Προς το περιεχόμενο

FLAC vs MP3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκάθαρα πράγματα: έχω μια συλλογή απο MP3 και επειδή δεν μου ακούγονται καλά λέω να τα κάνω flac... Τί λέτε και εσείς ;;; Ο αποθηκευτικός χώρος είναι αμελητέος.

Δημοσ.

Οπότε άφησε τα έτσι εφόσον υποστηρίζονται σχεδόν από όλες τις συσκευές ή ξανακατέβασε τα σε mp3 καλύτερης ποιότητας.

Δημοσ.

Γιατί έτσι ; Είμαι και λίγο άσχετος απο ήχο αλλά ξέρω πως 1. Το flac είναι καθαρός ήχος μή συμπιεσμένος και 2. Το flac είναι 48khz vs mp3 320kbps. Και η μόνη συσκευή θα είναι το PC μου.

Δημοσ.

Γιατί έτσι ; Είμαι και λίγο άσχετος απο ήχο αλλά ξέρω πως 1. Το flac είναι καθαρός ήχος μή συμπιεσμένος και 2. Το flac είναι 48khz vs mp3 320kbps. Και η μόνη συσκευή θα είναι το PC μου.

Το Flac υπερέχει στα πάντα αλλα εφόσον η αρχική ποιότητα Α θα παραμείνει Α και θα αλλάξει μόνο το format.

Δε κάνεις κάτι άλλο εκτός απο την αλλαγή κωδικοποίησης με τη μετατροπή mp3 -> flac, η ποιότητα παραμένει ίδια με του πρωτότυπου αρχείου.

Δημοσ.

1 για να καταλαβεις τη διαφορα του mp3(320kbps)και του flac, πρεπει και το ηχοσυστημα που θα τα παιξει, να ειναι αναλογο (= μερικων χιλιαδων ευρω!).

2 η κωδικοποιηση για να εχει αυτη τη διαφορα, πρεπει να γινεται ΜΟΝΟ απο το οριτζιναλ audio! αν μετατρεψεις απλα το mp3 σε flac, δεν θα παρεις τιποτα περισσοτερο απο την ποιοτητα του mp3 που θα μετατρεψεις! αρα, αστο οπως ειναι!!

Δημοσ.

Απλά να συμπληρώσω ότι 1ον το flac ΕΙΝΑΙ συμπιεσμένος ήχος αλλά σε μη απωλεστικό αλγόριθμο (σε απλά λόγια δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας παρά τη συμπίεση) και 2ον δε μπορείς να συγκρίνεις συχνότητα vs bitrate, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. 48KHz μπορείς να κάνεις και το mp3, αλλά το mp3 υλοποιείται με απωλεστικό αλγόριθμο, γι' αυτό είναι χειρότερο.

Άστα εκεί που είναι ή ψάξε να τα βρείς εξ' αρχής σε flac αν είναι τόσο σημαντικό, πάντως κατά τη γνώμη μου το mp3 ακόμα έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας/μεγέθους, παρά τα χρόνια του...

Δημοσ.

Αυτό : http://www.pixmania....MTMyNzk5Nzk1MDs θα τα παίζει για αυτό λέω. Καλά ο πατέρας μου ασχολείτε περισσότερο απλά επειδή πήρε το συγκκριμένο και δεν το πολυχρησιμοποιεί και σε 2 βδομάδες κατεβαίνω Αθήνα και θα μαζευτούμε ένα παρεάκι θέλω να ακούγεται καλά...Τα 320 kbps mp3 θα είναι καλά ;;;

Απλά να συμπληρώσω ότι 1ον το flac ΕΙΝΑΙ συμπιεσμένος ήχος αλλά σε μη απωλεστικό αλγόριθμο (σε απλά λόγια δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας παρά τη συμπίεση) και 2ον δε μπορείς να συγκρίνεις συχνότητα vs bitrate, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. 48KHz μπορείς να κάνεις και το mp3, αλλά το mp3 υλοποιείται με απωλεστικό αλγόριθμο, γι' αυτό είναι χειρότερο.

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Επίσης χρησιμοποιώ το DFX Audio Enhancer ( αναφορικά )

Δημοσ.

ναι. τα 320kbbs MP3 ειναι μια χαρα. με τα συγκεκριμενα ηχεια, δεν καταλαβαινεις διαφορα. δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σε ηχο. απλα παιζουν καλα! (για PC!!)

και μην χρησιμοποιεις πολλα προσθετα ηχου, γιατι αντι να τον φτιαχνεις, τον χαλας, αν δεν ξερεις να το ρυθμισεις σωστα!!!

Δημοσ.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι αμελητέος.

Αν είναι αμελητέος τότε θα έχεις πρόβλημα!

Επίσης, το flac δεν το παίζουν όλα τα players, ειδικά αυτοκινήτου.

Δημοσ.

Γιατί θα έχω πρόβλημα με μεγάλο αποθυκευτικό χώρο ;;; :wacko: Και αυτοκίνητο θα αργήσω αρκετά χρόνια να πάρω άρα...

Δημοσ.

Γιατί θα έχω πρόβλημα με μεγάλο αποθυκευτικό χώρο ;;; :wacko:

Αμελητέος=εντελώς ασήμαντος=πολύ μικρός ή μη σημαντικός για να αναφερθεί κάποιος σε αυτόν B)

Και εγώ στην αρχή κατάλαβα ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι πολύ μικρός.

Επίσης, ρώτησες αν τα 320Kbps είναι καλά. Ναι μεν είναι καλά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να μετατρέψεις τα mp3 με χαμηλότερο bitrate στα 320! Ισχύει το ίδιο με την μετατροπή σε flac. Το λέω για να μην υπάρξει παρανόηση.

Δημοσ.

Επίσης, το flac δεν το παίζουν όλα τα players, ειδικά αυτοκινήτου.

+πολλα σε αυτο το point. Ναι μεν εχεις μια συλλογη με πολυ καλη ποιοτητα ηχου, απτην αλλη χανεις ΠΟΛΥ σε πρακτικοτητα για οσο αυτο το φορματ δε θα υποστηριζεται απο ολα τα players της αγορας, οπως το mp3.

Ποσες φορες την πατησα γραφοντας δισκακια με κομματια αναμεσα στα οποια υπηρχαν και .flac και τελικως δεν παιζανε στο εκαστοτε player...

Ontopic: Το μυστικο κρυβεται στην σωστη χρηση των λεξεων. Ποιοτητα δεν ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ποτε σε ενα υφισταμενο αρχειο ηχου. Η χανεις η την διατηρεις στα ιδια επιπεδα. Αυτο ειναι και η απαντηση στο αρχικο ερωτημα. Αν εχεις mp3 128kbps 44khz, σε οτι format και να το μετατρεψεις, οποιων χαρακτηριστικων και αν θες (πχ 235457656786kbps και 48khz) το μονο πιθανο ειναι να χασεις σε ποιοτητα ηχου σε σχεση με το αρχικο mp3. Τοσο λογω της νεας ψηφιακης επεξεργασιας-"ταλαιπωριας" την οποια υφισταται το αρχειο ηχου, οσο και λογω οτι αυξανοντας το bandwidth σε ενα αρχειο, χωρις ομως να αυξανεις την ωφελιμη πληροφορια, ο αλγοριθμος θα "γεμισει" με θορυβο (αισθητο η μη) το επιπλεον αλλα αχρηστο bandwidth.

Παραδειγμα μπακαλιστικο: Αν εχεις τρια καλαθια γεματα ντοματες και αποφασισεις να παρεις ενα φορτηγο για να βαλεις αυτες τις ντοματες

1ον. Δεν θα αυξηθουν ουτε θα μεγαλωσουν οι ντοματες επειδη θα τους δωσεις παραπανω χωρο

2ον. Θα ταλαιπωρηθουν κατα την "μετακομοιση"

3ον. Στον κενο χωρο που τελικως θα εχει η καροτσα το μονο πιθανο ειναι να μπουν σκουπιδια που θα χειροτερευσουν κι αλλο την αρχικη κατασταση των ντοματων.

(και 4ον θα κουραστεις και αδικως)

Αρα συμφερει να μεινεις με τις ντοματες που εχεις, οπως ειναι στα καλαθια τους.

Οχι πειτε, δεν ειναι και γαμω τα παραδειγματα? :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...