nikotheract11 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας παιδιά... έχω στο pc μου τον AMD Athlon 64 X2 4600+ και δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος... Το CPU-Z δείχνει πώς ο επεξεργαστής πάει με 1Ghz αντί για 2.4. Αυτό γίνεται επειδή ο πολλαπλασιαστής αντί για 12 είναι 5. Δεν είναι μόνιμο αυτό.. Ο πολλαπλασιαστής αλλάζει που και που και παει στο κανονικό του (12) αλλά μόνο για λίγο και μετά ξανα στο 5.Πώς μπορώ να το κάνω να μείνει σταθερός; Μητρική έχω την Gigabyte GA-M68M-S2P. Να κάνω overclock στον επεξεργαστή ή μήπως φταίει κάτι άλλο; Αν πρέπει να κάνω overclock μπορεί κάποιος να μου πει πώς; Έχω μια μικρή ιδέα αλλά δε ξέρω ακριβώς.. Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας.. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Chris92 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 αυτο που παρατηρεις με τη ταχυτητα του επεξεργαστη ειναι απολυτος φυσιολογικο.Οταν δεν ζοριζεται ο επεξεργαστης ριχνει τις συχνοτητες του για εξοικονομηση ρευματος.υπαρχει επιλογη μεσα στο bios νομιζω λεγεται speedstep ή κατι τετοιο.απενεργοποιωντας το δουλευει μονιμα στη συχνοτητα που θες
nikotheract11 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία...δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα...overclock μπορώ να κάνω;;
Jimie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Για να κάνεις overclock βεβαιώσου ότι 1. Θα σου προσφέρει κάτι σε επιδόσεις. 2. Έχεις καλή ψύξη 3. Ο επεξεργαστής σου και οι mobo και οι μνήμες το σηκωνουν 4. Επειδή εγώ δεν ξέρω να σου πώ ρώτα τί ρυθμίσεις πρέπει να απενεργοποιήσεις στο bios. 5. Βεβαιώσου οτι έκανες ΚΑΙ ΤΑ 4 πρίν ξεκινήσεις. Πές μου όλο το setup σου. Επίσης ποιά έκδοση είναι η mobo σου ; ( rev.1 ή rev.2.3 ) ?
nikotheract11 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 cpu: AMD athlontm 64 X2 4600+ motherboard: Gigabyte GA-M68M-S2P (για το Rev δεν είμαι σίγουρος θα σου πω σε 5 λεπτά) ram: Kingston 1Gb DDR2 windows 7 ultimate 64bit Τι άλλο χρειάζεσαι; Rev. ==>2.3
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Με την καμία όμως δεν αξίζει. Δεν θα δεις καμία διαφορά. Το πρόβλημά σου είναι ότι τρέχεις windows 7 64bit με 1 GB RAM. Και που τρέχουν δλδ ευχαριστημένος να είσαι. Οπωσδήποτε βάλε ram και μην πειράξεις τίποτα. +1 στον Chris92. Γιατί να ζορίζεται ο επεξεργαστής όταν δεν χρειάζεται?
Jimie Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 cpu: AMD athlontm 64 X2 4600+ motherboard: Gigabyte GA-M68M-S2P (για το Rev δεν είμαι σίγουρος θα σου πω σε 5 λεπτά) ram: Kingston 1Gb DDR2 windows 7 ultimate 64bit Τι άλλο χρειάζεσαι; Rev. ==>2.3 Πώς το κατάφερες ;;; --> offtopic Αυτό που χρειάζομαι έιναι 1. Η ταχύτητα των μνημών 2. Να μου πείς αν έχεις ψύκτρα στο NorthBridge. 3. Ποιό bios έχεις ; Με την καμία όμως δεν αξίζει. Δεν θα δεις καμία διαφορά. Το πρόβλημά σου είναι ότι τρέχεις windows 7 64bit με 1 GB RAM. Και που τρέχουν δλδ ευχαριστημένος να είσαι. Οπωσδήποτε βάλε ram και μην πειράξεις τίποτα. +1 στον Chris92. Γιατί να ζορίζεται ο επεξεργαστής όταν δεν χρειάζεται? +1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 +1 Χωρίς μνήμη όχι με overclock αλλά ούτε με οχταπύρηνο δεν θα δει να καλυτερεύει η κατάσταση. Φίλε μου αν έχεις 2 χ 512 στην ram μάλλον θα έχεις πρόβλημα. http://cy.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m68m-s2p_10/ Δύο slots έχει η μητρική σου, δύσκολα τα πράγματα. ΥΓ. Βάλε xp και το pc θα πετάει.
nikotheract11 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 σορρυ αλλά όπως είπα είμαι λίγο αρχάριος...πώς μπορώ να δώ ποιο bios έχω??
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 σορρυ αλλά όπως είπα είμαι λίγο αρχάριος...πώς μπορώ να δώ ποιο bios έχω?? Φίλε μου, μην το ψάχνεις. Δεν χρειάζεσαι overclock. Αναβάθμιση χρειάζεσαι ή να γυρίσεις στα xp. Μια πολυ καλή αναβάθμιση θα ήταν αυτός: http://www.skroutz.gr/s/391139/AMD-AMD-Phenom-II-X4-960T-BE.html με δύο τέτοια http://www.cosmodata.gr/product/65240/ 160 ευρώ.
disqualified Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 αυτο που χρειαζεται ο υπολογιστης σου ειναι μνημη. Ουτε XP ουτε αλλο επεξεργαστη. Τρεξε το cpu-z και πες μας τι λεει στα tabs memory και spd εκει θα δεις και ποσα slots εχει η μητρικη.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 2 έχει, το πόσταρα παραπάνω. Και μάλλον είναι 2 χ 512.
nikotheract11 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 το έχω σκεφτεί και αυτό... αλλά είπα μηπως μπορούσα να βρω μια πιο οικονομική λύση.. δηλαδή τώρα να βάλω xp sto pc h mhpws vista?
Thanos1972 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Vista σε καμια περιπτωση.η θα βαλεις μνημη και θα κρατησεις τα 7αρια η θα βαλεις τα xp πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα