Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 δεν χρειαζεσαι καμια σχολη για να γινεις chef, ειδικα οταν λες οτι νιωθεις.
arxaggelos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Κάνε ό,τι σου αρέσει αλλά τελείωσε πρώτα το σχολείο. Και όταν λέω ό,τι σου αρέσει, εννοώ πραγματικά ό,τι σου αρέσει, από αστροφυσικός μέχρι νταβάς. Δεν βάζω μέσα καθόλου τον παράγοντα χρήματα, αυτό το αφήνω ως παράγοντα της επιλογής σου. Απλά, αν δεν τελειώσεις (εκτός από το γεγονός ότι περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σου) ό,τι μα Ο,ΤΙ και να επιλέξεις, ΟΣΑ και να βγάζεις, θα είσαι πάντα κάποιος που δεν τελείωσε ούτε ΚΑΝ το σχολείο. Με πιάνεις ελπίζω.
status Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Κάνε ό,τι σου αρέσει αλλά τελείωσε πρώτα το σχολείο. Και όταν λέω ό,τι σου αρέσει, εννοώ πραγματικά ό,τι σου αρέσει, από αστροφυσικός μέχρι νταβάς. Δεν βάζω μέσα καθόλου τον παράγοντα χρήματα, αυτό το αφήνω ως παράγοντα της επιλογής σου. Απλά, αν δεν τελειώσεις (εκτός από το γεγονός ότι περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σου) ό,τι μα Ο,ΤΙ και να επιλέξεις, ΟΣΑ και να βγάζεις, θα είσαι πάντα κάποιος που δεν τελείωσε ούτε ΚΑΝ το σχολείο. Με πιάνεις ελπίζω. Πας στοίχημα ότι θα τρέχει και δεν θα φτάνει σε λίγο; ;ρ
aledjo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 DJ και ΣΕΦ ειναι αφηρημενη τεχνη. δε χρειαζεται ουτε σχολη ουτε τιποτα. γνωμη μου ειναι να τα κυνηγησεις και τα 2 για να εχεις 2 καβατζες. πηγενε βοηθος σε ενα μαγαζι να κανεις εστω και λατζα. διπλα σε επαγγελματια θα μαθεις πολλα! ακομα και πακιστανοι που ερχονται ελλαδα γινονται σεφ χωρις να ξερουν καν τη γλωσσα...
pcpanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ναι αλλα χωρις το χαρτί δεν πας πουθενα...
RottenLungs Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Κάνε ό,τι σου αρέσει αλλά τελείωσε πρώτα το σχολείο. Και όταν λέω ό,τι σου αρέσει, εννοώ πραγματικά ό,τι σου αρέσει, από αστροφυσικός μέχρι νταβάς. Δεν βάζω μέσα καθόλου τον παράγοντα χρήματα, αυτό το αφήνω ως παράγοντα της επιλογής σου. Απλά, αν δεν τελειώσεις (εκτός από το γεγονός ότι περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σου) ό,τι μα Ο,ΤΙ και να επιλέξεις, ΟΣΑ και να βγάζεις, θα είσαι πάντα κάποιος που δεν τελείωσε ούτε ΚΑΝ το σχολείο. Με πιάνεις ελπίζω. Αυτα που λές είναι απόρροια μίας κομπλεξικής κοινωνίας. Κάλλιστα θα μπορούσε να μην έχει τελειώσει το Λύκειο αλλα να έχει παιδεία (άμα διαβάζει λογοτεχνία, ιστορία και εκλαϊκευμένη φυσική κτλ.) Ξέρω εγώ ντουβάρια που έχουν απολυτήριο Λυκείο. Τώρα να λέμε και του στραβού το δίκιο το Λύκειο περνιέται χωρίς καμία προσπάθεια. Εμένα συμμαθητής μου δεν ήξερε να λύνει εξίσωση 2ρου βαθμού, ήταν απίστευτα φασαιριόζος (σαν κι εμένα) και πήρε και 12 βαθμό απολυτηρίου. Οπότε εμένα δεν μου λέει κάτι αυτό. Και πιο πολυ σεβασμό έχω για τους συγκολλητές στο Πέραμα (που παρατηρούσα πέρσι επι 3 μέρες την δουλειά τους για να κάνω μία εργασία πάνω στην Υγιεινή κι ασφάλεια στις Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες) και τους γνώρισα παρα για άπειρους άλλουν χαρτογιακάδες. Η κοινωνία μπορεί να σε βλέπει με στραβό μα΄τι αλλα άμα γίνει ένα σέφ πρώτης κλάσης, σε εσένα θα έρχονται να τα σκάνε και δεν νομίζω να τους νοιάζει αν έχει απολυτήριο αλλα αν είσαι καθαρός, αν έχεις φαντασία και αν έχεις καλή τεχνική κατάρτιση. Τώρα ούτε εγώ είμαι αντίθετος να τελειώσει το Λύκειο αλλα οι καιροί είναι δύσκολοι και άμα θες να αφιερωθείς αποκλειστικά στην μαγειρική και βλέπεις οτι το σχολείο σε κρατάει πίσω, παράτα το.
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ναι αλλα χωρις το χαρτί δεν πας πουθενα... εχεις δικιο Το βιογραφικο μου θελει στενεμα μετα απο καθε δουλεια που αλλαζω γιατι δεν χωρανε ολα σε 2 σελιδες. Ειμαι chef και δεν εχω πατησει ποτε μου σε σχολη μαγειρικης. Σταματηστε τα κομπλεξικα των γονιων σας
totem_lost Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλά όλα αυτά, αλλά αν αποδειχθεί οτι δεν είναι και τόσο μεγάλη ταλεντάρα στην κουζίνα (γιατί προφανώς υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που στοχεύουν στο ίδιο πράγμα), τι θα κάνει χωρίς καν απολυτήριο λυκείου; Άσχετα με το τι θα του δώσει αυτό το χαρτί από γνώσεις (ίσως και τίποτα στην τελική), θα του δώσει σίγουρα πολλές παράπανω εναλλακτικές λύσεις! Και ειδικά όταν μιλάμε για Ελλάδα καμια καριέρα δεν είναι σίγουρη.
totem_lost Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Σταμάτα να γενικολογείς! Μπορείς εσύ να εγγυηθείς οτι αν κάποιος ασχοληθεί θα πετύχει κιόλας (ειδικά αν δεν έχει άκρες); Ξέρω αρκετούς σεφ που ψάχνουν με το ζόρι μια δουλίτσα οπουδήποτε, με οποιοδήποτε ωράριο και με οποιοδήποτε μισθό! Και αυτό πριν 3 χρόνια που ζούσα στην Ελλάδα, δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι τώρα τα πράγματα αφού λογικά κλείσανε μερικά μαγαζιά!
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Φυσικα και οχι, αλλα ουτε εσυ μπορεις να λες "χωρις χαρτι δεν πας πουθενα". Εχω δει αρκετους chef απο σχολες τι κουμασια ηταν. Η αλλη εριξε το ρυζι στην φριτεζα για να κανουμε fried rice... Καμια σχολη δεν θα σου μαθει να αντεχεις την πιεση που εχει μια κουζινα. Στην ελλαδα δεν ξερω τι γινεται μεσα στις κουζινες, κρινοντας απο την ποιοτητα του φαγητου που εχω φαει μπορω να πω ομως οτι ο καθενας το παιζει μαγειρας χωρις να εχει ιδεα για το τι κανει.
totem_lost Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δεν το είπα εγώ αυτό.. Εγώ είπα οτι θα έχει παραπάνω ευκαιρίες με αυτό!
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ε ναι, το σωστο μαγαζι θα πει "ελα να δουμε τα χαρτια σου" γιατι αυτα μετρανε στην μαγειρικη.
totem_lost Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ευκαιρίες για κάτι άλλο εννοω, όπως πχ να δώσει μηχανογραφικό, να πάει για σπουδές στο εξωτερικό και άλλα τέτοια δευτερεύοντα που ίσως αποφασίσει σε περίπτωση που δεν σκοτωθούν όλα τα εστιατόρια να τον προσλάβουν.
Pantelwolf Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ρε τουφ ναι, αλλά αφου έχει τη δυνατότητα να πάρει τις βάσεις από μια σχολή , ειδικά στην ηλικία που είναι γιατί να προσπαθήσει χωρίς το χαρτί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα