orfeas_pow Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Πρώτα από όλα ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ είμαι καινούριος στο forum και με λένε Ορφέα Λοιπόν το πρόβλημα μου είνε το εξής: Έχω εναν εξωτερικό σκληρό δίσκο τον WD my book essential 500gb http://images.pricerunner.com/produc...tial-500GB.jpg Δεν εχω εγκαταστήσει το WD Smartware γιατι δεν θέλω να χρησιμοποιώ τις λειτουργιές του, όμως εχω εγκαταστίσει το SES Driver που όπως έχω διαβάσει στο manual αλλά και στο site της WD επιτρέπετε να γινετε και δεν υπάρχει καποιο θέμα. Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μου είναι οτι οταν κανω ασφαλή κατάργηση το σύστημα σταματάει να τον διαβάζει ( εχω Windows 7 Home Premium 32-bit Gr) άλλα ο σκληρός δεν σταματάει να λειτουργεί (δηλαδή και το βουητό οτι γυρνάει μέσα ακούω και τα μπροστινά φωτάκια παραμένουν ανοιχτά) και φοβάμαι να τον βγάλω από την πρίζα σε αυτη την κατάσταση μίπως και πάθει τιποτα. Γ'αυτό αυτο που κάνω είναι είτε να σβήνω τον Η/Υ και μετα απο μόνος του ο σκληρός σταματάει (λογικό μου φένετε) και να το αποσυνδέω απο την πρίζα έπειτα, είτε αφου του έχω κάνει ασφαλή κατάργηση να πατάω για λίγα δευτερόλεπτα το πίσω power button http://images.e-shop.gr/images/PER/A...R.303560_2.jpg και να σταματάει η λειτουργία του κανονικα ενω ο Η/Υ παραμένει ανοιχτός (πράμα που διάβασα οτι αυτο με το κουμπί δουλέυει μόνο οταν είνε εγκατεστημένο στο σύστημα το WD Smarware ) . Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι το άν είνε σωστός ο τρόπος που κάνω ασφαλή κατάργηση τον σκληρό ( ασφαλή κατάργηση από τα Windows , μετά πάτημα του πίσω κουμπιού του σκληρού για λίγα δευτερόλεπτα και αφότου ο σκληρός έχει σταματήσει να λειτουργεί αποσύνδεση του αντάπτορα απο το πολύπριζο και του USB καλωδίου από τον Η/Υ). Αν κάνω κατι λάθος, πείτε μου αν μπορείτε ποιο είνε αυτό και με ποιό τρόπο επιλύεται. Σας παρακαλώ απαντήστε μου και ευχαριστώ εκ τον προτέρων Και πάλι καλώς σας βρήκα P.S. Τον σκληρο τον συνδέω με USB 2.0
stm00192 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Πρώτα από όλα ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ είμαι καινούριος στο forum και με λένε Ορφέα Λοιπόν το πρόβλημα μου είνε το εξής: Έχω εναν εξωτερικό σκληρό δίσκο τον WD my book essential 500gb http://images.pricerunner.com/produc...tial-500GB.jpg Δεν εχω εγκαταστήσει το WD Smartware γιατι δεν θέλω να χρησιμοποιώ τις λειτουργιές του, όμως εχω εγκαταστίσει το SES Driver που όπως έχω διαβάσει στο manual αλλά και στο site της WD επιτρέπετε να γινετε και δεν υπάρχει καποιο θέμα. Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μου είναι οτι οταν κανω ασφαλή κατάργηση το σύστημα σταματάει να τον διαβάζει ( εχω Windows 7 Home Premium 32-bit Gr) άλλα ο σκληρός δεν σταματάει να λειτουργεί (δηλαδή και το βουητό οτι γυρνάει μέσα ακούω και τα μπροστινά φωτάκια παραμένουν ανοιχτά) και φοβάμαι να τον βγάλω από την πρίζα σε αυτη την κατάσταση μίπως και πάθει τιποτα. Γ'αυτό αυτο που κάνω είναι είτε να σβήνω τον Η/Υ και μετα απο μόνος του ο σκληρός σταματάει (λογικό μου φένετε) και να το αποσυνδέω απο την πρίζα έπειτα, είτε αφου του έχω κάνει ασφαλή κατάργηση να πατάω για λίγα δευτερόλεπτα το πίσω power button http://images.e-shop.gr/images/PER/A...R.303560_2.jpg και να σταματάει η λειτουργία του κανονικα ενω ο Η/Υ παραμένει ανοιχτός (πράμα που διάβασα οτι αυτο με το κουμπί δουλέυει μόνο οταν είνε εγκατεστημένο στο σύστημα το WD Smarware ) . Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι το άν είνε σωστός ο τρόπος που κάνω ασφαλή κατάργηση τον σκληρό ( ασφαλή κατάργηση από τα Windows , μετά πάτημα του πίσω κουμπιού του σκληρού για λίγα δευτερόλεπτα και αφότου ο σκληρός έχει σταματήσει να λειτουργεί αποσύνδεση του αντάπτορα απο το πολύπριζο και του USB καλωδίου από τον Η/Υ). Αν κάνω κατι λάθος, πείτε μου αν μπορείτε ποιο είνε αυτό και με ποιό τρόπο επιλύεται. Σας παρακαλώ απαντήστε μου και ευχαριστώ εκ τον προτέρων Και πάλι καλώς σας βρήκα P.S. Τον σκληρο τον συνδέω με USB 2.0 Λοιπον τα εχεις μπερδεψει λιγο! Ο σκοπος της ασφαλους καταργησεις ουδεποτε δεν ηταν να σβηνει εντελως τον σκληρο. Η ασφαλης καταργηση το μονο που κανει ειναι να μην επιτρεπει στο λειτουργικο να κανει οποιαδηποτε μεταφορα δεδομενων προς η απο τον σκληρο ετσι ωστε να μπορεις να τον αποσυνδεσεις με ασφαλεια χωρις να υπαρχει κινδυνος να χασεις δεδομενα! Οποτε οπως καταλαβαινεις μετα την ασφαλη καταργηση μπορεις να αποσυνδεσεις το σκληρο σου χωρις κανενα φοβο και ας ειναι ακομη σε λειτουργια!
orfeas_pow Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον τα εχεις μπερδεψει λιγο! Ο σκοπος της ασφαλους καταργησεις ουδεποτε δεν ηταν να σβηνει εντελως τον σκληρο. Η ασφαλης καταργηση το μονο που κανει ειναι να μην επιτρεπει στο λειτουργικο να κανει οποιαδηποτε μεταφορα δεδομενων προς η απο τον σκληρο ετσι ωστε να μπορεις να τον αποσυνδεσεις με ασφαλεια χωρις να υπαρχει κινδυνος να χασεις δεδομενα! Οποτε οπως καταλαβαινεις μετα την ασφαλη καταργηση μπορεις να αποσυνδεσεις το σκληρο σου χωρις κανενα φοβο και ας ειναι ακομη σε λειτουργια! φιλε μου στα win xp μολις κανεις safe remove κλεινει και ο εξοτερικος σκληρος κανονικά. αν κανεις αυτο που λες εσυ και το βγάλεις ενω "γυρνάει" ακόμα θα τον κάψεις στο τελος. απλα στα win 7 τα usb port δεν σταματάνε εντελώς την παροχή ρεύματος μολις κανεις safe remove μια usb συσκευή. αυτο που θελω να μάθω είναι αν είναι σωστό το να πατάω το rear button του εξοτερικού ετσι ωστε να τον κάνει spin down πριν τον αφερέσω απο τον αντάπτορα.
stm00192 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 φιλε μου στα win xp μολις κανεις safe remove κλεινει και ο εξοτερικος σκληρος κανονικά. αν κανεις αυτο που λες εσυ και το βγάλεις ενω "γυρνάει" ακόμα θα τον κάψεις στο τελος. απλα στα win 7 τα usb port δεν σταματάνε εντελώς την παροχή ρεύματος μολις κανεις safe remove μια usb συσκευή. αυτο που θελω να μάθω είναι αν είναι σωστό το να πατάω το rear button του εξοτερικού ετσι ωστε να τον κάνει spin down πριν τον αφερέσω απο τον αντάπτορα. Οκ αφού το λες εσύ έτσι θα είναι!! Βαριέμαι να μπαίνω σε άλλη μία αδιέξοδη αντιπαράθεση εδώ μέσα!!
orfeas_pow Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Οκ αφού το λες εσύ έτσι θα είναι!! Βαριέμαι να μπαίνω σε άλλη μία αδιέξοδη αντιπαράθεση εδώ μέσα!! Δεν το λεω μονο εγω μπες και σε κανα forum και διαβασε να δεις και απο μονος σου. η διαχειρηση του usb/hub controller εινε διαφορετική των win xp απο τα Vista/win 7... και η microsoft το λέει http://support.microsoft.com/kb/2401954 ...
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 ...μόνο που η Μάικροσοφτ δε λέει "μην σταματάτε την παροχή ρεύματος στον δίσκο γιατί θα πάθει ζημιά ο δίσκος". Η δε ασφαλής κατάργηση, όπως σου είπε ο προηγούμενος, έχει να κάνει όχι με προστασία του hardware, αλλά των δεδομένων που κουβαλάει ο δίσκος. Η δοξασία "αν τον σταματήσεις όταν δουλεύει θα έχεις πρόβλημα", είναι απλά δοξασία. Πώς ακριβώς νομίζεις πως "σταματάει" ένας δίσκος, μέσω software (όπως καλή ώρα η "ασφαλής κατάργηση"); Iδιαιτέρως διαφορετικά; Τεσπα, για να είσαι ΕΣΥ "ήσυχος", κι αν θέλεις μαζί με την αποσύνδεσή του απ' τα Windows, να σταματάει ΚΑΙ η τροφοδοσία του, δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις το registry hack που προτείνεται στη σελίδα που ο ίδιος παρέθεσες.
orfeas_pow Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 ...μόνο που η Μάικροσοφτ δε λέει "μην σταματάτε την παροχή ρεύματος στον δίσκο γιατί θα πάθει ζημιά ο δίσκος". Η δε ασφαλής κατάργηση, όπως σου είπε ο προηγούμενος, έχει να κάνει όχι με προστασία του hardware, αλλά των δεδομένων που κουβαλάει ο δίσκος. Η δοξασία "αν τον σταματήσεις όταν δουλεύει θα έχεις πρόβλημα", είναι απλά δοξασία. Πώς ακριβώς νομίζεις πως "σταματάει" ένας δίσκος, μέσω software (όπως καλή ώρα η "ασφαλής κατάργηση"); Iδιαιτέρως διαφορετικά; Τεσπα, για να είσαι ΕΣΥ "ήσυχος", κι αν θέλεις μαζί με την αποσύνδεσή του απ' τα Windows, να σταματάει ΚΑΙ η τροφοδοσία του, δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις το registry hack που προτείνεται στη σελίδα που ο ίδιος παρέθεσες. Μου πέρασε απο το μυαλό αλλά είχα αμφιβολίες μηπως γίνει τίποτα. το έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις edit το registry πάνω στο θέμα των usb/hub σε win 7 και δουλεύει κανονικά? ευχαριστώ για την απάντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα