Προς το περιεχόμενο

Intel Core i7 2600K(s1155, 3,40GHz, 8MB) OC

AquaBoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

πρόσφατα έφτιαξα το παρακάτω μηχάνημα

1.Gigabyte Z68X-UD3P B3 (s1155, Z68, DDR3)

2.Intel Core i7 2600K(s1155, 3,40GHz, 8MB)

3.Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit(8-8-8-24

4.Asus 3870x2

5.PSU 650watt Coolermaster

Στο θέμα μου τώρα είναι ότι ενεργοποιώ από το bios το XMP μου ανεβάζει τις μνήμες στα 1600 από 1333

και όταν θα κάνω επανεκκίνηση να μπω στα windows μπαίνει κανονικά και μετά από λίγο βγάζει μπλε οθόνη.

Επίσης έχω ρυθμίσει τα timings 8-8-8-24.

Η ψύξη για την ώρα είναι η 'μαμά' και έχω κάνει ήδη αναβάθμιση στο bios από την μέρα που το πήρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έπαιξα και σε αυτα τα βολτ αλλα δεν ειναι σταθερο,κανει κατι κοληματα και στα 1,7 μεχρι στιγμης δουλευει κανονικα,υπαρχει κιδυνος για τις ραμ?

Νομίζω την έβγαλα την άκρη,έβαλα της ραμ στα 1,7 volt

θα έχω κανένα πρόβλημα?

1.65v appears to be the limit that the CPU's IMC can handle in all the recent Intel CPUs. What can happen is the CPU can die. Actually, it is more of a voltage differential between the IMC and something else. In any case, don't go over 1.65v and you should be fine.

basically with nehalems according to intel, you never want vdimm - vtt = .5v or more.

vtt 1.21v

vdimm 1.65v

1.65 - 1.21 = .44 ok

vtt 1.21v

vdimm 1.75v

1.75 - 1.21 = .54 too high

vtt 1.33v

vdimm 1.75v

1.75 - 1.33 = .42 ok

this difference of vtt and vdimm voltage is what causes the memory controller on nehalems to become 'fragile' to vdimm increases when using custom voltages.

obviously when you use 1.5v modules or even better, 1.35v, you wont be running into this problem unless you are absolutely trying to squeeze everything out of it.

Ευχαριστώ,το γύρισα στο auto.

Ξερει κανεις να μου πει γτ δεν ειναι σταθερο το μηχανημα οταν κανω OC στις μνημες?

αρχικα βαλε μονο το ενα dimm και παιξε με τα volt σε μανουαλ.. κανε το ιδιο και για CPU. Τελειως υποθετικα λεω οτι μπορει να ειναι καποια ρυθμιση στον controller που σου δημιουργει το προβλημα.. στην χειροτερη δοκιμασε με αλλες μνημες..

android.png

Ή δεν ψήνονται οι μνήμες να παίξουν με το motherboard σωστά - είναι είναι κάπως χάλι ο memory controller (ή undervolted) και πρέπει να τσιμπήσεις την τάση VCCIO (~1.12V).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...