poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 to repeater θα σου δυναμωσει το σημα αλλα μπορει να χασειςκαι λιγο σε ταχυτητα.επειδη απο wireless παει σε wireless παλι.βεβαια θα μου πεις με Powerlines δεν θα χασεις?και εκει θα χασεις απλα ισως φανει λιγοτερο.απλα το Repeater ειναι λιγακι φτηνοτερο.
ExaByte Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 to repeater θα σου δυναμωσει το σημα αλλα μπορει να χασειςκαι λιγο σε ταχυτητα.επειδη απο wireless παει σε wireless παλι.βεβαια θα μου πεις με Powerlines δεν θα χασεις?και εκει θα χασεις απλα ισως φανει λιγοτερο.απλα το Repeater ειναι λιγακι φτηνοτερο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έχω ακόμη μια ερώτηση.. Η γραμμή μου είναι isdn και όχι pstn. Έχω δηλαδή το netmod το οποίο συνδέεται με το router. Αυτό μπορώ να το μεταφέρω σε όποια τηλεφωνική πρίζα θέλω ώστε να συνδέσω δίπλα και το ασύρματο router για να το βάλω σε πιο κεντρικό σημείο του σπιτιού έτσι;;
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Έχω ακόμη μια ερώτηση.. Η γραμμή μου είναι isdn και όχι pstn. Έχω δηλαδή το netmod το οποίο συνδέεται με το router. Αυτό μπορώ να το μεταφέρω σε όποια τηλεφωνική πρίζα θέλω ώστε να συνδέσω δίπλα και το ασύρματο router για να το βάλω σε πιο κεντρικό σημείο του σπιτιού έτσι;; yes.αναλογως πως ειναι συνδεδεμενα ολα δηλαδη αν εχεις τηλεφωνα σε αλλα σημεια του σπιτιου ισως χρειαστει να γινει αλλαγη και ισως να μην μπορεις να το κανεις με τον τροπο που θες.δηλαδη αν εχεις επιστροφες ειναι λιγο δυσκολο να γινει σε αλλη πριζα.πες μας που εχεις ολα τα τηλεφωνα κτλ για να σου πουμε.δηλαδη αν εχεις τα τηλεφωνα διπλα στο netmod η αν κανεις επιστροφη στην ιδια πριζα και δινεις αλλου.επισης αν σε νοιαζει μετα να τα εχεις παλι με επιστροφη η οχι.εκτος αν εχεις πολλα ζευγαρια η Utp πισω απο τον τοιχο οποτε κανεις οτι θες.
ExaByte Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 yes.αναλογως πως ειναι συνδεδεμενα ολα δηλαδη αν εχεις τηλεφωνα σε αλλα σημεια του σπιτιου ισως χρειαστει να γινει αλλαγη και ισως να μην μπορεις να το κανεις με τον τροπο που θες.δηλαδη αν εχεις επιστροφες ειναι λιγο δυσκολο να γινει σε αλλη πριζα.πες μας που εχεις ολα τα τηλεφωνα κτλ για να σου πουμε.δηλαδη αν εχεις τα τηλεφωνα διπλα στο netmod η αν κανεις επιστροφη στην ιδια πριζα και δινεις αλλου.επισης αν σε νοιαζει μετα να τα εχεις παλι με επιστροφη η οχι.εκτος αν εχεις πολλα ζευγαρια η Utp πισω απο τον τοιχο οποτε κανεις οτι θες. Αυτό που θέλω είναι σε μια τηλεφωνική γραμμή να έχω συνδεδεμενο netmod και ρουτερ και η γραμμή αυτή να έχει τη δυνατότητα να είναι παράλληλα ενεργή (να μπορείς να μιλάς στο τηλέφωνο παράλληλα). Αυτό συμβαίνει τώρα στο σπίτι μου. Εγώ θέλω να το μεταφέρω αυτό σε μιά άλλα τηλεφωνική πρίζα (η οποία βρίσκεται σε άλλη γραμμή). Τί εννοείς "αν εχεις επιστροφες ειναι λιγο δυσκολο να γινει σε αλλη πριζα"; //δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα "καλωδιακά" θέματα
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 καταλαβα τι θες να κανεις εσυ δεν καταλαβες τι εννοω εγω.θα το πω με ποιο απλα λογια.τωρα σε μια πριζα εχεις το Netmod το splitter kai to adsl router.πανω στο netmod στην ab1 Και στην ab2 μπορεις να βαλεις τηλεφωνο.εσυ τα τηλεφωνα τα εχεις απευθειας πανω στην ab1 και ab2 η μηπως μια απο τις δυο την γυρνας και την συνδεεις με τον τοιχο σου και βγαινει σε αλλο δωματιο.δηλαδη εννοω μηπως εχεις καμια συσκευη η οποια ειναι σε καποιο δωματιο και οχι εντως εισαγωγικων απευθειας πανω στο Netmod. δηλαδη συσκευη τηλεφωνου που παει σε πριζακι τοιχου και οχι πανω στο Netmod.(asxeta Που στην πραξη πισω απο τον τοιχο καταληγει στο Netmod)
Yannis1976 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Ως χρήστης ενός Netgear XAVB1004 (200mbps με switch) μπορώ να σου πω ότι αξίζει και με το παραπάνω. Πέρα του ότι δεν έχεις την όποια πιθανή βλάβη από διαρκής ακτινοβολία του ασύρματου και την όποια αστάθεια του, οι ταχύτητες του σε κανιούργια κατοικία (>2000) είναι ικανοποιητικότατες ακόμα και σε streaming 1080p. To router είναι στο γραφείο και στέλνω ιντερνετ και τοπικό δίκτυο σε δύο συσκευές.
poulinos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 σου απαντησα και στο αλλο θεμα.κατα τα αλλα Thanxs που μοιραστηκες την εμπειρια σου μαζι μας
nicolaizen Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δε γραφώ συχνά αλλά... είπα να πω κι εγώ την ιστορία μου μπα και βοηθήσω κανέναν...! Παιδιά είχα χρόνια ένα DGN2200 μοντεμ το οποίο ήταν μια χαρά. Εϊχα και 4 belkin 200ρια και δούλευαν σε σπίτι με τριφασικό. Είπα λοιπόν να αναβαθμιστώ. Τα belkin έβγαζαν κάποια προβλήματα στο βύσμα του καλωδίου δικτύου και ενώ το Πλαίσιο μου αντικατέστησε το ένα, για τα άλλα είχα χάσει την απόδειξη και... Ήθελα δε να βάλω και δικτυακό εκτυπωτή στο γραφείο μου οπότε πήγα στα devolo 500 το starter kit που έχει ένα κανονικό κι ένα 2πλο. Έχω καταντήσει να έχω ιντερνετ όποτε κάτσει...! Περνούσε και μέρα ολόκληρη που δεν έφτανε το ιντερνετ στον υπολογιστη.... Ασύρματο ΟΚ. Όλα σωστά βαλμένα, δηλαδή πήρα αυτά με την πρίζα και τα έχω κατευθείαν στον τοίχο κι από κει τραβάνε τα πολύπριζα. Προχθές έφερα ηλεκτρολόγο να μου βάλει την πρίζα που είναι το ρούτερ και την πρίζα του γραφείου σε μία φάση διότι το σπίτι έχει τριφασικό! Χθες βράδυ όμως πάλι είχα πρόβλημα το οποίο ίσως να ήταν γενικό μια και μπήκα από ασύρματο λίγο αργότερα και έκανα μέτρηση στο Υπερίων και μουβγαλε 4 down και 0.6 upload! ΣΥνήθως έχω 10-12 και 1.5 με 2 . Δεν ξέρω αν φταιει αυτό. Μάλιστα την ώρα που χθες μου έκανε τις διακοπές είχα αρχίσει να σας γράφω. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν φταίνε τα devolo. Τεστάρω προς το παρόν να δω αν η ίδια φάση θα δουλέψει και θα σας πω. n
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δε γραφώ συχνά αλλά... είπα να πω κι εγώ την ιστορία μου μπα και βοηθήσω κανέναν...! Παιδιά είχα χρόνια ένα DGN2200 μοντεμ το οποίο ήταν μια χαρά. Εϊχα και 4 belkin 200ρια και δούλευαν σε σπίτι με τριφασικό. Είπα λοιπόν να αναβαθμιστώ. Τα belkin έβγαζαν κάποια προβλήματα στο βύσμα του καλωδίου δικτύου και ενώ το Πλαίσιο μου αντικατέστησε το ένα, για τα άλλα είχα χάσει την απόδειξη και... Ήθελα δε να βάλω και δικτυακό εκτυπωτή στο γραφείο μου οπότε πήγα στα devolo 500 το starter kit που έχει ένα κανονικό κι ένα 2πλο. Έχω καταντήσει να έχω ιντερνετ όποτε κάτσει...! Περνούσε και μέρα ολόκληρη που δεν έφτανε το ιντερνετ στον υπολογιστη.... Ασύρματο ΟΚ. Όλα σωστά βαλμένα, δηλαδή πήρα αυτά με την πρίζα και τα έχω κατευθείαν στον τοίχο κι από κει τραβάνε τα πολύπριζα. Προχθές έφερα ηλεκτρολόγο να μου βάλει την πρίζα που είναι το ρούτερ και την πρίζα του γραφείου σε μία φάση διότι το σπίτι έχει τριφασικό! Χθες βράδυ όμως πάλι είχα πρόβλημα το οποίο ίσως να ήταν γενικό μια και μπήκα από ασύρματο λίγο αργότερα και έκανα μέτρηση στο Υπερίων και μουβγαλε 4 down και 0.6 upload! ΣΥνήθως έχω 10-12 και 1.5 με 2 . Δεν ξέρω αν φταιει αυτό. Μάλιστα την ώρα που χθες μου έκανε τις διακοπές είχα αρχίσει να σας γράφω. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν φταίνε τα devolo. Τεστάρω προς το παρόν να δω αν η ίδια φάση θα δουλέψει και θα σας πω. n αφου λες οτι με wireless δεν επαιζες καλα τοτε δεν ηταν θεμα των devolo.β.μην βλεπεις μονο τον υπεριων αλλα μπες και μεσα στο ρουτερ να δεις ποσο συγχρονιζει. κατα τα αλλα η αποδειξη αν ειναι ονομαστικη μπορουν να την βρουν στο πλαισιο.
poihths Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 εκανες ακριβως το ίδιο λαθος με εμενα... ειχα παρει κγω 3 devolo με σκοπο να συνδεσω 3 απομακρυσμενες συσκευες με το ιντερνετ το προβλημα ειναι όμως οτι οταν τις εχεις και τις 3 πανω στο δικτυο η ταχυτητα τους παει δια 2 διοτι ειναι σαν να εχεις συνδεσει ενα UTP καλώδιο απο το 1ο στο 3ο και απο το 1ο στο 2ο (το 1ο ειναι εκει που ειναι το ρουτερ) και όχι 2 UTP καλώδια όπως θα ήταν και το σωστο δοκίμασε να συνδεσεις πχ μονο 2 belkin μεταξυ τους κκαι τα αλλα αφαιρεσετα απο το δικτυο για λιγο να δεις οτι θα δουλεψει μια χαρα υ.γ επιπλέον πρεπει να γνωριζεις οτι πολλες συσκευες οπως (πχ φορτιστες, λαμπες οικονομίας) δημιουργουν πολλα παρασιτα στο δικτυο με αποτελεσμα η ταχυτητα να πεφτει πολύ . Μια προχειρη λύση για να αντιμετωπίσεις αυτο το ζήτημα είναι να παρεις σταθεροποιητη τασης κ να συνδεσεις πανω σαυτον τις συσκευες που δημιουργουν θόρυβο. υ.γ2 ολες οι powerline συσκευες περνουν απο το ρολοι με αποτελεσμα το δικτυο σου με τα 4 belkin να είναι καπως ετσι 1.PW1 ------------------------------------------> PW2 2.PW1 ------------------------------------------> PW3 3.PW1-------------------------------------------> PW4 4.PW2 ------------------------------------------> PW3 5.PW2-------------------------------------------> PW4 ... κοκ προφανώς δεν χρειαζεσαι τις 4,5 και κατω(αν υποθεσουμε οτι το PW1 βρισκεται πανω στο ρουτερ) παρόλα αυτα το traffic συνεχίζει να υπαρχει κ να σου τρωει bandwidth... γι αυτο κ δεν πρεπει ναχουμε πανω απο 2 (στη χειροτερη 3) powerlines πανω στο δικτυο γιατι χανουμε πολυ σε bandwidth απο την μεταξυ τους επικοινωνια . Ελπίζω να βοήθησα, προσπαθησα να το πω οσο πιο απλα γινεται
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 απλα και το bandwidth ειναι σχετικο παντα.τι εννοω.μπορει ονομαστικα να ειναι χ η ταχυτητα των powerlines.Πχ 200mbps.μπορει να χανεις εσυ 50 λογω πινακα κτλ κτλ.παμε στα 150.απο τα 150 Mbps μπορει να χανεις αλλα 50 λογω 3 Powerline.και να μην σε νοιαζει εφοσον η συνδεση σου ειναι πχ 10Mbit.οποτε για μεταφορα αρχειων ναι ειναι ενα θεμα αλλα για ιντερνετ δεν ειναι θεμα.
poihths Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 οντως απλα απο την εμπειρια μου τολμώ να πω οτι δεν εχω δει ακομα ταχυτητες πανω απο 60MBit και μαλιστα σε αρκετα διαφορετικα σπιτια/επιχειρήσεις ...
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 οντως απλα απο την εμπειρια μου τολμώ να πω οτι δεν εχω δει ακομα ταχυτητες πανω απο 60MBit και μαλιστα σε αρκετα διαφορετικα σπιτια/επιχειρήσεις ... τα νουμερα ηταν πλασματικα.απλα τα ανεφερα σαν παραδειγμα οτι αναλογα την χρηση που το θελεει μπορει να μην τον νοιαζει να χασει παραπανω ταχυτητα.ειχε κανει καποιο μικρο τεστ ο biomecanoid με powerline.αλλως για devolo σε τριφασικο κτλ ισως ο Thresh να μας πει καποια πραγματακια παραπανω σαν κατοχος
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 με Devolo 500 πιάνω 15MB/sec πάνω κάτω, ok αναμενόμενη απόδοση και δεν έχω κάποιο παράπονο μιας και με WiFi στην αντίστοιχη περίπτωση έπαιζα max 2-3ΜΒ/sec
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 με Devolo 500 πιάνω 15MB/sec πάνω κάτω, ok αναμενόμενη απόδοση και δεν έχω κάποιο παράπονο μιας και με WiFi στην αντίστοιχη περίπτωση έπαιζα max 2-3ΜΒ/sec σε ιδια φαση Or not ???δεν θυμαμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα