Sadako Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Λοιπόν.. Θα εξηγήσω αναλυτικά τα βήματα τα οποία έκανα, για να μου πείτε μήπως βρίσκετε το πού σκαλώνει.. Το "project" έχει ως εξής: Πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένο ένα παλιό netbook (χωρίς CD/DVD Drive) και θέλω να το κάνω quad-boot (Windows 7/Windows XP/Puppy Linux/Ubuntu). Πρόκειται για το ASUS 1101HA αν αυτό έχει κάποια σημασία. Τα XP και τα Ubuntu περισσότερο θέλω να τα περάσω για να δω πώς τα πάει σε σχέση με 7 και Puppy, παίζει να τα βγάλω μετά.. Όταν το netbook έπεσε στα χέρια μου, είχε πάνω μόνο Windows XP SP3. Τα οποία όμως έφαγαν σούτι επειδή ήταν σε άλλη γλώσσα, όπως σούταρα και το recovery partition.. Έχοντας 4 λειτουργικά που θέλω να περάσω, μαζί με το 100ΜΒ System Reserved Partition που δημιουργήθηκε μόλις πέρασα τα 7 και ένα ακόμα Library Partition που θέλω να έχω για να έχω εκεί όλα τα υπόλοιπα αρχεία για να τα κάνω mapping σε όλα τα λειτουργικά, έχουμε συνολικά 6 partitions.. Μιας και ήδη είχα κάνει εγκατάσταση τα 7 σε ένα primary partition, με το GParted-Live μέσω USB έκανα ένα άλλο extended partition, και εκεί μέσα άλλα 4 partitions. 2 σε ntfs (για τα XP και το Library) και 2 σε ext4 (για το Puppy Linux και τα Ubuntu- ή οποιαδήποτε άλλη διανομή δοκιμάσω εκτός του Puppy).. Κάνω εγκατάσταση στο ένα ext4 το Puppy, περνάω και το GRUB στο MBR, όλα μια χαρά, μου βγάζει στο boot το μενού, επιλέγω αν θα μπω στα 7 ή στο Puppy.. Μετά όμως πάω να περάσω τα XP και εδώ συναντώ 1002 προβλήματα. Να πω κατ'αρχάς ότι δεν τα κατάφερα και στην πρώτη προσπάθεια, στο πρώτο φορμάτ, που είχα μόνο τα 7 πάνω, πριν περάσω το Linux.. Ψάχνω λοιπόν στο ίντερνετ για "XP install USB". Δεν τα κατάφερα με τις προηγούμενες προσπάθειες, απλά δεν κράτησα αναλυτικές σημειώσεις με τα προβλήματα που αντιμετώπισα, οπότε θα επικεντρωθώ στην τελευταία, που την έχω και φρέσκια, έχω και όλα τα errors που βγάζει πρόχειρα.. Πέφτω λοιπόν σε μια εφαρμογή που λέγεται Wintoflash, υποτίθεται η πιο απλή: http://wintoflash.com/overview/en/ Την κατεβάζω, έχω ήδη CD με XP SP3 (δοκιμασμένο κάπου 35 φορές σε άλλα PC), αντιγράφω μέσω της εφαρμογής τα αρχεία σε ένα USB stick, κάνω boot από το USB, μου βγάζει ένα menu (1ο attachment), από ό,τι καταλαβαίνω πρέπει πρώτα να περάσει τα αρχεία, αλλά ΠΡΙΝ βγάλω το USB για να μπει σε περιβάλλον windows και να αρχίζει εγκατάσταση πρέπει να ξανακάνω boot από το USB και να επιλέξω την δεύτερη επιλογή. Το κάνω λοιπόν, με την πρώτη επιλογή αντιγράφει κανονικά τα αρχεία στον σκληρό, στο δεύτερο boot πατάω την δεύτερη επιλογή και μου λέει ότι λείπει το HAL.dll (2o attachment). Σαν λογική επιλογή βρίσκω στο επόμενο boot να επιλέξω την 3η επιλογή του μενού, που εξάλλου λέει ότι είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κι εκεί τρώω στην μάπα ένα i/o error στο bootsec.dos (3o attachment). Βγάζω λοιπόν τελείως το USB, πάω να κάνω boot από τον σκληρό και τρώω ένα μεγαλοπρεπέστατο error (4o attachment).. Και ρωτώ, τι κάνω από δω και πέρα; Οι εγκαταστάσεις των 7 και του Puppy Linux υπάρχουν σε 2 ξεχωριστά partitions, λογικά έχει φάει άκυρο απλά ο bootloader (μιλάω για το τελικό μήνυμα).. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος όμως να περάσω τα XP; Είτε debugging τον συγκεκριμένο τρόπο, είτε άλλο (δοκιμασμένο όμως).. ΥΓ. Αν λυθεί αυτό το θέμα, ίσως επανέλθω στο ίδιο τόπικ για βοήθεια στην εγκατάσταση ubuntu. Γιατί δοκίμασα το μεσημέρι (πριν επιχειρήσω τα XP) και δεν ξεκινούσε το live-usb..
fillovollon Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Καλημερα! μολις εχτες καταφερα να εγκαταστησω μια χαρα τα windows xp σε ενα netbook lgx110, οπως εγραψα και εδω: http://www.insomnia.gr/topic/252685-εγκατάσταση-windows-xp-από-usb-stick-asus-eee-pc/page__st__90, το οποιο φαινοταν να ειχε προβλημα μετα απο πτωση. Τελςο παντων, ολα καλα στο τελος. ομως εχω και ενα νεο netbook αcer aspire one, που εχει το linpus lite for meego λειτουργικο. Επειδη προοριζεται για αρχαριο χρηστη που ξερει μονο απο windows, επιχειρησα να κανω format και να εγκαταστησω τα windows xp. Μετα απο αρκετες προσπαθειες, κατεληξα να κανω τα ιδια με σενα και να εχω τα ιδια ακριβως αποτελεσματα: Πέφτω λοιπόν σε μια εφαρμογή που λέγεται Wintoflash, υποτίθεται η πιο απλή: http://wintoflash.com/overview/en/ Την κατεβάζω, έχω ήδη CD με XP SP3 (δοκιμασμένο κάπου 35 φορές σε άλλα PC), αντιγράφω μέσω της εφαρμογής τα αρχεία σε ένα USB stick, κάνω boot από το USB, μου βγάζει ένα menu (1ο attachment), από ό,τι καταλαβαίνω πρέπει πρώτα να περάσει τα αρχεία, αλλά ΠΡΙΝ βγάλω το USB για να μπει σε περιβάλλον windows και να αρχίζει εγκατάσταση πρέπει να ξανακάνω boot από το USB και να επιλέξω την δεύτερη επιλογή. Το κάνω λοιπόν, με την πρώτη επιλογή αντιγράφει κανονικά τα αρχεία στον σκληρό, στο δεύτερο boot πατάω την δεύτερη επιλογή και μου λέει ότι λείπει το HAL.dll (2o attachment). Σαν λογική επιλογή βρίσκω στο επόμενο boot να επιλέξω την 3η επιλογή του μενού, που εξάλλου λέει ότι είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κι εκεί τρώω στην μάπα ένα i/o error στο bootsec.dos (3o attachment). Βγάζω λοιπόν τελείως το USB, πάω να κάνω boot από τον σκληρό και τρώω ένα μεγαλοπρεπέστατο error (4o attachment).. Ελυσες το δικο σου προβλημα τελικα? Οποιαδηποτε βοηθεια θα την εκτιμουσα ιδιαιτερως! Το προβλημα οφειλεται σε αυτο το Linpus? που απο ο,τι διαβασα εχει να κανει με linux? ευχαριστω!
fillovollon Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μετα απο πολλες αποπειρες, φτιαχνω παλι το usb flash bootable και αυτη τη φορα "φορτωνω" τα windows xp απο αλλο CD (δανεικο, επισης δοκιμασμενο). Η εγκατασταση φαινεται οτι προχωρα καλα, ωσπου φτανω σε αυτη την οθονη και εκει κολλαει παλι: http://i245.photobucket.com/albums/gg61/kerasia_f/P1020049.jpg Επιχειρω αλλες 3 φορες και κολλαει στο ιδιο σημειο, στο 10%... Εχει κανεις ιδεα που μπορει να οφειλεται αυτο? Μηπως το flash εχει προβλημα, μηπως ο σκληρος του netbook? Πώς μπορω να τα ελεγξω αυτα? Το netbook ειναι της αδερφης μου που το περιμενει πως και πως και φοβαμαι οτι του εχω κανει ζημια τελικα.... Καποια ιδεα...???
fillovollon Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Εχω ριξει ΤΟ διαβασμα σχετικα με το θεμα, εχω δοκιμασει ο,τι εχει προταθει, αλλα παλι καταληγω στα ιδια. Αυριο παω να αγορασω ενα νεο usb flash, μηπως ειναι εκει η λυση. Θα επιχειρησω να βαλω τα windows 7. ΑΛηθεια τι χωρητικοτητας usb χρειαζεται γι΄αυτα? Η αληθεια ειναι οτι εχω απογοητευτει... :( Αν μπορει καποιος κατι να προτεινει ειμαι ολη αυτια...
Sadako Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Καλησπέρα.. Το πρόβλημα το έλυσα, αλλά δυστυχώς είχα δοκιμάσει τόσες λύσεις, που στο τέλος δεν θυμάμαι τι ακριβώς από αυτά είχε πετύχει.. Πάντως τα 7 (γιατί πέρασα ΚΑΙ Windows 7 ΚΑΙ winXP ΚΑΙ 2 διανομές linux) τα πέρασα κατά 99% με αυτό το Utility: http://www.deviantart.com/download/155238367/A_Bootable_USB_by_Vishal_Gupta.zip Εγώ προσωπικά είχε χρησιμοποιήσει 8άρι φλασάκι.. Πάντως, ένα tip (ίσως να μην έχει σχέση με την δική σου περίπτωση), όταν λες πως κολλάει η εγκατάσταση πόση ώρα ακριβώς περιμένεις; Γιατί κι εμένα θυμάμαι είχε σκαλώσει σε κάποια φάση, αλλά το είχα αφήσει για ΠΟΛΛΗ ώρα και συνέχισε. Ή νομίζω σε κάποια φάση έκανα reboot και η εγκατάσταση συνεχίστηκε από το ίδιο σημείο.. Ίσως έχει να κάνει με τον αργό σκληρό που έχουν συνήθως τα netbook.. Για να τσεκάρεις τον σκληρό, θες κάποιο hard disk utility που να τρέχει από live usb. Δεν μου έρχεται κάτι πρόχειρο, αλλά αν δοκιμάσεις να δεις από το BIOS τι μάρκα είναι ο σκληρός, μετά δοκίμασε με το official utility της εταιρίας. Είναι κι αυτό bootable iso, που θα το περάσεις σε ένα φλασάκι.. ΥΓ. Πάντως για αυτό με τις οθόνες που παρέθεσα στο αρχικό μου ποστ, το είχα διορθώσει με το να αλλάξω manually το αρχείο και να βάλω το σωστό partition. Το ποιο ήταν το σωστό partition το βρήκα κάνοντας boot από live διανομή linux και βλέποντας πως ακριβώς είχε το partition που είχε κάνει εγκατάσταση τα windows και αντικατέστησα το rDisk και το partition στο αρχειάκι, που όμως τώρα δεν θυμάμαι πώς λεγόταν (boot.ini ίσως; ) Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή αν σε μπέρδεψα περισσότερο..
TheELF Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Για να κολλάει συνέχεια στο ίδιο σημείο έχεις καλές πιθανότητες να είναι κάτι χαλασμένο αυτό μπορεί να είναι το usb ο δίσκος η μνήμη ή το οτιδήποτε,πρέπει αν τα ελέγξεις ένα-ένα για να δεις τι φταίει. Ένα καλό εργαλείο για έλεγχο του δίσκου αν μπορείς να τον βγάλεις και να τον συνδέσεις σε άλλο Η/Υ είναι το Hard Disk Sentinel, θέλεις την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface στην περίπτωση που θα έχει badsector ο δίσκος. Το Wintoflash δεν είναι το ποιο εύκολο,απλά είναι «ελεύθερο» το flashboot είναι καλύτερο/ευκολότερο και πλήρες λειτουργικό απλά όχι για πολλές φορές(αχρηστεύεται μετά από κάποιες χρήσεις). Για win7 θα χρειαστείς τουλάχιστον 4GB.
fillovollon Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Ειλικρινα σε ευχαριστω πολυ για τις κατευθυνσεις, γιατι ειχε κολλησει πια το μυαλο μου. Ε, δεν ειμαι και πολυ ειδικη σε αυτα τα θεματα. Οταν κολλαει περιμενω αρκετα (μια φορα το αφησα και 3 ωρες, το αφησα και εφυγα) αλλα δεν προχωραει. Μηπως να το αφηνα 3 μερες, 3 μηνες, 3 χρονια??
fillovollon Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Νεο θεμα εχει προκυψει με τις νεες δοκιμες μου Χρηιμοποιωντας το wintoflash και δοκιμαζοντας δυο διαφορετικα cd windows xp συν νεο usb flash, εμφανιζεται το εξης μηνυμα μολις πατησω F8 οτι συμφωνω με τους ορους: No previous version of windows nt can be found on your computer Setup cannot verify that you qualify for the upgrade Press: F3 To Quit Tι στο καλο ειναι αυτο πλαι? αφου τα cd δεν αφορουν αναβαθμιση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα