ExaByte Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα, θέλω να καταργήσω το ασύρματο δίκτυο (για λόγους αστάθειας της σύνδεσης) και να εγκαταστήσω powerlines. Έχω βρει αυτά. Νομίζω το 1ο είναι καλύτερο. Όμως έχω ακούσει ότι αν τα συνδέσεις σε πολύπριζο, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα. Έτσι με το 3ο λύνεται αυτό αφού έχει τη δυνατότητα να συνδέσεις πάνω του πλύπριζο και το powerline απευθείας στην πρίζα. Τί γνώμη έχετε για αυτά; Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;; //Παρακαλώ να μεταφερθεί στο thread "ADSL routers"!
admonisher Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Γενικά η powerline λύση δεν περπάτησε ποτέ. Και να δώσει 100 ευρώ και να έχεις και προβλήματα... Επειδή δεν γνωρίζω την ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι σου δεν ξέρω τι θέματα μπορεί να προκύψουν με τα powerline. Μπορεί να παίξουν όλα καλά ή μπορεί να παιδευτείς. Επίσης η ταχύτητα του δικτύου των powerline είναι πολύ χαμηλή (άσε τι λένε τα specs). Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις του wifi δικτύου σου. Άλλαξε κανάλι στο wireless router σου ώστε να μην κάνει overlap με άλλα wifi της περιοχής σου.
Candlemass Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μια χαρά περπατάει το powerline... http://www.insomnia.gr/topic/433137-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7-powerline-adaptor/page__view__findpost__p__4507083 Από αυτά που προτείνεις όντως το 3ο είναι το πιο συμφέρον, καθώς έχει passthrough πρίζα για να μην απασχολεί μια μόνο του. Gigabit συγχρονισμό ξέχασέ τον, δεν πρόκειται να δεις, αλλά αφού έρχονται στην ίδια τιμή με το 200άρι μπορεί να το σκεφτόμουν, αν είχα και 2η πρίζα εκεί κοντά.
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 παλια πραγματι δεν επαιζαν καλα.προβλημα με τριφασικα προβλημα με πολυπριζα κτλ.πλεον αυτα εχουν ξεπεραστει σε καλο σημειο.οκ δεν θα ειναι 1000αρι δικτυο αλλα μπορει να ειναι καλυτερο απο wireless πολλες φορες. δεν ειμαι fan των belkin διοτι μονο τοστιερες δεν βγαζει αυτη η εταιρεια.θα κοιτουσα και σε devolo.ακουγονται καλα λογια(σιγουρα μπορεις να δεις και Review)ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα ναι εχουν και πριζα πανω για να βαλεις το πολυπριζο μετα απο αυτα. επισης για το wireless για τον φιλο πιο πανω αν υπαρχουν εμποδια και αλλο καναλι να βαλεις και 802.11b να βαλεις και Repeater πολλες φορες δεν τραβαει.ασε που με το Repeater πολλες φορες χανεις σε ταχυτητα.εκτος αν ο φιλος δεν εχει θεμα να βαλει δευτερο access point Που να ειναι με Lan με το ρουτερ του η να ριξει καλωδια παντου οποτε εκει αχρηστα τα powerlines.
ExaByte Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 παλια πραγματι δεν επαιζαν καλα.προβλημα με τριφασικα προβλημα με πολυπριζα κτλ.πλεον αυτα εχουν ξεπεραστει σε καλο σημειο.οκ δεν θα ειναι 1000αρι δικτυο αλλα μπορει να ειναι καλυτερο απο wireless πολλες φορες. δεν ειμαι fan των belkin διοτι μονο τοστιερες δεν βγαζει αυτη η εταιρεια.θα κοιτουσα και σε devolo.ακουγονται καλα λογια(σιγουρα μπορεις να δεις και Review)ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα ναι εχουν και πριζα πανω για να βαλεις το πολυπριζο μετα απο αυτα. επισης για το wireless για τον φιλο πιο πανω αν υπαρχουν εμποδια και αλλο καναλι να βαλεις και 802.11b να βαλεις και Repeater πολλες φορες δεν τραβαει.ασε που με το Repeater πολλες φορες χανεις σε ταχυτητα.εκτος αν ο φιλος δεν εχει θεμα να βαλει δευτερο access point Που να ειναι με Lan με το ρουτερ του η να ριξει καλωδια παντου οποτε εκει αχρηστα τα powerlines. Η λύση των καλωδίων είναι πολύ δύσκολη (αν και θα ήταν το καλύτερο..) Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως τα αγοράσω και δουλεύουν χειρότερα από το ασύρματο και δώσω τσάμπα λεφτά.. (Αν και νομίζω ότι αν δε μείνεις ικανοποιημένος έχεις συνήθως το δικαίωμα αλλαγής μέσα σε 15 ημέρες. Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια αυτό παντού..)
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ναι θεωρητικα ισχυει αυτο με τις 15 μερες.απλα με συσκευασιες κτλ.απο την αλλη πιο σταθερο θα ειναι με wireless.εκτος αν εχεις κανα σπιτι 500 τετραγωνικα με τριφασικα ρευματα και 10 πινακες που δεν το νομιζω.το καλωδιο ναι πρεπει να παει απο καναλι εκτος αν εχεις γνωσεις να το περασεις μεσα απο τον τοιχο στην θεση του ραζιμ
icsd08063 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Με τα δικά μου powerline Linksys PLTS200 / PLTE200 δεν έχω κανένα πρόβλημα. Υπόψιν μόνο ότι απαιτούν μία πρίζα από μόνα τους για να αποδώσουν καλά (οποιδήποτε powerline). Το εχω βάλει πάνω σε πολύμπριζο, μόνο του το Linksys χωρίς καμία άλλη συσκευή και απλά από τα 16-17 με πήγαινε στα 8 Mbps.
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 8 mbps ομως ειναι σχετικα λιγο αν καποιος θελει να μεταφερει αρχεια κτλ....
icsd08063 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Σαφώς... Αναφερόμουν στη ταχύτητα του internet. Σε speedtest έπεφτα από τα 17 στα 8. Δεν έχω δοκιμάσει να δω πόσο με ρίχνει σε file transfer. Κρίμα πάντως γιατί δεν τα πουλάνε πλέον τα Linksys. Σε εμένα τουλάχιστον αποδεικνύονται σκυλιά τόσα χρόνια. Έχουν φάει και κάμποσες διακοπές ρέυματος...
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 απλα και ταχυτητα στο ιντερνετ αμα θες full παλι εχεις θεμα.παραξενο τοσο χαμηλα.να υποθεσω ειναι παλια μοντελα που δεν σηκωνουν πολλα.γιατι τα νεα παιζουν αρκετα καλυτερα.
icsd08063 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Τα αγόρασα Νοέμβρη του 2009. PLTK300 Kit Ότι είναι παλιά, είναι. Εδώ το software που δίνει η Linksys, δεν το έχουν αναβαθμίσει για Win7. Αφού βλέπω 1.7 MB/s down στη γραμμή μου, καλά είμαι. Απλά είχα σκαλώσει πολύ όταν είδα το router να κλειδώνει στα 14 παλιά και να βγάζω σε speedtest μόνο 7 και 8. Είχα ξεχάσει ότι είχα το powerline πάνω στο πολύπριζο.
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Τα αγόρασα Νοέμβρη του 2009. PLTK300 Kit Ότι είναι παλιά, είναι. Εδώ το software που δίνει η Linksys, δεν το έχουν αναβαθμίσει για Win7. Αφού βλέπω 1.7 MB/s down στη γραμμή μου, καλά είμαι. Απλά είχα σκαλώσει πολύ όταν είδα το router να κλειδώνει στα 14 παλιά και να βγάζω σε speedtest μόνο 7 και 8. Είχα ξεχάσει ότι είχα το powerline πάνω στο πολύπριζο. πραγματι αρκετα παλιαμοντελα.καλα ναι μην περιμενειςνα δεις και software για 7αρια.οι μισες εταιρειες για software και drivers για παλια προιοντα δεν ασχολουνται και ας τα ειχες παρει ενα σκασμο λεφτα τοτε.τωρα και πιο φτηνα και πιο καλες ταχυτητες.
ExaByte Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι για χρήση internet να πιάνει αξιοπρεπή ταχύτητα αλλά προπαντός σταθερή. Να μην έχει διακοπές ή την μια να πιάνει τέλεια και την άλλη όχι όπως στο ασύρματο..
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 αν και αυτο δεν μπορεις να το ξερεις εν τουτοις τα καινουρια παιζουν πολυ καλυτερα.
ExaByte Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 λέτε να δοκίμαζα κανα repeater πριν μεταβώ στην αλλαγή από ασύρματο σε powerlines? θα έβλεπα καμιά βελτίωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα