Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αποφάσισα να αγοράσω ένα desktop pc το οποίο θα χρησιμοποιείται για πολύ multitasking γενικώς, flash, εφαρμογές, όχι gaming, με χρήση 2-3 οθονών ταυτόχρονα μερικές φορές και πάντα ανοιχτούς πολλούς browsers (χρήση σχεδόν 24/7).

Επίσης, μερικές φορές θα συνδέεται και με την TV με HDMI όπως και με ηχεία και ενισχυτή με αντίστοιχη σύνδεση για αναπαραγωγή media (μουσική και ταινίες).

Ακόμα, θα ήθελα όσον δυνατόν πιο αθόρυβο αποτέλεσμα.

Αν έχετε στο νου σας κάποιες προτάσεις ή κάποια σύνθεση, με χαρά να ακούσω.

Μέχρι τώρα, προσανατολίζομαι σε επεξεργαστή i5 (ή i7), SSD σκληρό δίσκο για το λειτουργικό, μνήμη μάλλον 8GB (αν και λογικά και με 4GB θα κάνω δουλειά), κουτί σε Silencio λογικά (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Silencio-RC-450-midi-case-black-RC-450-KKN1.htm ή εδώ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-CASE-Silencio-RC-550-Black-RC-550-K.htm).

Budget: Μέχρι 800-900e max.

prosanatolizomai edw (mallon apo plaisio i agora)

KOYTI: Coolermaster Silencio RC-450 60e (or RC-550 95e)

TROFODOTIKO: CoolerMaster Silent Pro PSU (500W) 95e

EPEKSERGASTIS: Intel Core i5 2500K(s1155, 3,30GHz, 6MB) 205e

PSYKTRA: CoolerMaster Hyper 612S CPU Cooler (RR-H612-13FK-R1) 65e

MITRIKI: Gigabyte MB Z68A-D3H-B3 (s 1155 , DDR3 , Z68) 129e

MNIMI: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit 49e

VIDEO CARD: Sapphire 6670 (PCI Express , DDR3 , 2 GB) 85e

HDD: OCZ Agility 3 Series 60GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-60G) 105e

HDD2: Seagate ST500DM002 500GB HDD 3.5" (16MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s) 99e

DVDRW: Samsung SH-222AL LightScribe DVD-RW Black Bulk 25e

WINDOWS: WIN7 Premium 64bit, not genuine

total: 917e

Δημοσ.

2 παρατηρησεις θα κανω μονο.

1 αν θελεις πραγματικα αθορυβο πισι, εκτος της aftermarket ψυκτρας που πρεπει να(και θα) βαλεις, θα πρπει να κατσεις να ασχοληθεις λιγο περισσοτερο με τα ανεμιστηρακια, καθως των κουτιων συνηθως ψιλοβουιζουν. θα βοηθησει η karmen σε αυτο!! θα σου προτεινει τα πιο silent ανεμιστηρακια, για να νομιζεις οτι δεν δουλευουν καν!!!!!

2 αφου κανεις πολυ multitasking, οπως λες, θα βαλω στο τραπεζι και τον FX-8150(8120), διοτι σε ολα ta review, για τετοιες χρησεις, ειναι αναμεσα σε αυτους που εβαλες. πανω απο i5-2500, κατω απο ι7-2600..!

στη δικη σου περιπτωση, εγω θα εμενα αναμεσα σε FX-8150 και i7-2600!! οχι σε 2500, γιατι δεν εχει multithreading!

αυτες ειναι οι 2 παρατηρησεις απο εμενα!!

edit: ααα, και καρτα γραφικων, μην βαλεις αυτη. τζαμπα λεφτα!!

ή βαλε αυτη την 6670 http://www.skroutz.gr/s/339823/Asus-Radeon-HD6670-1GB.html με DDR5 και 3 χρονια εγγυηση,

ή παρε την 6770 απο πλαισιο με €93,

δεν αξιζει 2gb DDR3 σε τοσο μικρη καρτα!!

Δημοσ.

2 αφου κανεις πολυ multitasking, οπως λες, θα βαλω στο τραπεζι και τον FX-8150(8120), διοτι σε ολα ta review, για τετοιες χρησεις, ειναι αναμεσα σε αυτους που εβαλες. πανω απο i5-2500, κατω απο ι7-2600..!

στη δικη σου περιπτωση, εγω θα εμενα αναμεσα σε FX-8150 και i7-2600!! οχι σε 2500, γιατι δεν εχει multithreading!

1ον. Ο 2500κ κάνει multithreading (για όνομα του θεού 4πύρινος είναι, hyperthreading δεν έχει αλλά αυτό είναι τεχνολογία της intel και ούτε ο FX-8150 την έχει.)

2on. Το να έχεις ανοιχτούς πολλούς browser μετά βίας θεωρείται multitasking γιατί κανένας δεν θα χρειαστεί το 100% του επεξεργαστή, και σε γενικές γραμμές ο 2500κ είναι καλύτερος από τον FX-8150 (παρόλο που έχει λιγότερους πυρήνες). Έχε υπόψιν σου πως στο 90% της εργασίας σου στο pc την κάνει μόνο 1 πυρήνας. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως ο FX-8150 δεν θα σε καλύψει, (εφόσον δεν ασχολείσαι και με παιχνίδια), απλά δες κάποιο benchmark πριν παρατήσεις τον 2500κ.

Δημοσ.

1ον. Ο 2500κ κάνει multithreading (για όνομα του θεού 4πύρινος είναι, hyperthreading δεν έχει αλλά αυτό είναι τεχνολογία της intel και ούτε ο FX-8150 την έχει.)

2on. Το να έχεις ανοιχτούς πολλούς browser μετά βίας θεωρείται multitasking γιατί κανένας δεν θα χρειαστεί το 100% του επεξεργαστή, και σε γενικές γραμμές ο 2500κ είναι καλύτερος από τον FX-8150 (παρόλο που έχει λιγότερους πυρήνες). Έχε υπόψιν σου πως στο 90% της εργασίας σου στο pc την κάνει μόνο 1 πυρήνας. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως ο FX-8150 δεν θα σε καλύψει, (εφόσον δεν ασχολείσαι και με παιχνίδια), απλά δες κάποιο benchmark πριν παρατήσεις τον 2500κ.

sorry , τυπογραφικο λαθος. φυσικα hyperthreading εννοουσα, απλα μπερδευτηκα με το multi...!!!

δεν ειπα οτι δεν θα κανει τη δουλεια του και με τον 2500Κ..! απλα επειδη αναφερθηκε σε multitasking, ειπα οτι οσο πιο πολυ κανει, τοσο καλυτερος ειναι ο 8150!! εκει εχει την δυναμη του, και οχι σε single thread εφαρμογες!

κι εγω με τον 2πυρηνακο παιζω τον περισσοτερο χρονο μου, παρα με τον 3-4πυρηνο 720!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από κάποια περαιτέρω μελέτη, καταλήγω εδώ. Αν υπάρχει κάποιο σχόλιο, ευπρόσδεκτο.

Ενώ σκέφτομαι μήπως πάρω την σύνθεση (ή κάποια ΠΟΛΥ κοντινή) από το Digital Master που πολλοί εκτιμάται εδώ (στη μελέτη που έκανα) και είναι και κοντά (Χανιά).

post-54109-0-63768900-1328829251_thumb.jpg

post-54109-0-69572800-1328829263_thumb.jpg

Δημοσ.

Αντί για τα:

Case: 60.00 Ευρώ

HSF: 67.90 Ευρώ

PSU: 57.99 Ευρώ

Μ/Β: 97.00 Ευρώ

Case Fans: 15.90 Ευρώ

Μπορείς να αγοράσεις τo:

Shuttle Barebone XPC SH61R4 στα 207.22 Ευρώ.

Το προϊόν είναι μικρό και αθόρυβο, μπορεί να μπει πάνω στο γραφείο και να αποφύγεις και να μαζέυει σκόνη κτλ. Χρησιμοποιώ shuttle πάνω από 8 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (και είμαι επίσης τρελός με τον θόρυβο).

Κέρδος 91.57 Ευρώ

Επίσης μιας και δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια γιατί δεν αγοράζεις μία AMD 6450 fanless στα 40 ευρώ, και γλιτώνεις άλλα 50 Ευρώ. Συνολική διαφορά ~145 ευρώ.

Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε κάπου εδώ, με σύνθεση από το DM.

Με επεξεργαστή, τροφοδοτικό, SSD σκληρό δίσκο, optical drive, είμαι οκ.

Ένα βασικό σημείο:

Στο κουτί έχω βάλει το AEROCOOL Strike X, το οποίο έχω δει ότι προτείνεται και έχει καλά specs, κοίταξα και εναλλακτικές επιλογές, από Coolermaster 430 και Thermaltake V4, αλλά αυτό μου φαίνεται πιο value for money. Έβαλα και την ψύκτρα COOLER MASTER CPU HYPER 412S, που είδα να προτείνεται γενικώς.

Αυτό που σκέφτομαι είναι το θέμα του θορύβου που με ενδιαφέρει να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Το κουτί έχει ένα ενσωματωμένο ανεμιστηράκι 120mm, αλλά ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι πρέπει να βάλω και κάποιο έξτρα (το κατάστημα δεν δίνει τέτοια επιλογή). Κάποια πρόταση;

By the way, διάβασα κάπου ότι αυτή εδώ η κάρτα γραφικών είναι silent. Θα την προτείνατε αντί αυτής που έχω επιλέξει;

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=9bc31926-d338-4654-9c19-838987602727

Μικρές λεπτομέρειες (ξεψείρισμα δηλαδή):

Motherboard έχει πολλές παραπλήσιες της Gigabyte και μπερδεύομαι.

Έχω βάλει την Gigabyte GA-Z68AP-D3 (B3), υπάρχει και αυτή (Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3) με ελάχιστα παρακάτω, υπάρχει και αυτή (Gigabyte GA-Z68P-DS3 (B3)) με ελάχιστα παρακάτω.

Μνήμη έχω βάλει την Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz που βλέπω να προτείνεται σε όλες τις συνθέσεις, βλέπω όμως και οικονομικότερες επιλογές.

post-54109-0-77378400-1328922464_thumb.jpg

Δημοσ.

γενικα, μια χαρα ειναι.

1 κοιτα τις μητρικες καλα, να δεις τον εξοπλισμο που εχει η καθε μια, και ποια βολευει εσενα!! μην λυπασαι τα 5-10€ διαφορα, αν ειναι καλυτερα εξοπλισμενη μια απο αυτες!!

2 η καρτα γραφικων που εβαλες πιο πανω (ASUS) με παθητικη ψυξη, δεν συμφερει, γιατι στα ιδια λεφτα παιρνεις 6850!!

3 ανεμιστηρακια μπορεις να αλλαξεις και μετα. ΑΝ σε ενοχλει καποιο. δεν το θεωρω σοβαρο προβλημα για να μην παρεςι καποιο κουτι που σου αρεσει-βολευει!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμπειρία speaking, αν θες PC που να κοιμάσαι το βράδυ δίπλα του... happy.gif

Για να έχεις πραγματικά αθόρυβο pc πρέπει να έχεις όσο το δυνατών λιγότερους ανεμιστήρες οι οποίοι όσο καλοί κι αθόρυβοι υποτίθεται ότι είναι πρέπει να τους λειτουργείς κάτω τις 1000 στροφές, για παράδειγμα καλό είναι βρεις (αθόρυβο) τροφοδοτικό που να ρίχνει τις στροφές του ανεμιστήρα του από μόνο του και φυσικά θα πρέπει να πάρεις Fanless κάρτα γραφικών. Αλλά εδώ είναι το μυστικό, ακόμα κι έτσι ο σκληρός δίσκος κάνει από μόνος του αρκετό θόρυβο οπότε η μόνη λύση είναι αυτή.

πχ το δικό μου PC έχει μόνο δυο ανεμιστηράκια, αυτό του τροφοδοτικού και το aftermarket του επεξεργαστή. Το βράδυ πρακτικά δεν το ακούς.

Asus Radeon HD6670 1GB DDR3 FANLESS

Asus Radeon HD6770 1GB fanless

Επεξ/σία από Nomedor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...