ntg1980 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δύο μικροπροβληματάκια με Γερμανικά Windows Vista Ultimate x64: 1. Έχω εξωτερικό σκληρό δίσκο, στον οποίο αποθήκευσα Ελληνικά mp3 (που δημιουργήθηκαν σε Ελληνικά Windows). Στους φακέλους μου εμφανίζονται τα ονόματα των τραγουδιών σωστά, αλλά στις λεπτομέρειες ή στις πληροφορίες που εμφανίζονται στους players, δεν αναγνωρίζεται η κωδικοποίηση! Φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω τι εννοώ... Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση? Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω αν συνδέσω τον σκληρό σε Γερμανικά Windows 7! 2. .avi + υπότιτλοι Δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι! Το vobsub δεν υποστηρίζεται από Vista x64, μ'αποτέλεσμα ο γνωστός τρόπος (ίδιος φάκελος, κοινό όνομα και open with WMP) να μη λειτουργεί. Η ειρωνία είναι ότι σε Ελληνικά Vista x64 θυμάμαι ότι δεν είχα πρόβλημα! Υπάρχει εναλλακτική λύση? Δοκίμασα το DIVX, όλα καλά, αλλά σε ορισμένα βίντεο έχω πρόβλημα με τον ήχο. Ενώ στον WMP ο ήχος παίζει, στον DIVX ακούγεται ένα δυνατό σφύριγμα από τα ηχεία.
Candlemass Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Control Panel > Region and Language Settings > Administrative > Language for non-Unicode Programs = Greek Απλά ενδέχεται να δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα με τα γερμανικά (αν υπάρχει και άλλος χρήστης που χρησιμοποιεί non-unicode προγράμματα στα γερμανικά)... Για το 2 (που το ξέχασα ) χρησιμοποίησε κάποιον player με ενσωματωμένα codecs & filters όπως KMPlayer ή Media Player Classic - Home Cinema (MPC-HC).
TheELF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν σε πειράζουν τα codec pack κατέβασε το Windows 7 Codecs έχει μεγάλη υποστήριξη για x64,όχι μόνο θα παίζεις τα πάντα,αλλά σου βγάζει και εικονίδια σε όλα τα αρχεία.
ntg1980 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Control Panel > Region and Language Settings > Administrative > Language for non-Unicode Programs = Greek Απλά ενδέχεται να δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα με τα γερμανικά (αν υπάρχει και άλλος χρήστης που χρησιμοποιεί non-unicode προγράμματα στα γερμανικά)... Για το 2 (που το ξέχασα ) χρησιμοποίησε κάποιον player με ενσωματωμένα codecs & filters όπως KMPlayer ή Media Player Classic - Home Cinema (MPC-HC). Το πρώτο λύθηκε με τις οδηγίες σου! Thanx!! Με το δεύτερο συνεχίζω να έχω θέμα. Ναι μεν το DIVX μου έλυσε το πρόβλημα, αλλά μόνο το μισό πρόβλημα, αφού υπάρχει θέμα στον HD ήχο σε κάποια αρχεία (πρόβλημα που δεν υπάρχει στον WMP, ο οποίος όμως δε δέχεται subs). Αν δεν σε πειράζουν τα codec pack κατέβασε το Windows 7 Codecs έχει μεγάλη υποστήριξη για x64,όχι μόνο θα παίζεις τα πάντα,αλλά σου βγάζει και εικονίδια σε όλα τα αρχεία. Έχω κατεβάσει τo Vista Codec Pack + την x64 εφαρμογή που πατάει πάνω στην x32. Τα Windows 7 Codecs δε τα δέχεται. Είναι ξεκάθαρο ότι παίζει κάποια κουλαμάρα με τα Γερμανικά Vista x64! Διότι αυτά τα προβλήματα, στον ίδιο υπολογιστή, με Ελληνικά Vista x64 δεν τα είχα... Από τότε που μπήκαν τα Γερμανικά εμφανίστηκαν!
jim_p Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Τα id3 tags καλο ειναι να τα κανεις σε utf8 για να μην φαινονται κινεζικα οπως στην 1η εικονα. Και αν αυτο δεν στο κανει ο wmp, τοτε mp3tag. Ομοιως για τους υποτιτλους, εφοσον ειναι σε ξεχωριστο αρχειο. Το notepad σωζει κανονικα σε utf8.
ntg1980 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Τελικά το έλυσα το πρόβλημα με την αλλαγή γλώσσας σε non unicode programs (όπως έγραψε ο Candlemass) και έβγαλα vobsub + DIVX αφού είχα και με τα 2 προβλήματα και τα αντικατέστησα με τον VLC! Ούτε με τον ήχο πρόβλημα, ούτε με τους υπότιτλους πλέον... ;-) Thanx παίδες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα