Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεσα στο επομενο 2μηνο θα στησω νεο PC. Επειδη τελευταια δεν παρακολουθω τις εξελιξεις σε chipsets/cpu/vga κλπ θα χρειαστω τη συμβουλη σας. Το pc προοριζεται για browsing/office use, για 1 εως 2 virtual machines (win server 08) και αραια και που για κανενα game.

Παμε τωρα σε μερικες απαιτησεις-προτεραιοτητες που εχω.

1. Οπωσδηποτε ssd τουλαχιστον 80gb.

2. Επεξεργαστη προτιμω intel, αλλα δεν ειμαι αρνητικος σε κατι αξιολογο απο την amd, εαν υπαρχει

3. Καρτα γραφικων, να αντεχει την 1900χ1200 native αναλυση της οθονης μου στα gamew, αλλα δεν με νοιαζει να ειναι high-end. Με ενδιαφερει να ειναι δροσερη ομως και να μην βαραει 90C και 50db για πλακα. Δεν με νοιαζει αν θα ειναι ati η nvidia, οτι προτεινετε εσεις.

4. Tροφοδοτικο σοβαρη μαρκα και να αντεχει τη συνθεση ακομα και κλοκαρισμενη.

5. Μητρικη, δεν με νοιαζει καθολου αν θα εχει εξτρα καλουδια κλπ. Θελω σταθερο chipset, θελω να σηκωνει αξιοπρεπες o/c, θελω σοβαρο κατασκευαστη (msi, gigabyte) και δεν με απασχολει καθολου η επεκτασιμοτητα της: 3-4usb, sata 3 και 1 ethernet μου ειναι υπεραρκετα.

6. Ram θαρρω οτι μου αρκει 4gb.

7. Budget: Eως 700 ευρω για mobo/cpu/ram/vga/psu/ssd αν δεν ειναι εξωπραγματικα μικρο ποσο, αλλιως θα κοψω σε διαφορες επιμερους απαιτησεις. Τα υπολοιπα (case/hdd/cooler) δεν με απασχολουν αμεσα, εχω προχειρα καποια.

Σε ολα τα παραπανω δεν θα με χαλαγε αν επιλεγουν ΑΘΟΡΥΒΑ οσο το δυνατον κομματια, κι ας χρειαστει να ξεφυγω λιγο παραπανω απτο μπατζετ.

Το παν ειναι να ειναι σταθερο μηχανημα με καποιο potential για μελλοντικα λειτουργικα. Δηλαδη δεν με πειραζει αν βαλω ενα λιγο πιο αργο ssd απο τους ocz που ειναι πυραυλοι και εχουν συνεχη προβληματα με BSOD και λοιπες ασταθειες.

Οποια προταση/αντιπροταση/διαφωνια στα παραπανω, ευπροσδεκτη.

Δημοσ.

Παμε τωρα σε μερικες απαιτησεις-προτεραιοτητες που εχω.

1. Οπωσδηποτε ssd τουλαχιστον 80gb. Θα σου πρότεινα αυτόν: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-3-120GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-CSSD-F120GB3-BK-CSSD-F120GB.htm Έχω τον αντίστοιχο 60αρη και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

2. Επεξεργαστη προτιμω intel, αλλα δεν ειμαι αρνητικος σε κατι αξιολογο απο την amd, εαν υπαρχει Σταθερή αξία, θα σε υπερκαλύψει http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2500K-s1155-3-30GHz-6MB-BX80623I52500K.htm

3. Καρτα γραφικων, να αντεχει την 1900χ1200 native αναλυση της οθονης μου στα gamew, αλλα δεν με νοιαζει να ειναι high-end. Με ενδιαφερει να ειναι δροσερη ομως και να μην βαραει 90C και 50db για πλακα. Δεν με νοιαζει αν θα ειναι ati η nvidia, οτι προτεινετε εσεις. Νομίζω ότι είναι ίσως η καλύτερη midrange λύση. Έχω την αντίστοιχη 6870, είναι δροσερή και το cooler της αθόρυβο. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6850-PCI-Express-GDDR5-1GB-11180-00-20R.htm

4. Tροφοδοτικο σοβαρη μαρκα και να αντεχει τη συνθεση ακομα και κλοκαρισμενη. Θα αντέξει και κλοκάρισμα και δεύτερη κάρτα γραφικών αν θελήσεις http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-600W-V2-80-CMPSU-600CXV2EU.htm

5. Μητρικη, δεν με νοιαζει καθολου αν θα εχει εξτρα καλουδια κλπ. Θελω σταθερο chipset, θελω να σηκωνει αξιοπρεπες o/c, θελω σοβαρο κατασκευαστη (msi, gigabyte) και δεν με απασχολει καθολου η επεκτασιμοτητα της: 3-4usb, sata 3 και 1 ethernet μου ειναι υπεραρκετα.

Προφανώς υπάρχουν και καλύτερες λύσεις αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη θα σε καλύψει. Δεν φτιάχτηκε και για overclockers αλλά απ ότι βλέπω έχει πλήθος ρυθμίσεων κτλ. Τώρα τι κάνει με τα ρεύματα δεν ξέρω. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68MA-D2H-B3-s1155-Z68-DDR3-Z68MA-D2H-B3.htm

6. Ram θαρρω οτι μου αρκει 4gb. Καλύτερα θα ήταν να πας στα 8. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm

7. Budget: Eως 700 ευρω για mobo/cpu/ram/vga/psu/ssd αν δεν ειναι εξωπραγματικα μικρο ποσο, αλλιως θα κοψω σε διαφορες επιμερους απαιτησεις. Τα υπολοιπα (case/hdd/cooler) δεν με απασχολουν αμεσα, εχω προχειρα καποια. Στα 758 μου βγαίνουν αυτά αλλά αν τα σκρουτζάρεις σίγουρα θα τα βρεις φτηνότερα.

Τώρα για τον θόρυβο: Από τα παραπάνω το μόνο που πάιζει ρόλο είναι η κάρτα γραφικών και το cpu cooler (που είναι το στοκ). Για την κάρτα μπορώ να σου εγγυηθώ ότι είναι αθόρυβη. Το στοκ κουλερ έτσι κι έτσι. Εμένα π.χ. δεν με ενοχλεί. Αλλά μιας και μιλάς για o/c λογικά θα το αλλάξεις κάποια στιγμή οπότε παίρνεις αθόρυβο. Βέβαια, το θέμα είναι τι κουτί έχεις/θα πάρεις, τι ανεμιστήρες θα έχει κτλ.

(colonel).

Δημοσ.

Eυχαριστω για την απαντηση, οφειλω να ομολγησω οτι με υπερκαλυψες και οτι πανω-κατω απο οσα ειχα ψιλοψαξει και μονος, σε παρομοια επιπεδα επιλογων κινουμουν.

Βλεπω λιγο overkill τα 120gb του ssd (και τα 170Ε) , συνεπως ισως παω στο 60ρι μοντελο ωστε να μεινω και εντος budget.

Θορυβο παραγει και το τροφοδοτικο, ελπιζω το συγκεκριμενο να ειναι ησυχο.

Οσο για cpu cooler, μελλοντικα θα μπει κατι σε megahalems με 1 12ρι fan, αρα θα ειμαστε σχεδον αθορυβοι με την ψυξη cpu.

Η 6850 αποδιδει καλυτερα απο μια nvidia gtx275? Αν ναι, τοτε και αυτη με καλυπτει και με το παραπανω, ενω και η τιμη της μου μοιαζει καλη.

Δημοσ.

Eυχαριστω για την απαντηση, οφειλω να ομολγησω οτι με υπερκαλυψες και οτι πανω-κατω απο οσα ειχα ψιλοφαξει και μονος σε παρομοια επιπεδα επιλογων κινουμουν.

Βλεπω λιγο overkill τα 120gb του ssd (και τα 170Ε) , συνεπως ισως παω στο 60ρι μοντελο ωστε να μεινω και εντος budget.

Θορυβο παραγει και το τροφοδοτικο, ελπιζω το συγκεκριμενο να ειναι ησυχο.

Οσο για cpu cooler, μελλοντικα θα μπει κατι σε megahalems με 1 12ρι fan, αρα θα ειμαστε σχεδον αθορυβοι με την ψυξη cpu.

Tίποτα, να σαι καλά. Αν πας στον 60αρη θα σου πρότεινα την gt έκδοση. http://www.skroutz.gr/s/353487/Corsair-Force-Series-GT-60GB-SATA-3-6Gb-s-Solid-State-Hard-Drive.html Έχεις δίκιο για το τροφοδοτικό, το ξέχασα. Γενικά ήσχυο είναι αλλά αν θες "επαγγελματική" ησυχία πας σε άλλα νούμερα (οικονομικώς).

Από κουτί τι σκέφτεσαι?

Νομίζω ότι αποδίδει λίγο καλύτερα και ότι σε αντίθεση με την 275 υποστηρίζει και dx11. H 6850 αποδίδει όσο μια 550ti και η 6870 λίγο παραπάνω από 560 και λίγο παρακάτω από 560ti.

Δημοσ.

Eχω ενα coolermaster elite rc-κατι (αν θυμαμαι καλα το μοντελο) των 35ευρω και ειμαι τρισευχαριστημενος και απο το airflow του, και απο τους χωρους του μεσα σε συνδυασμο με τον μικρο σχετικα ογκο, και γενικως ολα ηρθαν fit οπως τα ηθελα. Χωρεσε gtx275, χωρεσε 3 δισκους, χωρεσε megahalems ε δεν θελω κατι παραπανω απο αυτο! Α και ποτε δεν ειχα συντονισμους/τριγμους.

Για αρχη θα μπει σε αυτο το κουτι και μελλοντικα αν με παιρνει οικονομικα θα προχωρησω σε νεο κουτι.

*Αν αποδιδει πιο καλα απο την 275 (ιδιαιτερα αν εχει και καλυτερη θερμικη συμπεριφορα) τοτε δεν εχω καμια παραπανω απαιτηση απο vga στα 150ευρω. Σκεψου οτι και τωρα η gtx275 με καλυπτει κατα 80-90%, αλλα μου τη δινει που εχει stadar τους 60 και με το που θα ανοιξω παιχνιδι παει 75+ . Και την καθαριζω και της αλλαζω παστα συχνα πυκνα. Και επισης ειναι αρκετα "ενεργοβορα".

Δημοσ.

*Αν αποδιδει πιο καλα απο την 275 (ιδιαιτερα αν εχει και καλυτερη θερμικη συμπεριφορα) τοτε δεν εχω καμια παραπανω απαιτηση απο vga στα 150ευρω. Σκεψου οτι και τωρα η gtx275 με καλυπτει κατα 80-90%, αλλα μου τη δινει που εχει stadar τους 60 και με το που θα ανοιξω παιχνιδι παει 75+ . Και την καθαριζω και της αλλαζω παστα συχνα πυκνα.

Ίσως βρεις στο skroutz την 6870 με 155-160 ευρώ. Αξίζει πιστεύω. Αναφορικά τώρα με την κατανάλωση:

gtx 275: 219 W

6850: 127 W

http://www.hwcompare.com/5922/geforce-gtx-275-vs-radeon-hd-6850/

Η δικιά μου 6870 (ίδια υλοποίηση με την 6850 που σου προτείνω) έχει idle 32 και στο bf3 όλα τέρμα μέχρι 62 και το fan της όχι πάνω από 46%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...