new_man Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά, Είμαι σε μια διαδικασία αναζήτησης του τρόπου υλοποίησης μιας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης (κάτι αντίστοιχο με αυτό)η οποία θα περιέχει ένα σημαντικό αριθμό άρθρων (σε .pdf), εικόνων και οπτικοακουστικού υλικού χωρισμένα σε διάφορες κατηγορίες αναλόγως θεματολογίας, υποκατηγορίες και συγγραφείς και το ερώτημα είναι τι απαιτείται από γνώσεις, υλικό, κτλ ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα. Εχω δεί αντίστοιχες βιβλιοθήκες μετά από αναζήτηση στο ιντερνετ και συνήθως έχουν πεδία αναζήτησης που σημαίνει ότι έχουν να κάνουν με βάσεις δεδομένων από όπου αντλούν τα αποτελέσματα με βάση τα στοιχεία εισαγωγής του χρήστη. 1)μπορεί να γίνει (σε απλούστερη μορφή φυσικά) σε wordpress ή σε joomla κάτι τέτοιο; 2)Υπάρχει κάποιο software στην αγορά που να το κάνει και απλά να το περάσω σε μια ιστοσελίδα μετά από κάποια παραμετροποίηση? 3)Σε περίπτωση βάσης δεδομένων μπορώ αγοράζοντας κάποιο hosting να μου δίνεται η δυνατότητα μέσω της εταιρίας(και αν ναι μπορέιτε να προτείνετε κάποια) που να έχει κάποιο φιλικό περιβάλλον που να σου επιτρέπει μέσω Plesk για παράδειγμα να το δημιουργήσεις δίνοντας σου πρόσβαση σε βάση δεδομένων (και αν ναι πόσο μπορεί να κοστίζει ένα hosting αυτής της μορφής)? Παρακαλώ όποιος μπορεί να με καθοδηγήσει προς τα πού να κινηθώ σχετικά με το ζήτημα που αντιμετωπίζω σε περίπτωση που γνωρίζει ή έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με κάτι αντίστοιχο. Φιλικά
alexitsios Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ρίξε μια ματιά εδώ. Μπορεί να το βρεις χρήσιμο. Το είχα δοκιμάσει το εν λόγω πρόγραμμα παλιότερα. Απλά χρειάζεσαι root access στο server απ' ότι θυμάμαι για να το περάσεις. Χρειάζεσαι vps οπωσδήποτε δλδ. http://www.stigmahost.com/el/blog/123-book-library-program.html
new_man Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση, το σχετικό software το πέτυχα και εγώ και φαίνεται ότι χρησιμοποιείται από αρκετούς οργανισμούς για τη συγκεκριμένη δουλειά. Μόλις το εγκατέστησα ώστε να δώ αν κάνει για την περίπτωση αυτή. Κάτι άσχετο: Επειδή κατά την εγκατάσταση του κάπου είδα ότι πρέπει να έκανε install σε κάποιο web server, μπορώ να κάνω δουλειά με μη στατική ip από το σπίτι ή θα μου προκύπτουν θέματα? Φιλικά
alexitsios Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Πρέπει να μίλησες και με το support της stigmahost σωστά; Δεν ήμουν εκείνη την ώρα στο γραφείο. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή του σπιτιού σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα