washcloud Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 ...αφού βρε Ελφ δεν φτάνει καν στο σημείο επιλογής δίσκου η εγκατάσταση. Σβύνει, λέει, το ρημάδι (εκτός κι αν είναι τίποτα πειραγμένα τα δισκάκια που χρησιμοποιεί, κι επειδή δεν βρίσκει δίσκο, κλείνει...; Χλωμότατη την κόβω τέτοια συμπεριφορά βέβαια, αλλά λέω μπας και...). Άσε που όπως είπε, και ΧΡ δοκίμασε, αλλά και τα 7 (οπότε θέμα με SATA disk controller driver δεν βλέπω να έχει, ούτως ή άλλως).
TheELF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δεν δοκίμασε με τα 7 ,απλά είχε 7 στην αρχή, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Το ότι σβήνει μετά το συγκεκριμένο σημείο, δες post#8, μόνο εκεί πάει το μυαλό μου,ότι δηλαδή τρώει blue screen λόγου driver που ίσως δεν προλαβαίνει να την δει καν και να σβήνει.
washcloud Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Στο ποστ 3 λέει ότι δοκίμασε μετά τα ΧΡ να ξαναβάλει τα 7, αλλά κι εκεί τα ίδια του κάνει. Όσο για το ίδιο το πρόβλημα, δεν ξέρω, ίσως να είναι θέμα BSOD που λες - αν και νομίζω πως σε περιβάλλον εγκατάστασης μένει στην ΒSOD (ούτε επανεκκίνηση, και, κυρίως, ούτε σβύσιμο. Νομίζω). Γενικά δεν καταλαβαίνω πώς και εμείς οι 2 το βλέπουμε τόσο διαφορετικά πάντως (μιας και συνήθως συμφωνούμε πάνω-κάτω) : αν ήταν θέμα driver, τα 7 δεν έχουν ζήτημα (απ' όσο ξέρω) με SATA disk controller drivers. Και σίγουρα, θα σταμάταγε η εγκατάσταση, ΕΣΤΩ στο σημείο του να του δώσει επιλογή για φορμάρισμα δίσκου (ακόμη κι αν "δεν υπάρχει δίσκος") - ακόμη δηλαδή κι αν ήταν "one-click εγκατάστασης/πειραγμένο δισκάκι). Έτσι δεν πάει...;
TheELF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δεν επιμένω ότι αυτό είναι το πρόβλημα,άλλωστε από μακριά άντε να βγάλεις άκρη,αλλά αν ψάξεις στο γούγλη για «win 7 problem install sata» μια χαρά μπόλικους θα βρεις που έχουν πρόβλημα,τι να κάνεις δεν χωράνε όλοι οι driver του κόσμου σε 3,5GB .
washcloud Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 ...κι εγώ ούτε τα 7 τα ξέρω τόσο καλά (όσο ας πούμε τα ΧΡ) για να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν πρόβλημα με SATA disk controller drivers - ούτε διαφωνώ ότι είναι μια πιθανότητα κι αυτή, αλλά σιγά βρε τον χώρο που καταλαμβάνουν οι generic των Win (...και πόσοι πια τύποι controllers υπάρχουν στον κόσμο). Τεσπα, σαφώς και δεν χάνει και τίποτα να δοκιμάσει, τη στιγμή που το πρόβλημα που περιγράφει μοιάζει άλυτο μυστήριο.
kyriakoulinio Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Οι sata drivers βρεθηκαν,εβαλα τα xp επιτελους και ολα ειναι μια χαρα!!!Σας ευχαριστω πααααααρα πολυ ολους για τις αμεσες απαντησεις!!! Μια παρατηρηση μονο,ενω το laptop πλεον ανταποκρινεται πολυ πιο γρηγορα,κανει πιο πολυ θορυβο.Υπαρχει περιπτωση να λυθει αυτο με καποιο τροπο?
washcloud Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Όλους γιατί; Ένα εικόνισμα πάντως ΠΡΕΠΕΙ να τον κάνεις τον TheElf...(θα τα σκίσω τα πτυχία μου Λεφτ...)
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Οι sata drivers βρεθηκαν,εβαλα τα xp επιτελους και ολα ειναι μια χαρα!!!Σας ευχαριστω πααααααρα πολυ ολους για τις αμεσες απαντησεις!!! Μια παρατηρηση μονο,ενω το laptop πλεον ανταποκρινεται πολυ πιο γρηγορα,κανει πιο πολυ θορυβο.Υπαρχει περιπτωση να λυθει αυτο με καποιο τροπο? Και για αυτό ενδέχεται να υπάρχει επιλογή στο bios για ρύθμιση του ανεμιστήρα,ενδέχεται να υπάρχει και συνοδευτικό πρόγραμμα για τα windows που τους ελέγχει, ξανά δες εκεί που κατέβασες τους drivers. Για εμένα ο καλύτερος τρόπος πάντως είναι με το speedfan
kyriakoulinio Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Και για αυτό ενδέχεται να υπάρχει επιλογή στο bios για ρύθμιση του ανεμιστήρα,ενδέχεται να υπάρχει και συνοδευτικό πρόγραμμα για τα windows που τους ελέγχει, ξανά δες εκεί που κατέβασες τους drivers. Για εμένα ο καλύτερος τρόπος πάντως είναι με το speedfan Το κατεβασα το προγραμματακι,αλλα δεν το πολυκατεχω... :/
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Το κατεβασα το προγραμματακι,αλλα δεν το πολυκατεχω... :/ Δες εδώ http://theelf.iwoly.com/itknowledge/speedfan.html#control
kyriakoulinio Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Σ' ευχαριστω πολυ και παλι!! Τελευταια ερωτησουλα γιατι εγινε πατατα!!Ο πατερας μου ξανακανε φορματ το λαπτοπ γιατι δεν ηξερε οτι το ειχα κανει ηδη εγω και δεν το αντικατεστησε,αλλα περασε και αλλη φορα το ιδιο ακριβως λειτουργικο με αποτελεσμα οταν ανοιγει το λαπτοπ να με ρωταει με ποιο λειτουργικο να ξεκινησει!!Πως το διορθωνω??
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μιας και είναι φρέσκια κάνε ακόμα ένα φροντίζοντας να σβήσεις εντελώς το διαμέρισμα και να φτιάξεις νέο,εκτός και αν έχεις άλλα δεδομένα που τα θέλεις στο ίδιο διαμέρισμα. Αλλιώς πρέπει μέσα από τα windows να τρέξεις το easybcd για να φύγει η μία αναφορά από την λίστα,αλλά κινδυνεύεις να μπερδευτείς για το ποια είναι ποια και μένει και να σβήσεις τους σωστούς φακέλους αν γραφτήκανε δηλαδή δυο ξεχωριστές φορές.
kyriakoulinio Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μιας και είναι φρέσκια κάνε ακόμα ένα φροντίζοντας να σβήσεις εντελώς το διαμέρισμα και να φτιάξεις νέο,εκτός και αν έχεις άλλα δεδομένα που τα θέλεις στο ίδιο διαμέρισμα. Να κανω διαμορφωση στον σκληρο ωστε να σβηστουν ολα και μετα να κανω το φορματ?Το ιδιο πραγμα δεν ειναι?
washcloud Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 ...να ξεκινήσεις και πάλι για εγκατάσταση σου λέει ο Ελφ, κι όταν φτάσεις στο σημείο που αναφέρονται το/τα υπάρχον/υπάρχοντα partitions, να το/τα σβύσεις, και στον αδιαμόρφωτο χώρο που θα προκύψει να συνεχίσεις με την εγκατάσταση (ΚΑΙ για να τελειώνει το θέμα με το "εσφαλμένο" boot option - ΚΑΙ για να σβυστούν τα "παραπανίσια" αρχεία των Windows που "περίσσεψαν" όταν έκανε εγκατάσταση ο πατέρας σου). Και συμφωνώ κι εγώ ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος (αν δεν υπάρχουν αρχεία που δε θες να χαθούν, βέβαια. Τα οποία πάντως μπορείς να τα πάρεις πριν την επανεγκατάσταση, με κάποιο USB μέσο, φλασάκι ή δίσκο).
ToKarotsi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 κοίτα στον C και άμα δεις έναν φάκελο που λέει windows old αϋτό θα πεί πως ο πατέρας σου έκανε απλός install τα widows δεν έκανε φορμάτ οπότε κάνε πάλι φορμάτ τον δίσκο και πέρνα τα windows και θάσε κομπλε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα