AquaBoy Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα πρόσφατα έφτιαξα το παρακάτω μηχάνημα 1.Gigabyte Z68X-UD3P B3 (s1155, Z68, DDR3) 2.Intel Core i7 2600K(s1155, 3,40GHz, 8MB) 3.Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit(8-8-8-24 4.Asus 3870x2 5.PSU 650watt Coolermaster Στο θέμα μου τώρα είναι ότι ενεργοποιώ από το bios το XMP μου ανεβάζει τις μνήμες στα 1600 από 1333 και όταν θα κάνω επανεκκίνηση να μπω στα windows μπαίνει κανονικά και μετά από λίγο βγάζει μπλε οθόνη. Επίσης έχω ρυθμίσει τα timings 8-8-8-24. Η ψύξη για την ώρα είναι η 'μαμά' και έχω κάνει ήδη αναβάθμιση στο bios από την μέρα που το πήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δοκιμασε χωρις xmp να τα βαλεις manual. Γενικα τελευταια εχω δει πολλα περιεργα με τις gigabyte... τι τρεχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AquaBoy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Το δοκίμασα πάλι τα ίδια!Εδω και χρόνια ήμουν σε Asus με OC χωρίς προβλήματα,τώρα μετανιωμένος είμαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Βάζεις και χειροκίνητα την απαιτούμενη τάση των μνημών; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AquaBoy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 οχι στο auto το άφησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Για βάλε και το voltage χειροκίνητα, σε όσο λέει το spd @ cpuz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AquaBoy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω την έβγαλα την άκρη,έβαλα της ραμ στα 1,7 volt θα έχω κανένα πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω την έβγαλα την άκρη,έβαλα της ραμ στα 1,7 volt θα έχω κανένα πρόβλημα? η μεγιστη τιμη θα πρεπει να ειναι 1.65 volt.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AquaBoy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Έπαιξα και σε αυτα τα βολτ αλλα δεν ειναι σταθερο,κανει κατι κοληματα και στα 1,7 μεχρι στιγμης δουλευει κανονικα,υπαρχει κιδυνος για τις ραμ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Με τα voltage στο ΑUTO και στο Command Rate κάνε μια δοκιμούλα βάλε απλά 1Τ ή 2Τ Λογικά θα δουλέψει Μήπως είναι 9-9-9-24 οι μνήμες btw? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AquaBoy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Το έχω κανει,τπτ 8-8-8-24 ειναι ¨) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω την έβγαλα την άκρη,έβαλα της ραμ στα 1,7 volt θα έχω κανένα πρόβλημα? 1.65v appears to be the limit that the CPU's IMC can handle in all the recent Intel CPUs. What can happen is the CPU can die. Actually, it is more of a voltage differential between the IMC and something else. In any case, don't go over 1.65v and you should be fine. basically with nehalems according to intel, you never want vdimm - vtt = .5v or more.vtt 1.21v vdimm 1.65v 1.65 - 1.21 = .44 ok vtt 1.21v vdimm 1.75v 1.75 - 1.21 = .54 too high vtt 1.33v vdimm 1.75v 1.75 - 1.33 = .42 ok this difference of vtt and vdimm voltage is what causes the memory controller on nehalems to become 'fragile' to vdimm increases when using custom voltages. obviously when you use 1.5v modules or even better, 1.35v, you wont be running into this problem unless you are absolutely trying to squeeze everything out of it. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AquaBoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ,το γύρισα στο auto. Ξερει κανεις να μου πει γτ δεν ειναι σταθερο το μηχανημα οταν κανω OC στις μνημες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ,το γύρισα στο auto. Ξερει κανεις να μου πει γτ δεν ειναι σταθερο το μηχανημα οταν κανω OC στις μνημες? αρχικα βαλε μονο το ενα dimm και παιξε με τα volt σε μανουαλ.. κανε το ιδιο και για CPU. Τελειως υποθετικα λεω οτι μπορει να ειναι καποια ρυθμιση στον controller που σου δημιουργει το προβλημα.. στην χειροτερη δοκιμασε με αλλες μνημες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ή δεν ψήνονται οι μνήμες να παίξουν με το motherboard σωστά - είναι είναι κάπως χάλι ο memory controller (ή undervolted) και πρέπει να τσιμπήσεις την τάση VCCIO (~1.12V). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα