Xenobius Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Επειδη ειχα φάει κι εγώ ώρες μέχρι να βρω το καλύτερο, αν εχεις καθορίσει το width του div (πχ 600px) σου τότε χρησιμοποιησε το εξής > .main2{ position: absolute; width:600px; left: 50%; margin-left: -300px; } Και στο div σου θα το βαλεις σαν class και όχι id. ><div class="main2"> BLA BLA BLA </div> Πιανει παντα χωρις παραπλευρες απώλειες!
PCharon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δεδομένου πως το ζητούμενο πλάτος είναι 80% το καλύτερο είναι το δικό μου. margin:0 10%;
Xenobius Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλά εννοειται, το θέμα είναι το να βαλεις margin αναλογο του width σου . Αν παιξεις με width σε px, τοτε και το margin θα ειναι σε px, το ιδιο και για τα ποσοστά %.
PCharon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Αρχηγέ αυτό έκανα. Θέλει πλάτος 80% στο div του. Όταν εσύ ρίχνεις 10% από δω κι από εκεί, πάντα 80% έχει το div και είναι πάντα στη μέση. Το έγραψα και παραπάνω, όταν το ζητούμενο πλάτος είναι % τότε η τέλεια λύση είναι αυτό που έδωσα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι άλλο. Σε πίξελ είναι άλλη κουβέντα, το είπα και παραπάνω. Λύσεις σε πίξελ, λιγότερο και περισσότερο όμορφες (τη χρήση του attribute align τη βάζω στις χειρότερες πάντως), υπάρχουν αρκετές. Κατά κανόνα αν έχεις το template μπροστά σου τις περισσότερες φορές μπορείς να φέρεις κάτι εκεί που θέλεις με άλλες τεχνικές, μπορεί να μην χρειαστεί καν κεντράρισμα όπως νόμιζες.
kalogeros Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δεδομένου πως το ζητούμενο πλάτος είναι 80% το καλύτερο είναι το δικό μου. margin:0 10%; θα μπορούσε να το κάνει και με relative position και θα ήταν εξίσου σωστό. > <div style="position: relative; left: 10%;">blah blah blah</div>
warlock9_0 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 γιαtί δε βάζει στο css του div >margin-left:auto;margin-right:auto ορίζεις και το πλάτος του div και είσαι άρχοντας στο κέντρο
PCharon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Κάποιες φορές μας διαφεύγουν πράγματα, ακόμα κι αν «ασχολούμαστε» με κάτι. Έκανα λίγο κόπο για ένα δοκιμαστικό συμβατότητας με όσους φυλλομετρητές έχω στο PC. υπόμνημαδουλεύει (το ζητούμενο div πρέπει να είναι στο κέντρο με πλάτος 80%) δουλεύει αλλά είναι deprecated ή/και μη έγκυρο σε συγκεκριμένα doctypes δουλεύει αλλά όχι σωστά ή/και προκαλεί παρενέργειες στο layout δε δουλεύει bold σημαίνει πως η λύση εφαρμόζει και σε απόλυτο width (pixels) IE6 IE7 IE8 ΙΕ9 Chrome.16x Firefox.7x Opera.11x Safari.5x ><div style="width:80%;margin:0 auto;"></div> IE6 IE7 IE8 ΙΕ9 Chrome.16x Firefox.7x Opera.11x Safari.5x ><div style="margin:0 10%;"></div> IE6 IE7 IE8 ΙΕ9 Chrome.16x Firefox.7x Opera.11x Safari.5x ><div style="position:relative;left:10%;width:80%;"></div> IE6 IE7 IE8 ΙΕ9 Chrome.16x Firefox.7x Opera.11x Safari.5x ><div style="position:absolute;width:80%;left:50%;margin-left:-40%;"></div> IE6 IE7 IE8 ΙΕ9 Chrome.16x Firefox.7x Opera.11x Safari.5x ><center><div style="width:80%"></div></center> IE6 IE7 IE8 ΙΕ9 Chrome.16x Firefox.7x Opera.11x Safari.5x ><div align="center"><div style="width:80%"></div></div> Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2012 από PCharon
kalogeros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 IE6 IE7 IE8 ΙΕ9 Chrome.16x Firefox.7x Opera.11x Safari.5x ><div style="position:relative;left:10%;"></div> Είσαι σίγουρος ότι δεν δουλεύει; Γιατί μόλις το δοκίμασα σε IE9, FF9 και Chrome16 και δουλεύει κανονικότατα. Ξαναδοκίμασε το. Tip: Το ζητούμενο div εμπεριέχεται σε ένα άλλο με στάνταρντ πλάτος (είτε σταθερό είτε σχετικό).
PCharon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Βάλε του χρώμα στο background για να ανακαλύψεις πως δεν έχει πλάτος το ζητούμενο 80%, φεύγει δεξιά. [edit] ρε συ, τί μλκ μου, αν ορίσεις το width τότε δουλεύει. Μισό να ξαναδοκιμάσω με ορισμένο το width... (έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή) Το position relative δε νομίζω να χρειάζεται κάτι, εκτός αν κάποια κλάση του δίνει absolute. Ωραίος κι εσύ λοιπόν! Λοιπόν, με ορισμένο και το width ΚΑΙ η δική σου λύση δουλεύει σωστά, όταν έχουμε να ορίσουμε %. Οι μόνες λύσεις που δουλέυουν πάντα ΚΑΙ σε περίπτωση που ορίζουμε pixels και όχι % (και δουλεύουν και στον ΙΕ που αποτελεί το 40% των επισκεπτών συνολικά) είναι οι κακάσχημες με το μωβ. Η καλύτερη «νόμιμη» προσέγγιση για pixels είναι του Xenobius, αλλά χρειάζεται λίγο ανάπτυξη ακόμα και δημιουργεί προβληματάκια στο layout.
kalogeros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Βάλε του χρώμα στο background για να ανακαλύψεις πως δεν έχει πλάτος το ζητούμενο 80%, φεύγει δεξιά. [edit] ρε συ, τί μλκ μου, αν ορίσεις το width τότε δουλεύει. Μισό να ξαναδοκιμάσω με ορισμένο το width... (έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή) Λοιπόν, με ορισμένο και το width ΚΑΙ η δική σου λύση δουλεύει σωστά, όταν έχουμε να ορίσουμε %.
SlackulatoR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Επειδη ειχα φάει κι εγώ ώρες μέχρι να βρω το καλύτερο, αν εχεις καθορίσει το width του div (πχ 600px) σου τότε χρησιμοποιησε το εξής > .main2{ position: absolute; width:600px; left: 50%; margin-left: -300px; } Και στο div σου θα το βαλεις σαν class και όχι id. ><div class="main2"> BLA BLA BLA </div> Πιανει παντα χωρις παραπλευρες απώλειες! Παιδιά κάνω ένα bump. Χρησιμοποιώντας τον κώδικα παραπάνω αν κάνω resize τον browser το div μετακινείται, ενώ θέλω να παραμένει στο κέντρο. Το align=center στο div δεν δουλεύει. Το position absolute δεν θα έπρεπε να το κρατάει στο κέντρο του browser;
Xenobius Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Αν στο resize κάνεις το παράθυρο μικρότερο από το 600px μόνο τότε δεν θα μπορεί να το κρατήσει στο κέντρο. Αλλιώς το κρατάει κανονικά.
SlackulatoR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Άρα να χρησιμοποιήσω table για να κάνω αυτό που θέλω; Δεν υπάρχει τρόπος να μένει κάποιο div στο κέντρο;
PCharon Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Κατάλαβες τί σου έγραψε ο Xenobius; Αν έχεις ορίσει σταθερό πλάτος σε pixels, τότε δεν έχει κανένα νόημα να απαιτείς να μένει στο κέντρο όταν μικραίνει πολύ το παράθυρο. Εκείνο που έχει νόημα είναι να ορίζεις σταθερά πλάτη τέτοια ώστε το layout σου να δείχνει σωστά στο 90-95% των αναλύσεων οθόνης των χρηστών.
SlackulatoR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία, άρα δηλαδή το ίδιο γίνεται και με το ποσοστό %; Με το table δεν είχα τέτοιο πρόβλημα πάντως, γιατί να μην το χρησιμοποιήσω λοιπόν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα