Ekimus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το φόρουμ και μπορώ να πω ότι είναι το κατάλληλο μέρος για να σας ρωτήσω οσον αφορά την αγορά ενός νέου Desktop. Καταρχάς η χρήση είναι για βαριά προγράμματα σχεδιασμού όπως : Autocad-StruCad-Tecla etc. Επίσης για extreme gaming αν μπορεί να συνδυαστεί αυτό. Το Budget είναι 1500-1600 ευρώ χωρίς οθόνη.Η οθόνη που ήδη έχω είναι η Viewsonic VX2433wm . Θα ήθελα την άποψη σας πάνω σε οθόνη διότι την συγκεκριμένη την έχω 2 χρόνια περίπου και δεν μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το budget για οθόνη είναι 300 ευρώ για το άμεσο μέλλον. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι ότι θέλω ένα dekstop το οποίο θα μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον. Σκοπεύω να το κρατήσω για 4 χρονάκια και να μπορεί να ανταπεξέρχεται επάξια στα παιχνίδια της εποχης εκείνης με ενα μικρό upgrade εαν χρειαστεί. Ταυτόχρονα βλέπω ότι βγαίνουν οι νέοι επεξεργαστές της intel ''Ivy Bridge'' τον Απρίλιο. Αξίζει να περιμένω η δεν θα δώ καμία αισθητή διαφορά? Επειδή το PC θα είναι σε γραφείο εταιρίας, όπου δέχομαι αρκετούς πελάτες τα πρωινά πρέπει να μην είναι καρνάβαλος, γιαυτό και διάλεξα αυτό το κουτί μέχρι ώρας Corsair Graphite Series 600T Special White Edition το οποίο έχει εξαιρετικά features αν δεν κάνω λάθος(ταιριάζει και με το design του γραφείου ). Όσον αφορά την motherboard μου άρεσε αρκετά αυτή Asus Maximus IV Extreme-Z.Όλα τα χρόνια μέχρι τώρα η Asus δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα και γιαυτό και η προτίμηση. Επίσης θα ήθελα να βάλω έναν πολύ καλό SSD SATA 3 δίσκο 120GB για να έχω το λειτουργικό σε αυτόν και θα ήθελα το PSU να είναι αθόρυβο εφόσον είναι δυνατόν μιας και είχα πολύ κακές εμπειρίες στο παρελθόν. Θα σας ήμουν υπόχρεος έαν αφιερώσετε λίγο χρόνο να με κατατοπίσετε.
karmen1983 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ekimus Καλώς όρισες στο Insomnia Καταρχήν Για ποιο λόγο μία τόσο ακριβή Mobo? Ασχολήσε με το overclock? Τα πράγματα τα θέλεις από ένα μαγαζι; Ή μπορείς και μόνος σου να το συναρμολογήσεις το μηχάνημα;
Ekimus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καλώς σας βρήκα Κάρμεν! Δεν ασχολούμαι προσωπικά με το OC αλλά ο κολλητός μου είναι παθιασμένος και με βοηθάει σε αυτο το κομμάτι. Ταυτόχρονα θέλω να αξιοποίησω το budget μιας και είναι δώρο της εταιρίας οπότε δεν με ενδιαφέρει να γλυτωσω λεφτά. Το Pc θα το φτιάξω μόνος απο διαφορετικά μαγαζια.
karmen1983 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Αρα να υποθέσω στο θέμα mobo έχεις καταλήξει έτσι; Εγώ επειδή το θεωρώ too much και ακόμα και την mobo Που προτείνω εδώ too much την θεωρώ για γραφείο εταιρίας (wtf o/c θα κάνετε εκεί και θα παίζετε games; ) κάνω την πρότασή μου cpu: http://www.skroutz.gr/s/313288/Intel-Core-I7-2600K-Box.html 283 mobo: http://www.skroutz.gr/s/394642/Asus-P8Z68-V-PRO-GEN3.html?keyphrase=asus+p8z68+v+pro+gen3 193 cooler: http://www.skroutz.gr/c/677/water-cooling.html?keyphrase=corsair+h100 100 ram: http://www.skroutz.gr/s/352406/Corsair-Vengeance-Low-Profile-Blue-16GB-Dual-Channel-DDR3-Memory-Kit-CML16GX3M4A1600C9B.html 96 gpu: http://www.skroutz.gr/s/321154/Palit-GeForce-GTX-570-1-28GB-Sonic.html 330 ssd: http://www.skroutz.gr/s/390930/Samsung-128GB-2-5-inch-SSD-830-Series-Desktop.html 200 hdd: http://www.skroutz.gr/s/353489/Seagate-ST500DM002-Barracuda-500GB-7200rpm-SATA-6GB-s-16MB.html 76 psu: http://www.skroutz.gr/s/64756/Corsair-Professional-Series-HX650W.html 112 case: http://www.skroutz.gr/s/335215/Corsair-Graphite-Series-600T-Special-Edition-White.html 180 1570 χωρίς οθόνη
matteus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 αφου δινεις τοσα λευτα πανε σε lga2011 περιμενε για τον ι7 3820 δεν θα αργησει ¨)
Ekimus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Αρα να υποθέσω στο θέμα mobo έχεις καταλήξει έτσι; Εγώ επειδή το θεωρώ too much και ακόμα και την mobo Που προτείνω εδώ too much την θεωρώ για γραφείο εταιρίας (wtf o/c θα κάνετε εκεί και θα παίζετε games; ) κάνω την πρότασή μου Μην σε προβληματίζει το θέμα του γραφείου. Δουλεύω μέχρι τις 23:00 τις περισσότερες φορές και πάρα πολλές φορές τον υπολογιστή τον παίρνω μαζί μου στο σπίτι τα ΠΣΚ. Επίσης ο υπολογιστής είναι δώρο της διεύθυνσης σε εμένα μιάς και τους έκλεισα ενα project με το εξωτερικό που δεν το περίμεναν με τίποτα. Μερικές ερωτήσεις Κάρμεν. Γιατί 2600Κ και όχι 2700Κ? Οι Corsair Vengeance Low Profile Blue τι διαφορά έχουν σε σχέση με την απλή Corsair Vengeance πέρα του μεγέθους τους? Η Mobo που σου έδειξα με προβληματίζει επειδή λέει ότι είναι extended-atx και το κουτί την χωράει δεν την χωράει. Σε άλλη περίπτωση θα μου άρεσε η Asus Maximus IV Gene-Z/Gen 3σε σχέση με αυτή που μου δείχνεις. Ο SSD που μου δείχνεις είναι καλύτερος απο τους OCZ? To PSU είναι μόλις 650W οπότε εάν θελήσω να βάλω και δεύτερη GPU και να κάνω κάποιο overclocking σίγουρα θα το στρεσάρω πάρα πολύ. Ταυτόχρονα κοιτάω να το κάνω όσο πιο αθόρυβο γίνεται χωρίς πολλές υπερβολές γιαυτό και σου είπα να δούμε για silent PSU. Για GPU η 570 μου φάνηκε λίγη σκεφτόμουν κάτι σε HD 7950/7970 μιας και θα ήθελα κάτι σε high end για αρκετά χρονάκια χωρίς να χρειαστεί κάποια αναβάθμιση για τα επόμενα 2 χρόνια (Για όσο ακόμα θα μπορώ να παίζω τα games se High/Extreme ανάλυση). Θα σου ήμουν ευγνώμον εαν έχεις χρόνο να μου σχολιάσεις. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ. αφου δινεις τοσα λευτα πανε σε lga2011 περιμενε για τον ι7 3820 δεν θα αργησει ¨) Αξίζει να περιμένω?Η δεν έχουν και μεγάλη διαφορά οι νέοι επεξεργαστές?
karmen1983 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μην σε προβληματίζει το θέμα του γραφείου. Δουλεύω μέχρι τις 23:00 τις περισσότερες φορές και πάρα πολλές φορές τον υπολογιστή τον παίρνω μαζί μου στο σπίτι τα ΠΣΚ. Επίσης ο υπολογιστής είναι δώρο της διεύθυνσης σε εμένα μιάς και τους έκλεισα ενα project με το εξωτερικό που δεν το περίμεναν με τίποτα. Μερικές ερωτήσεις Κάρμεν. Γιατί 2600Κ και όχι 2700Κ? Γιατί η διαφορά τους είναι 100MHz και η διαφορά τιμής είναι περι τα 30ευρώ. Από την στιγμή που με τον 2600k πιάνεις με ένα κλικ στον 2700κ το θεωρώ περιττό Οι Corsair Vengeance Low Profile Blue τι διαφορά έχουν σε σχέση με την απλή Corsair Vengeance πέρα του μεγέθους τους? Καμία άλλη. CL9 και οι δύο απλά έχουν διαφορετικό μπόι για να μην έχεις θέματα. Η Mobo που σου έδειξα με προβληματίζει επειδή λέει ότι είναι extended-atx και το κουτί την χωράει δεν την χωράει. Σε άλλη περίπτωση θα μου άρεσε η Asus Maximus IV Gene-Z/Gen 3σε σχέση με αυτή που μου δείχνεις. Δεν ξέρω αν χωράει νομίζω όχι, αλλά όπως και να έχει δεν σου κάνει. Ο SSD που μου δείχνεις είναι καλύτερος απο τους OCZ? Ναι To PSU είναι μόλις 650W οπότε εάν θελήσω να βάλω και δεύτερη GPU και να κάνω κάποιο overclocking σίγουρα θα το στρεσάρω πάρα πολύ. Αν θες να πας αργότερα σε cf ναι ανεβαίνουμε σε psu Ταυτόχρονα κοιτάω να το κάνω όσο πιο αθόρυβο γίνεται χωρίς πολλές υπερβολές γιαυτό και σου είπα να δούμε για silent PSU. To τροφοδοτικό που επέλεξα μια χαρά ήσυχο είναι. Για GPU η 570 μου φάνηκε λίγη σκεφτόμουν κάτι σε HD 7950/7970 μιας και θα ήθελα κάτι σε high end για αρκετά χρονάκια χωρίς να χρειαστεί κάποια αναβάθμιση για τα επόμενα 2 χρόνια (Για όσο ακόμα θα μπορώ να παίζω τα games se High/Extreme ανάλυση). Θα σου ήμουν ευγνώμον εαν έχεις χρόνο να μου σχολιάσεις. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Εδώ έχεις αρχίσει και ξεφέυγεις. Δυστυχώς δεν χωράει μέσα στο Budget σου Επίσης επειδή είπες για silent psu. Ακόμα και λίιιιιιιιγο θόρυβο να κάνει (που δεν κάνει) θα έχεις τόσα άλλα να σε νοιάζουν σε θέμα θορύβου που το Psu δεν θα το ακούς Η 570/7970 είναι καρτάρες. Λες να είναι ήσυχες; Δε το συζητώ να πας σε cf και τα σχετικά Οπότε gaming pc αεράτο και αθόρυβο έτσι ώστε να μας απασχολεί το Psu είναι θέμα οξύμωρο
Δεινόσαυρος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Οπότε gaming pc αεράτο και αθόρυβο έτσι ώστε να μας απασχολεί το Psu είναι θέμα οξύμωρο Επειδή ξέρω ότι ψάχνεσαι σχετικά, δεν θα βοηθούσε τον φίλο μια aftermarket λύση για την ψύξη της gpu? Επίσης τι θα έλεγες γι αυτό για την περίπτωσή του: http://www.insomnia.gr/topic/435303-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7/page__view__findpost__p__4543183
karmen1983 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Τι εννοείς ψάχνομαι? Κοίτα απο την στιγμή που θέλει τέτοια προγράμματα και η ενασχόληση είναι επαγγελματική, την ram και τον cpu τα χρειάζεται. Επίσης θέλει και ένα κουτί συγκεκριμένο. Αρα δεν θα χωρέσουν μαζί με την καλή ψύχτρα για o/c. καλή σύνθεση αλλά κατά την γνώμη μου όχι ότι πρέπει για την περίπτωσή του.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Τι εννοείς ψάχνομαι? Κοίτα απο την στιγμή που θέλει τέτοια προγράμματα και η ενασχόληση είναι επαγγελματική, την ram και τον cpu τα χρειάζεται. Επίσης θέλει και ένα κουτί συγκεκριμένο. Αρα δεν θα χωρέσουν μαζί με την καλή ψύχτρα για o/c. καλή σύνθεση αλλά κατά την γνώμη μου όχι ότι πρέπει για την περίπτωσή του. Δεν το είπα αρνητικά το "ψάχνεσαι". Εννοούσα ότι αχολείσαι με μόντες οπότε θα σου ήταν οικείο να προτείνεις αθόρυβη afermarket ψύξη για κάρτα γραφικών.
karmen1983 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μα δεν παρεξήγησα ρε συ Λύσεις για όλα υπάρχουν απλά, είναι πολύ οξύμωρο pc όπως είπα. Πρέπει να συνδυάσει επαγγελματικά προγράμματα και παιχνίδια. Οπότε νομίζω πρέπει να δει κάτι σε Nvidia ελέω Cuda. Από την άλλη θέλει αθόρυβο Psu αλλά κάρταρο και o/c. Αυτό σημαίνει πολλά φουρφούρια. Οπως και να το κάνεις αθόρυβο δεν θα είναι. Αν διέθετε αρκετά παραπάνω για το θέμα θορύβου θα έκανα την κλασική μου πρόταση για νερό αν και πολλοί δεν την παίρνουν σοβαρά ή το θεωρούν περιττό. Ισως είναι εν μέρη αλλά προσφέρει πολλά άλλα
Ekimus Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Προχώρησε το θέμα βλέπω! Πραγματικά σας ευχαριστώ για τον χρόνο που έχετε αφιερώσει στο θέμα που άνοιξα. Κάρμεν το budget μπορώ να το πιέσω μέχρι 1800 οπότε η κάρτα, τουλάχιστον η 7950,εύκολα μπαίνει. Όσον αφορά το κουτί, εχω διαβάσει αρκετά για το συγκεκριμένο και μου άρεσε πάρα πολυ ειδικά όσον αφορά το cable management. Έχεις να προτείνεις κάτι ανάλογο σε design, ακόμα και σε full tower? (silent εφόσον υπάρχει τέτοια επιλογή)200 ευρώ budget. Υπόψιν ότι θέλω οπωσδήποτε να έχει USB 3.0 μπροστά. Κάτι ακόμα, το PC σκέφτομαι να το πάρω τέλη του Φεβρουαρίου ή αρχές του Μαρτίου. Οπότε εφόσον μιλάμε για μελλοντική δυνατότητα για upgrade δεν θα έπρεπε να πάω τουλάχιστον σε lga2011 i7 3820 και σε αντίστοιχη Mobo η οποία θα υποστηρίζει και τους Ivy Bridge? H είναι καλύτερα να περιμένω λίγο ακόμα για ivy bridge? Όσον αφορά το PSU στο μέλλον ενδέχεται να βάλω και δεύτερη κάρτα γραφικών. Ο φίλος μου σίγουρα θα λυσσάξει για να του κάνουμε και OC οπότε ίσως να πρέπει να κοιτάξουμε σε κάτι πιο δυνατό. Επίσης Κάρμεν θα μπορούσες να με κατατοπίσεις στο θέμα οθόνης που ανέφερα στο πρώτο ποστ? Μέχρι το καλοκαίρι θα έχω τουλάχιστον 2 οθόνες να δουλεύουν ταυτόχρονα. To water cooling για τι budget μιλάμε και επίσης τι είδους συντήρηση θέλει? Νιώθω τύψεις γιατί σας έχω ήδη απασχολήσει αρκετά με το θέμα. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
Thanos1972 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Νιώθω τύψεις γιατί σας έχω ήδη απασχολήσει αρκετά με το θέμα. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας. Μην νοιωθεις τυψεις,βαρα την αλυπητα αυτην.δεν καταλαβαινει τιποτα.ασε που αμα της αρχισεις το θεμα για την υδροψυξη μετα θα καταλαβεις γιατι σου το λεω αυτο....
karmen1983 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Λοιπόν από ότι κατάλαβα πιο πολύ μας νοιάζει το ο/c και το overkill. Εχει αρχίσει να μου αρέσει το θέμα Λεπόν σε οθόνη ΑΝ βγαίνει οικονομικά η κατάσταση νομίζω δε θέλει και πολύ σκέψη το πράμα είσαι εδώ http://www.skroutz.gr/s/259576/Dell-UltraSharp-U2711.html?keyphrase=dell+u2711 Για το Psu επίσης μονόδρομος για μελλοντικό crossfire και καλό/αθόρυβο/ποιοτικό http://www.skroutz.gr/s/302042/Corsair-Professional-Series-Gold-AX850.html?keyphrase=corsair+850ax Για το θέμα κουτιού σε full tower αν δεν πήγαινα στο 600Τ θα κοίταγα σε Corsair Obsidian 800D μεριά ΕΦΟΣΟΝ θα πήγαινα σε υδρόψυξη Αλλά ανεβαίνει πολύ το μαλλί Αν θες να δεις το κουτί πως είναι με 2 κάρτες σε cf και νερό κάνεις click στην υπογραφή μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα