Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα ο ιδιος λεει οτι εχει τις βασεις ρε παιδια! Δεν εχω πατησει σε καμια σχολη ποτε μου και εμαθα τα βασικα μονος μου και αθελα μου μαλιστα.

Μακαρι να το ειχα καταλαβει στην ηλικια του οτι θελω να κανω αυτο που κανω, θα ειχα γλυτωσει πολλα λεφτα.

Δεν θα παει σε καμια CIA στο αμερικα, σε καμια κατσικο σχολη θα παει που κλεβουν τον κοσμο. Θυμαμαι στο top chef που ειχανε παει στην le monde ποσο ασχετιλα υπηρχε, και ειναι και καλα η πιο καλη σχολη στην ελλαδα.

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην τελική οτι θέλει περισσότερο θα κάνει.

 

Όντως το λύκειο μπορεί να το τελειώσει κάποιος πολύ εύκολα, οι πανελλήνιες είναι το δύσκολο το απολυτήριο το παίρνεις άνετα.

Δημοσ.

@Toufas

 

Μιλας για την δικια σου προσωπικη εμπειρια. Μπορει καποτε να τα καταφερες να βρεις μια δουλεια χωρις ενα πτυχιο, ενα πιστοποιητικο αλλα ποσο θα καταφερνες σημερα ή αυριο? Και αν καποιος αυριο στο ζητησει τι θα κανεις? Θα του πεις περιμενε μερικα χρονακια να παω να βγαλω ενα πτυχιο και τα ξαναλεμε?

 

Καλη η θεωρια αλλα αμα γνωριζουμε κατι πρεπει να το αποδεικνυουμε και στην πραξη.

Δημοσ.

Mα δεν μιλαω για πριν απο 20 χρονια. Για τωρα μιλαω. Κανεις δεν προκειτε να σου πει "να δω ποια σχολη τελειωσες" στην κουζινα. Δεν μετραει μια. Το ποσο αντεχεις την πιεση και το αν μπορεις να κανεις το ιδιο πραγμα συνεχεια και συνεχεια.

Το μοναδικο πιστοποιητικο που μου εχει ζητηθει ειναι το πιστοποιητικο βασικης υγιεινης που ειναι ενα απλο test που κανει ο καθενας.

 

Και νομιζω οτι ολοι εσεις μιλατε για θεωρια και εγω σας λεω πως ειναι στην πραξη.

Δημοσ.

Είχα έναν θείο μου που κάποτε διατηρούσε ταβέρνα και ξέρει να μαγειρεύει πολλά πράγματα και έχει φτιάξει και 2 εντελώς δικές του συνταγές για κάποιο φαγητό, μου είχε πεί κάποτε όταν συζητούσα για σχολές μαγειρικής, οτι στην σχολή για chef ή μαγειρικής δεν θα μάθεις πως να μαγειρεύεις... αλλά μονάχα κάποια βασικά θεωρητικά μετρητικά και τεχνικά θέματα πάνω στην μαγειρική.... τώρα τι ήθελε να πεί ακριβώς δεν το κατάλαβα, αλλά υποθέτω πως το σημαντικότερο χαρακτηριστικά ενός μάγειρα είναι αυτά που είπε ο toufas στο τελευταίο post αντοχή στην πίεση καθώς και τυχόν εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο, οτι δηλαδή κάπου δούλεψες ως μάγειρας και μαγείρεψες διάφορα φαγητά.

Δημοσ.

Αυτα που λές είναι απόρροια μίας κομπλεξικής κοινωνίας. Κάλλιστα θα μπορούσε να μην έχει τελειώσει το Λύκειο αλλα να έχει παιδεία (άμα διαβάζει λογοτεχνία, ιστορία και εκλαϊκευμένη φυσική κτλ.) Ξέρω εγώ ντουβάρια που έχουν απολυτήριο Λυκείο. Τώρα να λέμε και του στραβού το δίκιο το Λύκειο περνιέται χωρίς καμία προσπάθεια. Εμένα συμμαθητής μου δεν ήξερε να λύνει εξίσωση 2ρου βαθμού, ήταν απίστευτα φασαιριόζος (σαν κι εμένα) και πήρε και 12 βαθμό απολυτηρίου.

 

Οπότε εμένα δεν μου λέει κάτι αυτό. Και πιο πολυ σεβασμό έχω για τους συγκολλητές στο Πέραμα (που παρατηρούσα πέρσι επι 3 μέρες την δουλειά τους για να κάνω μία εργασία πάνω στην Υγιεινή κι ασφάλεια στις Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες) και τους γνώρισα παρα για άπειρους άλλουν χαρτογιακάδες. Η κοινωνία μπορεί να σε βλέπει με στραβό μα΄τι αλλα άμα γίνει ένα σέφ πρώτης κλάσης, σε εσένα θα έρχονται να τα σκάνε και δεν νομίζω να τους νοιάζει αν έχει απολυτήριο αλλα αν είσαι καθαρός, αν έχεις φαντασία και αν έχεις καλή τεχνική κατάρτιση.

 

Τώρα ούτε εγώ είμαι αντίθετος να τελειώσει το Λύκειο αλλα οι καιροί είναι δύσκολοι και άμα θες να αφιερωθείς αποκλειστικά στην μαγειρική και βλέπεις οτι το σχολείο σε κρατάει πίσω, παράτα το.

 

Προσωπικά δεν έκρινα αν είναι καλό, κακό ή κομπλεξικό, ή ότι αυτοί που δεν τελείωσαν το σχολείο είναι ζώα. Είπα απλά ότι είναι η πικρή αλήθεια, μας αρέσει-δε μας αρέσει η κοινωνία.

Και για το αντικειμενικό του πράγματος, όντως οι επιλογές χωρίς σχολείο είναι εξαιρετικά συρρικνωμένες. Ακόμη και μόνο για αυτό, πρέπει να το κάνει.

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα, το ποιος ειναι ζωο για εμενα καθοριζεται απο την συμπεροφορα. Ζωπ μπορει να ειναι ανετα καποιος που εχει τελειωσει το λυκειο. Και να μην ειναι καποιος που δεν το εχει τελειωσει αρα μην κολλας εκει. Κατα τα αλλα θες πολυ μια σχολη γιατι θες να καμεις καποια δουλεια που να μην ειναι σερβιτορος πχ καποια εκπαιδευση;Μια τεχνικη σχολη τεε πχ η το να πας στον οαεδ δεν μπορει να σε βοηθησει; Και αν ειναι να τελειωσεις αργοτερα το λυκειο υπαρχουν και τα νυχτερινα βρε αδερφε..

 

Mα δεν μιλαω για πριν απο 20 χρονια. Για τωρα μιλαω. Κανεις δεν προκειτε να σου πει "να δω ποια σχολη τελειωσες" στην κουζινα. Δεν μετραει μια. Το ποσο αντεχεις την πιεση και το αν μπορεις να κανεις το ιδιο πραγμα συνεχεια και συνεχεια.

Το μοναδικο πιστοποιητικο που μου εχει ζητηθει ειναι το πιστοποιητικο βασικης υγιεινης που ειναι ενα απλο test που κανει ο καθενας.

 

Και νομιζω οτι ολοι εσεις μιλατε για θεωρια και εγω σας λεω πως ειναι στην πραξη.

Η κουζινα προφανως εχζει και διαφγορες ειδικοτητες, ειναι ο σεφ, ειναι ο λαντζερης , ειναι ο και ο ψηστης. Αυτος που ειναι ψηστης λογικα δεν χρειαζεται να ξερει και πολλα μονο αντοχη θελει..

Δημοσ.

Και να μιλήσει και ένας συνομήλικος του παιδιού που "ζει" τη κατάσταση. Πίστεψέ με, σε νιώθω πώς είναι να μένεις από απουσίες, ή τουλάχιστον, προσπαθώ να σε νιώσω, αν βρισκόμουν στη θέση σου. Τουλάχιστον το έχω σκεφτεί άπειρες φορές ότι "ποτέ δε θα ήθελα να μείνω σε τάξη" γιατί μετά θα λέω ό,τι λες εσύ τώρα. Ότι θέλω να τα παρατήσω.

 

Μη το βάζεις κάτω όμως, ε. Μην ακούς τον Τούφα και τον κάθε Τούφα. Φυσικά δε θέλω να θίξω ούτε εκείνον, ούτε κανέναν, άλλωστε τόσα χρόνια τον "γνωρίζω" εδώ μέσα και δεν έτυχε να έρθω ποτέ σε κάποια αντιπαράθεση μαζί του. Απλά μη σου φουσκώνουν τα μυαλά με αερολογίες του τύπου "τα ράσα δε κάνουν τον παπά", "χωρίς χαρτί μπορείς να θα πας μπροστά" κ.λπ. Σκέψου και το αύριο, ότι ίσως να λες "τι ηλίθιος που ήμουν και δε τελείωσα το λύκειο". Μη βασίζεσαι μόνο σε απόψεις αγνώστων, γιατί αυτό είμαστε για σένα, αλλά συζήτησε το και με την οικογένεια σου, με κανέναν μεγαλύτερο αδερφό/ή αν έχεις. Θα σου κάνει καλό και θα νιώσεις πιο σίγουρος για την επιλογή σου.

Δημοσ.

Η κουζινα προφανως εχζει και διαφγορες ειδικοτητες, ειναι ο σεφ, ειναι ο λαντζερης , ειναι ο και ο ψηστης. Αυτος που ειναι ψηστης λογικα δεν χρειαζεται να ξερει και πολλα μονο αντοχη θελει..

ενώ ο λαντζιέρης είναι ειδικότητα...

Δημοσ.

Τωρα αυτο ειναι λιγο κακο but whatever..ναι εχουν και ψηστες και λαντζερηδες και οτι θες. Ουτε οι μεγαλυτεροι σεφ, δεν ξεκινησαν σαν σεφ απο εκει μεσα.. σιγα,σιγα βγαινεις. Αν βγεις ποτε σεφ.οκ; μπορει να μεινεις παντα να ψηνεις στην κουζινα. Να μην δουλευομαστε τωρα..μετα την επιστροφη στην λογικη, θα γυρισουμε στο θεμα του ανθρωπου η μπα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...