dub Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 εχω ένα παληό λαπτοπ, του 2005(HP zv5000). Μου το έδωσε η σύζυγος οταν αυτή αγόρασε καινούργιο. Το εχω σενιάρει και πάει σφαίρα. Ομως εδώ και μέρες μου κάνει νουμερα. Στην αρχή εκεί που δούλευε εκλεινε. Μετά εκλεινε μετά το μπουταρισμα. Τωρα πατάω το power και δεν γινεται τίποτα. Μπαταρία δεν εχει καν. Το χρησιμοποιώ μόνο με το οικιακό ρεύμα. Παρατηρώ τα καλώδια που βγαινουν απο το ac adaptor εχουν "φαγωθεί" , το περιβλημα τους εχει καταστραφεί και ενώ συνήθως οταν το εχω στη πρίζα σβηστό είναι αναμένο ένα φωτάκι (με ένα κεραυνό) τώρα δεν το εχει. Οταν κουνάω τα καλώδια εμφανίζεται. Καμμιά φορά ανοίγει πάει να μπουτάρει και σβήνει. Με λιγα λογια θέλω να ελέγξω αν φταιει το ac adaptor. Τα αυθεντικά κάνουν 80 ευρώ !! Ελεγα να δοκιμάσω κατι άλλο πιο φτηνό. Κατι διάβασα για "universal" . Tι είναι αυτά? Και τι χαρακτηριστικά πρέπει να εχει? Κάνουν και για άλλα λαπτοπ? Εντάξει μεχρι 30-40 ευρώ τα δίνω. Κυτάζω στο ήδη υπάρχον , αυθεντικό adaptor πως εχει "outpout 18,5V - 6,5A". Στο Input Κλασσικά δεν τίθεται θέμα. Υπάρχει κατι άλλο που πρέπει να κυτάξω για να είναι συμβατό με το λαπτοπ μου? χα χα τώρα μου κάνει άλλο "κουφό". Εχω βρει μια θέση του ανταπτορα και δεν αναβοσβήνει, δουλεύει κανονικά. Ειμαι στα windows xp και ολα δουλεύουν ρολοι. Ομως η οθόνη ειναι σκοτεινή!! Προσοχή δεν λέω μαύρη. Αλλάζω τη φωτεινότητα στο 100% αλλά η διαφορά ειναι ελάχιστη. Αυτό πάλι πρωτη φορά μου το κάνει. Να τονιζω πως εδώ και δύο χρονια δουλεύει εντελώς απροβληματιστα. Ολα τέλεια.
admonisher Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα τροφοδοσίας είναι. Αν μπορείς να βρείς κάποιον παρόμοιο φορτιστή να δοκιμάσεις (ίδια volt, και ampere τα ίδια και παραπάνω) αν όντως φταίει ο φορτιστής και δεν είναι η πλακέτα του laptop. Επίσης δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως την μπαταρία και να δοκιμάσει να το βάλει στο ρεύμα μήπως σου κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα. Οι universal φορτιστές είναι μια χαρά και κάνουν για πολές μάρκες laptop. Μην δώσεις λιγότερα από 30-40 ευρώ γιατί παίζουν και τρελές μάπες.
dub Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα τροφοδοσίας είναι. Αν μπορείς να βρείς κάποιον παρόμοιο φορτιστή να δοκιμάσεις (ίδια volt, και ampere τα ίδια και παραπάνω) αν όντως φταίει ο φορτιστής και δεν είναι η πλακέτα του laptop. Επίσης δοκίμασε να αφαιρέσεις τελείως την μπαταρία και να δοκιμάσει να το βάλει στο ρεύμα μήπως σου κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα. Οι universal φορτιστές είναι μια χαρά και κάνουν για πολές μάρκες laptop. Μην δώσεις λιγότερα από 30-40 ευρώ γιατί παίζουν και τρελές μάπες. έτσι λεω και εγώ πως κάτι παίζει με τη τροφοδοσία. Και είπα να ελεγξω το ac adaptor. Αν ειναι η πλακέτα φαντάζομαι πως ειναι ακριβή ε? Οποτε το αποχαιρετω. Αφου λες πως τα universal κάνουν για πολλές μαρκες τότε δεν εχω προβλημα ας ειναι και ακριβότερο. Τουλάχιστον όταν θα αγοράσω κάποτε νεο λαπτοπ θα εχω ένα εφαιδρικό. Η μπαταρία εχει αφαιρεθεί. Ήταν εντελώς άχρηστη. Στο φορτιστή που θα αγοράσω δηλαδή πρέπει να μου δινει τουλαχιστον 18,5 V - 6,5Α? Παραπάνω προφανώς δεν με πειράζει. Τα σύγχρονα λαπτοπ θα τα καλύπτει? Ευχαριστώ πάντως.
admonisher Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Τιμές στις πλακέτες παίζουν. Αν πας για καινούργια ξεχασέ το. Αν επισκευάζεται (αλλαγή πυκνωτών) τότε με 100 ευρώ περίπου έγινες. Τώρα όσον αφορά τον φορτιστή ναι θα κάνει και σε άλλα laptop 18-19 volt αφού βάσει των ampere του είναι 120watt. Τυπικά τα laptop θέλουν 60,90,120 watt για να λειτουργήσουν. Και μην φοβάσε αν θα κάνει αν δίνει 18-19 volt και από 6,5Α (όχι αυτούς με τα 4,5Α είναι 90watt)είσαι καλυμένος και γι'αυτο το laptop και για μελλοντικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα