχι αποσπασμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...