teo78 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα. Θέλω μια κάρτα γραφικών σε υπολογιστή που το 90% είναι για χρήση photoshop. Διαχειρίζομαι αρχεία 100 mp με φίλτρα κτλ και θέλω να υπάρχει ομαλότητα στην κίνηση και όσο γίνεται βοήθεια στην επεξεργασία. Ξέρω ότι η nvidia είναι πιο προσαρμοσμένη στο photoshop λόγω cuda. Εκεί που δεν το κατέχω είναι αν η μνήμη στην κάρτα θα παίξει ρόλο . πχ 1 gb ddr5 ή 2gb ddr3 σε τσιπ gt440 ή gt450. Βασικό ρόλο βέβαια παίζει η ram από όσο έχω διαπιστώσει . Έχω 6gb και θα πάω με την αναβάθμιση στα 16gb κάποια στιγμή. Τώρα με την κάρτα γραφικών τί να κάνω ? Η έκδοση του ps είναι η cs4 με q9300 (2.8) , 6gb ram , hds.... Eυχαριστώ.
Ailuros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα. Θέλω μια κάρτα γραφικών σε υπολογιστή που το 90% είναι για χρήση photoshop. Διαχειρίζομαι αρχεία 100 mp με φίλτρα κτλ και θέλω να υπάρχει ομαλότητα στην κίνηση και όσο γίνεται βοήθεια στην επεξεργασία. Ξέρω ότι η nvidia είναι πιο προσαρμοσμένη στο photoshop λόγω cuda. Εκεί που δεν το κατέχω είναι αν η μνήμη στην κάρτα θα παίξει ρόλο . πχ 1 gb ddr5 ή 2gb ddr3 σε τσιπ gt440 ή gt450. Βασικό ρόλο βέβαια παίζει η ram από όσο έχω διαπιστώσει . Έχω 6gb και θα πάω με την αναβάθμιση στα 16gb κάποια στιγμή. Τώρα με την κάρτα γραφικών τί να κάνω ? Η έκδοση του ps είναι η cs4 με q9300 (2.8) , 6gb ram , hds.... Eυχαριστώ. Αμφιβάλλω να δεις ιδιαίτερη διαφορά στο photoshop συγκεκριμένα μεταξύ μιας πρόσφατης GeForce ή μια Quadro. Για το Αdobe Premiere μια Quadro είναι σαφώς η καλύτερη λύση γιατί οι περισσότερες βελτιστοποιήσεις εκεί είναι μόνο για Quadros. Μια Quadro400 που πρέπει να στοιχίζει αυτή τη στιγμή γύρω στα 120 ευρώπουλα είναι ήδη αρκετή για κάτι σε Premiere PRO και φυσιολογικές απαιτήσεις. Τώρα για Photoshop αποκλειστικά είτε δώσεις 100 είτε 500 ευρώ σε desktop GPU λίγη εώς καμία διαφορά θα σου κάνει και αυτό ισχύει και για το CS5. Οτιδήποτε πάνω από 256ΜΒ μνήμη είναι αρκετό. Kαι με κάτι τέτοιο: http://www.skroutz.gr/s/339498/Gainward-GeForce-GT520-1GB.html μια χαρά δουλειά θα κάνεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις όταν εγκαταστήσεις την κάρτα και τους οδηγούς κάτω από Preferences->performance στο CS4 να ενεργοποιήσεις OpenGL drawing και κάτω από αυτό τις προχωρημένες ρυθμίσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα