nodas_21greek Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Παίδες καλησπέρα, αποφάσισα να πάω σε αναβάθμιση του τίμιου χ4 965 ΒΕ με έναν i5 2500k. Ήθελα λίγο τα φώτα σας ως προς την επιλογή της μητρικής που θα κάνω. Συγκεκριμένα έχω κάποιον λόγο να επιλέξω z68 αντί του p67; (η αξιοποίηση της ενσωματωμένης gpu του επεξεργαστή δεν με νοιάζει). Αν δεν κάνω λάθος, έχουν και τα δύο chipset ίδιες δυνατότητες ως προς το o/c, σωστά; Επίσης, μιας κι είδα ότι ο επεξεργαστής ανεβαίνει εύκολα στα 4, 4+, ήθελα να ρωτήσω κάτα πόσο βοηθάει σε αυτό μια ακριβότερη μητρική. Έχω βρει δλδ κάποιες gb κοντά στο 100αρικο και αναρωτιέμαι αν θα έχω πρόβλημα να φτάσω με αυτές σε ~4.5ghz 24/7. Δεν με ενδιαφέρει η δυνατότητα sli, crossfire μιας και πάντα έχω 1 καρτούλα μέσα. Επίσης για να μην ψηθεί ο κακόμοιρος ο i5 στα 4.5 έχουμε καμία οικονομικότερη της noctua λύση ψύξης; (από ότι είδα η 212 που έχω δεν είναι για το συγκεκριμένο socket )
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Συγκεκριμένα έχω κάποιον λόγο να επιλέξω z68 αντί του p67; Επίσης, μιας κι είδα ότι ο επεξεργαστής ανεβαίνει εύκολα στα 4, 4+, ήθελα να ρωτήσω κάτα πόσο βοηθάει σε αυτό μια ακριβότερη μητρική. Επίσης για να μην ψηθεί ο κακόμοιρος ο i5 στα 4.5 έχουμε καμία οικονομικότερη της noctua λύση ψύξης; (από ότι είδα η 212 που έχω δεν είναι για το συγκεκριμένο socket ) Z68 = Intel Quicksync rulez 4.4GHz = παρα πολύ ευκολα & με cheapικη μητρικη (αρκει, βεβαιως, να εχει επιλογες για overclocking!) Ψαχνεις 212 retention bracket: http://www.ebay.co.uk/itm/COOLER-MASTER-LGA-1155-1156-CPU-RETENTION-BRACKET-SET-RETAIL-/380393938451?pt=UK_Computing_DesktopComponents_RL&hash=item58913ede13 http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6630
Luciddream Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Z68 = Intel Quicksync rulez Υπερεκτιμημενα πραγματα.. ο μονος λογος που πας σε z68 ειναι γιατι δεν υπαρχουν φθηνα p67. Το x264 ριχνει ξυλο στο quicksync. Στα 4.5 παει ανετα η CPU παντως με τις περισσοτερες μητρικες. Η ακριβοτερη μητρικη βοηθαει στο οτι θα εχει καλυτερη διαχειρηση ρευματος και ισως επιλογες στο BIOS. Αν και πιστευω οτι και με τις πιο φτηνες δεν θα δεις διαφορα. Κανε ενα Google για την μητρικη που θα επιλεξεις και δες στα ποσα ghz εχουν παει την CPU,αν ειναι αρκετα παρτην
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Υπερεκτιμημενα πραγματα.. ο μονος λογος που πας σε z68 ειναι γιατι δεν υπαρχουν φθηνα p67. Το x264 ριχνει ξυλο στο quicksync. Σε επιπεδο ταχυτητας τουλαχιστον, το Quick Sync δεν εχει αντιπαλο! Σε ποιοτητα είναι μια άλλη (μεγαλη) συζητηση, μα ο home user -η και ο ‘smallεπαγγελματιας’- χρειαζεται βασικα ταχυτητα...
Luciddream Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Σε επιπεδο ταχυτητας τουλαχιστον, το Quick Sync δεν εχει αντιπαλο! Σε ποιοτητα είναι μια άλλη (μεγαλη) συζητηση, μα ο home user -η και ο ‘smallεπαγγελματιας’- χρειαζεται βασικα ταχυτητα... γιατί δοκίμασες με ίδια ποιότητα το x264 και σου έκανε περισσότερη ώρα απο το quicksync??? αν και δεν θα πρεπε να μιλάω γιατι εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/413441-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-x264-vs-vp8-blind-test/page__st__50 έχω πει οτι θα ετοιμάσω συγκριτικό αλλα μ@λ@κιστηκα....
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Υπαρχουν παντως reviews, που δειχνουν τη διαφορα και δεν τη λες καθολου <μικρη> όταν παιζει ~300%... http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2636&page=18 http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/9# http://www.tomshardware.com/reviews/sandy-bridge-core-i7-2600k-core-i5-2500k,2833-5.html Επισης είναι πολύ σημαντικο ότι κραταει [πολύ] χαμηλα (30%!?) cpu utilization, δηλαδη μπορεις παραλληλως, να κανεις & άλλα. Αν μπορει να γινει ετσι αυτό με x264, θα εχει πολύ ενδιαφερον!
Luciddream Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 δυστυχώς τα reviews που γράφεις παραπάνω κοιτάνε και συγκρίνουν μονο την ταχύτητα και η συγκριση δεν γίνεται με x264... και εγώ έψαξα και δεν βρήκα κάποιο review που να κάνει σωστή σύγκριση. πρέπει να το φτιάξουμε ... και δεν ξέρω πότε θα προλάβω (εξεταστική )
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δεν πρεπει παντως να υποτιμαμε την ταχυτητα..ειναι αισθητη διαφορα για ιδιο πραγμα/project να χρειαζεσαι/κανεις αντι για 10 μονο 3 ωρες! Aν ενας codec μπορει να καταφερει αυτο, τοτε μπραβο του (αλλα δεν το βλεπω να ειναι ενα ευκολο task, για software)
nodas_21greek Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Απλά για την ιστορία να αναφέρω ότι τελικά έκανα μια υπέρβαση και πήγα σε μια καλή μητρική από συμφορουμίτη. Συγκεκριμένα σε αυτήν.
Luciddream Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Απλά για την ιστορία να αναφέρω ότι τελικά έκανα μια υπέρβαση και πήγα σε μια καλή μητρική από συμφορουμίτη. Συγκεκριμένα σε αυτήν. Ποσο????
Luciddream Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δεν πρεπει παντως να υποτιμαμε την ταχυτητα..ειναι αισθητη διαφορα για ιδιο πραγμα/project να χρειαζεσαι/κανεις αντι για 10 μονο 3 ωρες! Aν ενας codec μπορει να καταφερει αυτο, τοτε μπραβο του (αλλα δεν το βλεπω να ειναι ενα ευκολο task, για software) Το θεμα ειναι τι προσφερει. Και γιατι η intel δεν συνεργαστηκε με το x264 και τωρα παει και μου αγοραζει την realnetworks. Δεν εχω δει ακομα αποτελεσματα απο quicksync και δεν μπορω να συγκρινω αλλα καπου βρωμαει η ιστορια.. 200 ευρώπουλα. Πολλα λεφτα... βασικα το 90% των χαρακτιριστικων θα σου ειναι αχρηστα. Αλλα οκ καταλαβαινω τον λογο π την πηρες... κ η δικια μου αχρηστη μου ειναι
nodas_21greek Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Πολλα λεφτα... βασικα το 90% των χαρακτιριστικων θα σου ειναι αχρηστα. Αλλα οκ καταλαβαινω τον λογο π την πηρες... κ η δικια μου αχρηστη μου ειναι Το ξέρω ότι είναι υπερβολή αλλά κι εσύ από ότι βλέπω με καταλαβαίνεις. Πρέπει πιστεύω να κάνει μια μελέτη η παγκόσμια ψυχολογία για αυτό το φαινόμενο. Ξεκινάμε να φτιάξουμε ένα μηχάνημα με 2-3 κατοστάρικα, δίνουμε τελικά ένα χιλιάρικο και πάλι δεν είμαστε 100% ικανοποιημένοι Λες να βάλουμε τις καρτούλες να παλέψουν; Κόκκινη και Μπλε γωνία;
Luciddream Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 χαχαχα μέσα... αλλα εμένα ξέρει και kickbox το θέμα ειναι οτι αν και ήξερα οτι με μια πιο φτηνη θα έκανα την δουλειά μου, δεν την ήθελα για το main pc μου. έτσι και αλλιώς κάθε 3 χρόνια αλλάζω pc. στο 2ο που έφτιαξα τώρα, πήρα την πιο φτηνή που βρήκα. και δεν θα δώ και καμία διαφορά είμαι σίγουρος. ίσως ακόμα δεν έχουμε καταλάβει την αξία των χρημάτων και πόσο δύσκολα βγαίνουν.... να φανταστείς απο όσες π@π@ριτσες έχει η μητρική μου το μόνο που μου χρειάζεται ειναι το START - RESET τύπου formula 1 που έχει πάνω και δεν χρειάζεται να βάλω καλώδια ΚΑΙ για αυτό... τα άλλα χαρακτηριστικά είναι για κλάματα. έχει καλώδιο USB που το συνδέεις σε λαπτοπ για να κάνεις overclock on the fly. WTF!!! κάθε 10 λεπτά θα κάνω overclock?? έχει κουμπάκι Clear CMOS απο πίσω. λες και το άλλο δεν μας κάνει.. κ.α τέτοια
nodas_21greek Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 χαχαχα μέσα... αλλα εμένα ξέρει και kickbox Πφφφφ, τι να κλ@σει το κικμποξ, η δικιά μου είναι στρατηγός (Marshal) Όντως τα περισσότερα αχρείαστα θα είναι, αλλά ντάξει, να ικανοποιήσουμε και το ψώνιο μας :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα