Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κύριοι,

έχω το μηχάνημα της υπογραφής μου, από το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Επειδή όμως τα μικρότερα αδέρφια συνήθως είναι ακαμάτηδες, άφραγκοι και κακόμοιροι, θα δώσω στον αδερφό μου το πακέτο CPU/Mobo/Μνήμες και θα πάρω καινούργια. Τί να πάρω λοιπόν;

Κινούμαι στη λογική value for money, αυστηρά, δεν δίνω δηλαδή 10% παραπάνω χρήματα για 6% καλύτερη απόδοση. Δεν θα ήθελα να ξεπεράσουμε με τίποτα τα €350 και αν δεν ξεπεράσουμε τα €350, θα είμαι ευτυχισμένος.

Όπως είπα, από το μηχάνημά μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά αφού θα κάνω την φασαρία της αναβάθμισης, ας βάλω κάτι καλό. Τον 9550 τον είχα αγοράσει κανένα οκτάμηνο από την κυκλοφορία του, θα ήθελα λοιπόν και τώρα να πάρω κάτι αντίστοιχα καλό. Θέλω τον αντίστοιχο επεξεργαστή της σημερινής εποχής, αλλά με τίποτα πάνω από €200, αν μπορώ και λιγότερα, ακόμη καλύτερα.

Από το mobo δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Σίγουρα δεν χρειάζομαι δεύτερη PCI express, αλλά το θέλω να είναι ποιοτικό και να κλοκάρει απλά ικανοποιητικά, αν και όποτε χρειαστεί να κάνω. Από εξτρά, καλά θα ήταν αν είχε καμιά καλή κάρτα ήχου ενσωματωμένη, ή και δέκτη WiFi.H επεκτασιμότητα με ενδιαφέρει αρκετά, μακάρι δηλαδή να μπορώ σε δύο χρόνια από τώρα να βάλω επάνω μία νεώτερη CPU.

Η μνήμη θέλω να δουλεύει σε dual channel και δεν θέλω 4GB, οπότε πάω αναγκαστικά σε 8, σωστά;

Για πείτε, ρε σεις!

Δημοσ.

Από μένα αυτά:

Επεξεργαστής: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2500-s1155-3-30GHz-6MB-BX80623I5250C.htm

Μητρική: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68MA-D2H-B3-s1155-Z68-DDR3-Z68MA-D2H-B3.htm

Μνήμες: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm

357 ευρώ

Επεξεργαστής ό,τι πιο vfm κυκλοφορεί, μητρική με sata3, usb3, z68 chipset αλλά όχι pci επεκτασιμότητα και μια χαρά μνήμες.

Άκυρο, συμφωνώ με Θάνο. Δεν είχα δει τα περι κλοκαρίσματος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Τον 2500 είχα και εγώ στο μυαλό μου, για το mobo δεν είχα ιδέα.

Και τώρα αρχίζουν οι γυφτιές!

-Το Ζ68 λοιπόν είναι το σωστό chipset την σήμερον ημέρα, έτσι; Μιλάω για,όσο γίνεται, ασφάλεια για το μέλλον. Καμία άλλη επιλογή με κανένα ταπεινότερο chipset που να αξίζει;

-Από CPU, έχω λόγο να μην πάρω κάποια κατώτερη; Θέλω να πω, ο Q9550 δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα ούτε τώρα, ούτε στο κοντινό μέλλον. Σκέφτομαι και ακόμη και τον 2320, που έχει μία σεβαστή διαφορά τιμής προς τα κάτω. Έχει κανένα άλλο μειονέκτημα;

-Τις μνήμες δεν τις πειράζω, δεν αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.

-Το Ζ68 λοιπόν είναι το σωστό chipset την σήμερον ημέρα, έτσι; Μιλάω για,όσο γίνεται, ασφάλεια για το μέλλον. Καμία άλλη επιλογή με κανένα ταπεινότερο chipset που να αξίζει;

Για κλοκάρισμα μπορείς ίσως να βρεις κάπως φτηνότερες με το p67 αλλά δεν θα εκμεταλλεύεται τα ενσωματωμένα γραφικά αν ποτέ τα χρειαστείς. Επίσης υπάχουν και τα h61/h67 που εκμεταλλεύονται τα ενσωματωμένα γραφικά αλλά οι φτηνές εκδόσεις τους ~60 ευρώ δεν έχουν sata 3 και usb3. Απ ότι έχω διαβάσει και τα 4 chipset θα παίρνουν τους ivy bridge με αναβάθμιση bios.

-Από CPU, έχω λόγο να μην πάρω κάποια κατώτερη; Θέλω να πω, ο Q9550 δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα ούτε τώρα, ούτε στο κοντινό μέλλον. Σκέφτομαι και ακόμη και τον 2320, που έχει μία σεβαστή διαφορά τιμής προς τα κάτω. Έχει κανένα άλλο μειονέκτημα; Σε σχέση με τον 2500Κ έχει το intel hd graphics 2000 όχι το 3000. Από την άλλη όμως ο 2500k δεν έχει δύο τεχνολογίες τις intel που να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι κάνουν. Λέγονται Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) και Intel® Trusted Execution Technology. Θα σου πρότεινα τον 2400 αν δεν είναι πρώτη προτεραιότητά σου το o/c. http://ark.intel.com/compare/52210,52207

O 2320 δεν υπερχρονίζεται.

Με μόνιμο turbo boost κερδίζει καμιά 400αρια mhz. Δίνει αρκετά για να πάει σε amd, κρίμα είναι.

Δημοσ.

''Αρκουδιές'' είναι αυτά.

Ενώ το να ξεκλειδώνει πιθανώς ελλαττωματικούς πυρήνες, να πρέπει να αλλάξει ψύκτρα (+30 ευρώ), και να έχει και στο τέλος χειρότερες επιδόσεις (και με τον ξεκλείδωτο) είναι φυσιολογικό? Εγώ αυτήν την διαδικασία θα έλεγα αρκουδιά.

Δημοσ.

Ψήνομαι για το P67, δεν βλέπω να χρησιμοποιώ ποτέ τα ενσωματωμένα γραφικά.

Να σας πω την αλήθεια, και τον Q9550 τον είχα πάρει γιατί έλεγα -και καλά- ότι θα τον υπερχρονίσω, αλλά ποτέ δεν το έκανα, δεν χρειάστηκε. Οπότε θα δω τί παίζει με τις τιμές στο μαγαζί μου και μπορεί να προτιμήσω και κάποιον κατώτερο του 2500k.

Δημοσ.

Ποιός μίλησε για ξεκλείδωμα και ποιός σου είπε ότι οι επεξεργαστές της intel έχουν γαμώ τις stock ψύκτρες και δεν χρειάζονται aftermarket ψύκτρες για να τους υπερχρονίσεις,και όσο για τις χειρότερες επιδόσεις, αν το παλληκάρι είναι benchάκιας θα συμφωνήσω μαζί σου,αν όμως δεν είναι διαφορές δεν πρόκειται να δει εκτός από την τσέπη του.

Δημοσ.

1)Ποιός μίλησε για ξεκλείδωμα -δεν έκανες κάποια πρόταση οπότε υπέθεσα. Συγγνώμη που προέτρεξα περιμένω να διαβάσω την πρότασή σου 2)και ποιός σου είπε ότι οι επεξεργαστές της intel έχουν γαμώ τις stock ψύκτρες -Και γαμώ δεν έχουν, έχουν σίγουρα καλύτερες. Επισης καίνε λιγότερο, ζεσταίνοται λιγότερο. 3)και δεν χρειάζονται aftermarket ψύκτρες για να τους υπερχρονίσεις- στα όρια του turbo boost δεν χρειάζονται 4)και όσο για τις χειρότερες επιδόσεις, αν το παλληκάρι είναι benchάκιας θα συμφωνήσω μαζί σου,αν όμως δεν είναι διαφορές δεν πρόκειται να δει εκτός από την τσέπη του. -Αντικειμενικά υπάρχουν διαφορές και είναι μεγάλες. Ο μόνος amd που είναι στην ίδια κατηγορία με τους i5 έχει την ίδια τιμή.

Δημοσ.

1) περιμένω να διαβάσω την πρότασή σου

2), έχουν σίγουρα καλύτερες.

3)και δεν χρειάζονται aftermarket ψύκτρες για να τους υπερχρονίσεις- στα όρια του turbo boost δεν χρειάζονται

4)Αντικειμενικά υπάρχουν διαφορές και είναι μεγάλες.

1)Το θέμα δεν είναι να θέλεις εσύ να δεις την πρότασή μου,αλλά ο Voodooman που είναι ο ''πληρώνειν'',αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν θέλει,κάτι το οποίο είναι δικαίωμά του φυσικά.

2)Εδώ πραγματικά με αποστόμωσες.

3)Στα 400MHZ παραπάνω, που ανέφερες, κανένας επεξεργαστής δεν χρειάζεται aftermarket ψύκτρα.

4)Αντικειμενικά, ο συγκεκριμένος χρήστης,την διαφορά θα την δει στην τσέπη του και πουθενά αλλού.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως τους AMD τους έχω ξεγράψει τον τελευταίο καιρό, ο τελευταίος μου ήταν ο Athlon64 2800+.

Αλλά αν υπάρχει περίπτωση με €200 να έχω επιδόσεις καλύτερες του Q9550, τότε το συζητώ.

Δημοσ.

1)Το θέμα δεν είναι να θέλεις εσύ να δεις την πρότασή μου,αλλά ο Voodooman που είναι ο ''πληρώνειν'',αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν θέλει,κάτι το οποίο είναι δικαίωμά του φυσικά.

2)Εδώ πραγματικά με αποστόμωσες.

3)Στα 400MHZ παραπάνω, που ανέφερες, κανένας επεξεργαστής δεν χρειάζεται aftermarket ψύκτρα.

4)Αντικειμενικά, ο συγκεκριμένος χρήστης,την διαφορά θα την δει στην τσέπη του και πουθενά αλλού.

1) Όποιος και να την διαβασει, πρόταση δεν έκανες.

2) Έχεις άλλη άποψη; Δεκτή. Πες μου σε ποιά σειρά επεξεργαστών αναφέρεσαι αν θέλεις.

3) Συμφωνώ.

4) Μεταξύ ποιών επεξεργαστών; Αφού δεν πρότεινες κανέναν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...