pcpanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά... Λοιπον,εχω κανει την βλακεία/ανωριμότητα και εχω μείνει 2 χρονιες στην 1η λυκείου απο απουσίες. (Ναι ειμαι χαζός.) Δεν μπορω να περιμενω αλλα 2 χρονια να τελειωσω το λυκειο με τιποτα.... Υπαρχει καμια σχολη για μαγειρική ή ηχοληψια/μουσική τεχνολογια που να μήν θέλει απολυτήριο λυκείου για να μπεις?
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Νομίζω δεν υπάρχει. Αλλά επειδή κάτι είχε πάρει το αυτί μου, ψάξε στο ίντερνετ για μεταγυμνασιακές σχολές ή μεταγυμνασιακά ΙΕΚ, είναι κάτι σαν ιδιοτικό τεχνικό λύκειο που μαθαίνεις κάποια ειδικότητα και όχι τα κλασσικά μαθήματα του λυκείου.
RottenLungs Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά... Λοιπον,εχω κανει την βλακεία/ανωριμότητα και εχω μείνει 2 χρονιες στην 1η λυκείου απο απουσίες. (Ναι ειμαι χαζός.) Δεν μπορω να περιμενω αλλα 2 χρονια να τελειωσω το λυκειο με τιποτα.... Υπαρχει καμια σχολη για μαγειρική ή ηχοληψια/μουσική τεχνολογια που να μήν θέλει απολυτήριο λυκείου για να μπεις? Έχεις μπλέξει τα μπούτια σου. Έχεις βάλει μέσα μαγειρική, ηχοληψία, τεχνολογία κτλ. Άμα δεν έχεις τις βασικές γνώσεις του λυκείου, δύσκολα να καταφέρεις να ξεκινήσεις το οτιδήποτε έχει σχέση με μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, λογοτεχνία κι πάει λέγοντας. Απο την σκέψη σου και μόνο φαίνεται οτι δεν έχεις ιδέα για τι θέλεις να κάνεις; Πχ. για μαγειρική έχεις ασχοληθεί ποτέ για να ξέρεις το σου αρέσει;;; Εγω πολυ σοβαρά θα σου πρότινα να ψάξεις να μάθεις κάποια τέχνη που θα έχει δουλειά στο μέλλον, όπως υδραυλικός για παράδειγμα. Οι παπουτσάδες στις εποχές που έρχονται θα κάνουν τρελά λεφτά, ποιος θα αγοράζει καινούρια παπούτσια, αν εσύ του τα κάνει να δείχνουν καινούρια. Μεταποιήσεις ρούχων. κτλ. Ηχοληψία και μαγειρική πρέπει να το έχεις και άσε που ηχολήπτες πραγματικά είναι εκατομμύρια (όποιον και να ρωτήσεις σίγουρα έχει γνωστό ηχολήπτη που τυλίγει σουβλάκια). Επίσης καλό θα ήταν να βγάλεις δίπλωμα για παπάκι για να βγάζεις κανα χαρτχηλίκι παράλληλα κανα delivery κτλ. Μάι άλλη ιδέα που μου ήρθε τώρα, να πάς να μάθεις την δουλειά που κάνουν σε ένα βαφείο αυτοκινήτων. Και αυτοί έχουν δουλειά. Τέσπα, πήρες μία ιδέα...
traganeus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Οντως αν γίνεις υδραυλικός παίζει να βγάζεις περισσότερα απο εμάς που σπουδάζουμε 6 χρόνια....
parasaser Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 εγω θα σου ελεγα βοηθος μαγειρα ή ζαχαροπλαστης, ΙΕΚ και τα 2 το πρωτο ειναι 1 ετος και το αλλο 2 ετη, βγαλε καποια σχολη και καντην εξω.... ιδικα αν εισαι και καλος θα το εκτημισουν οι εξωτερικοι γιατι στην ελλαδα οσο καλος και να εισαι παραμενεις στασημος. και η αλλες οι τεχνες που αναφερθηκαν νομιζω ειναι καλες οπως επισεις και η γεωργια αλλα σε επαγγελματικο επιπεδο.
tsifotis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Αυτην την στιγμη παρακολουθεις την πρωτη λυκειου για τριτη φορα και πιστευεις οτι θα ξανακοπεις; τι διαολο βαθμους/απουσιες εχεις και θα ξανακοπεις; Υ.Γ. Εχει και η 1η πανελληνιες; ποσο χρονων εισαι; Γενικοτερα δεν θα προτεινα σε καποιον που δεν μπορει να τελειωσει την πρωτη να συνεχισει ακαδημαικα, κατι σε τεχνικο ισως ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ; με τετοια ορθογραφια χωρις αυτοματη διορθωση; (ατονικο συστημα κι ετσι; ) EDIT: τωρα προσεξα οτι λες για απουσιες, σορυ! Αρα παρακολουθεις 2η φορα Μηπως να το συζητησεις με καθηγητες σου; παρα πολλα πραγματα λυνονται πιο απλα απ οτι νομιζεις! Απο απουσιες; ξανα; και θες να αποφασισεις επαγγελμα στο κουτουρου γιατι χαλιεσαι με τα 2 χρονια λυκειου; ΡΕ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ, (αν δεν κανεις πλακα με το θεμα) ψαξου για το θεμα των απουσιων. Δεν εχεις ιδεα ποσα πραγματα θεωρεις δεδομενα και βουνο ενω υπαρχουνε λυσεις.
sistah Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 "βλακεία/ανωριμότητα" ειναι να μην τελειωσεις το σχολειο. Και να μην σε ενδιαφερει, κατι θα μαθεις. Το να τελειωσεις το σχολειο εφ'οσον μπορεις μονο καλο μπορει να σου κανει διοτι θα μπορεις να μπεις σε ενα IEK ή θα μπορεις να δουλεψεις καπου που θα ζητανε εστω να εχεις τελειωσει το λυκειο. Μην κανεις "χαζες" κινησεις που μπορει να σε χαντακωσουν στο μελλον επειδη βαριεσαι. 2 χρονια ειναι πολλα, το ξερω, ομως εγω θα σου προτεινα να κανεις υπομονη 2 χρονια και να πας σχολειο, να γυρνας και μετα θα εχεις ολη τη μερα/χρονο να ασχοληθεις με το αντικειμενο που σε ενδιαφερει να κανεις στην μεταλυκειακη σου ζωη. Τι εννοω: να κατσεις κατω, να ασχοληθεις με την μαγειρικη, να δεις τεχνικες σε video-tutorials, να διαβασεις βιβλια, να πειραματιστεις, να παρακολουθησεις σεμιναρια και να ρωτησεις ανθρωπους του χωρου για το επαγγελμα αυτο. Το αντιστοιχο θα κανεις μετα ή και παραλληλα με την ηχοληψια. Εχεις τουλαχιστον 2 χρονια να αποφασισεις τι ειναι αυτο που σε γεμιζει περισσοτερο για να δουλεψεις μετα πανω σε αυτο, και τι ειναι αυτο που σου αρεσει να κανεις σαν χομπυ. Σου μιλαω "εκ πειρας" διοτι και εγω εμεινα μια χρονια στην 2ρα λυκειου για 14 (!) απουσιες. Τις επομενες 2 χρονιες δεν ασχολιομουν με φροντιστηρια/σχολειο, απο επιλογη γιατι δεν υπηρχε σχολη που να μου αρεσει απο τα υπαρχον παν/μια μιας και ηθελα μονταζ ή μαγειρικη. Ετσι, ελιωνα στα games την ωρα που αλλοι "φροντιζανε " για το μελλον τους. Τελειωνοντας το σχολειο πηγα στο ΙΕΚ, πληρωσα 6μιση χιλιαρικα για 2 χρονια για να μαθω τα μισα απο τα οποια μπορουσαν να μου μαθουν μιας και ηταν απλα ενα τσαντιρι με high class πολυθρονες στο lobby. Plus πολλα απο αυτα τα μαθαινεις απο tutorials -χωρις πλακα-. Εαν πας με λιγες βασικες γνωσεις στην σχολη, κατ'εμε θα παρεις αλλες τοσες απο εκει, απο το να πας και να μην εχεις ιδεα. Κοινως, αν ειχα φροντισει να αξιοποιησω τον απειρο ελευθερο μου χρονο απο το σχολειο με να πειραματιστω με αυτο που ηθελα να κανω μετα, θα ειχα παρει πολυ καλυτερες αποφασεις για το που θα σκασω τα λεφτα της εκπαιδευσης μου και για το τι θελω να κανω πραγματικα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ναι μπορείς να κοιτάξεις στις σχολές του ΟΑΕΔ, εκεί απαιτείται μόνο να έχεις ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.
pcpanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά,ασχολούμε με την μαγειρική αρκετά (σε σημείο που μαθαίνω την μάνα μου να μαγειρεύει ) Οπως και με την μουσικη,δουλεύω 3 χρόνια dj και ασχολουμε και με την μουσικη παραγωγη (τα βασικα) Οπως ειπατε και ποιο πανω,ολα μα ολα τα εχω μαθει απο το internet. Η αυτο-διδαξη ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη μου. Απλα μαρεσουν και τα 2,εχω και με την μαγειρικη τρελα και με την μουσικη. Η μαγειρικη ομως στην Ελλαδα εχει πολυ καλυτερο μελλον απο την ηχοληψια/μουσικη τεχνολογια. Γενικα πλεον ολοι ασχολουντε με την μουσικη οπως ειπατε ποιο πανω. Ενα παραδειγμα στο club που δουλευω,εχουν ερθει αλλοι 6 για δοκιμαστικο για να παιζουν βοηθητικοι μαζι με εμενα που ειμαι ο "resident" του μαγαζιου και πραγματικα πονουσαν τα αυτια σου. Στην τελικη το αφεντικο δεν κρατησε κανεναν και του εφερα εγω εναν φιλο μου που ξερει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να παιζει μουσικη,οχι παει σε ενα μαγαζει και λεει "γεια σας ειμαι dj" χωρις να ξερει ουτε καν τι σημαινουν τα 2 αυτα γραμματα. (Σε καμια περιπτωση δεν το λεω με τροπο "Εγω ειμαι ο καλυτερος ολοι οι αλλοι γατακια κτλπ" αλλα οταν ασχολουμε για 2 χρονια καθε μερα με το να μαθω πριν παω να παρουσιαστο για να παιζω σε ενα μαγαζι και ερχετε ο καθε μπακαλης και λεει ειμαι dj τοτε μου αναβουν τα λαμπάκια.) Οσο για την ορθογραφια δεν ειμαι και στουρναρι,απλα δεν το κατεχω σε θεμα απουσιων. Πραγματικα δεν ξερω το γιατι.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Φαντάζομαι ότι οι ιδιωτικές σχολές ΣΕΦ δεν απαιτούν απολυτήριο λυκείου. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στις σχολές του ΟΑΕΔ που επιμένω να τις κοιτάξεις. Όπως και να έχει η σχολή θα σου δώσει μια θεωρητική βάση, αλλά δεν θα σε κάνει ειδικό. Είναι σημαντικό όμως να την αποκτήσεις αυτή τη θεωρητική βάση. Όπως και να έχει, φρόντισε να αφοσιωθείς σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε μαγειρική είτε δεν ξερω εγώ τι άλλο και να γίνεις πάρα πολύ καλός. Το DJλίκι θα έλεγα ότι είναι καλό τώρα που είσαι μικρός, αλλά αργότερα δεν θα τη παλεύεις. Η νύχτα γίνεται ανυπόφορη στα 30+. Άσε που βγαίνει το κάθε ξ@κ#λο Ελίνα Μπεκάκου και Σάσα Μπάστα και το παίζουν DJ πλέον. Θα έλεγα αφού σου αρέσει η μαγειρική να αφοσιωθείς εκεί.
pcpanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 17 ειμαι,αυγουστο γινομαι 18. To djλίκι ειναι μεχρι μια ηλικία ναί,γι αυτο για μετα απο τα 30 π.χ. οπως λες η μεχρι οσο παει θα ηθελα να εργαστω ως παραγωγως η ως ηχοληπτης αλλα για την Ελλαδα δύσκολο.
totem_lost Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Τελέιωσε το σχολείο πρώτα. Τα αντικείμενα που αναφέρεις έχουν αμφίβολη επαγγελματική αποκατάσταση και χωρίς απολυτήριο λυκείου δεν σε βλέπω να πηγαίνεις μακριά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα