Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω ένα παλιό μηχάνημα(core duo)και μετά απο φορματ άρχισε έναν ενοχλητικό θόρυβο ο οποίος μέρα με τη μέρα δυνάμωνε με συνέπεια να φτάσει σε απελπιστικά πλαίσια,και πλέον τα παιδιά μου(δικο τους είναι)να μήν μπορούν να κάτσουν στο δωμάτιο αιτία του θορύβου.Αφού τον άνοιξα είδα ότι ο θόρυβος προέρχεται απο το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή όχι του τροφοδοτικού.Προσπάθησα μέσα απο το λειτουργικό να χαμηλώσω τις στροφές αλλά και πάλι ο θόρυβος είναι μεγάλος,έχει κανείς καμιά ιδέα άν και πώς μπορώ να το σταματήσω?Ισως αν αλλάξω ανεμιστήρα?Και ποιόν να βάλω για να λύσω το πρόβλημα?

Δημοσ.

Μια οικονομική λύση είναι αυτή.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Apache-CAC-D9IA0-U01.htm

Σε συνδυασμό με ρύθμιση ταχύτητας από το bios είναι αρκετά αθόρυβος.

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και μια αντίσταση και δεν ακούγεται καθόλου.

Σε αλλη περίπτωση αν δεν έχεις αντίσταση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρυθμηστή στροφών

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160

Δημοσ.

Βάλε την πιο φτηνή after-market υλοποίηση που ταιριάζει στο σοκετ της μητρικής ή προσπάθησε να βγάλεις και να λαδώσεις τον ρότορα του στοκ ανεμιστήρα (αν και τσάμπα κόπου μου φαίνεται...).

Δημοσ.

GMaximos καλά σου λέει ο pano Πιο πάνω.

Δεν γίνεται απλά επειδή έκανες φορμάτ, το ανεμιστήρι να άρχισε να γκαρίζει. Εκτός αν ήταν μία διαβολική σύμπτωση το φορμάτ, με το δεύτε τελευταίο ασπασμών από το φουρφούριον

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση,μάλλον θα πάω σε καινούριο και βλέπουμε!!!!!

Υπάρχει οικονομική κρίση , άσε το καινούργιο !! :rolleyes:

Δημοσ.

GMaximos καλά σου λέει ο pano Πιο πάνω.

Δεν γίνεται απλά επειδή έκανες φορμάτ, το ανεμιστήρι να άρχισε να γκαρίζει. Εκτός αν ήταν μία διαβολική σύμπτωση το φορμάτ, με το δεύτε τελευταίο ασπασμών από το φουρφούριον

Γιατί;να είχε κάνε προγ από το μοθερμπόαρντ που ρύθμιζε την ταχύτητα δεν παίζει;

Δημοσ.

Αλλο το κάνει θόρυβο και δουλεύει ψηλά και άλλο δεν μπορώ να κάτσω δίπλα του.

Υποθέτω εγώ λοιπόν κανένα απο τα παιδάκια να σκούντηξε λίγο το pc και να έχει πάει το καλώδιο του fan και να ακουμπάει στην φτερωτή.

Οπότε ας το δει λίγο πριν πάει να αγοράσει νέο. Και αν ακόμα είναι θέμα πολλών στροφών και απλά υπερβάλει λίγο θα βρούμε τρόπο να τις χαμηλώσουμε.

Δημοσ.

Δέν εννοώ ότι θα πάρω καινούριο μηχανημα,αλλά θα αλλαξω ανεμιστηράκι και άν πάλι τα ίδια ακούω λύσεις και βλέπουμε..άλλωστε λεφτά...δέν υπάρχουν...

Αλλο το κάνει θόρυβο και δουλεύει ψηλά και άλλο δεν μπορώ να κάτσω δίπλα του.

Υποθέτω εγώ λοιπόν κανένα απο τα παιδάκια να σκούντηξε λίγο το pc και να έχει πάει το καλώδιο του fan και να ακουμπάει στην φτερωτή.

Οπότε ας το δει λίγο πριν πάει να αγοράσει νέο. Και αν ακόμα είναι θέμα πολλών στροφών και απλά υπερβάλει λίγο θα βρούμε τρόπο να τις χαμηλώσουμε.

Το έχω ανοίξει και έχω δεί ότι το καλώδιο είναι πιασμένο κανονικά στην θέση του χωρίς να ακουμπάει στη φτερωτή,με ένα κατσαβίδι όταν σταματάω τον ανεμιστήρα ακούμε μόνο της μύγας το φτερό....Ο θόρυβος όντως είναι πολύ εκνευριστικός και δέν υπερβάλω καθόλου,άλλωστε αποφεύγουμε να τον χρησιμοπειούμε πλέον....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...