Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Σημερα αγορασα το σκληρο δισκο seagate momentus xt hybrid ssd (http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tab...SATA-3Gb-s.htm) και εχω μια απορια. πριν απο αυτον ειχα ενα σκληρο 5400rpm 7 χρονων τουλαχιστον ο οποιος μου εβγαζε βαθμολογια στα windows 7 64-bit 5.8. Εβαλα τον momentus, αλλαξα απο τα bios το sata configuration απο ide σε ahci, εβαλα τα ιδια windows και μου βγαζει βαθμολογια 5,9 ενω καπου ειχα διαβασει οτι δινει πολυ παραπανω.. τι μπορει να φταιει?

• Super Moderators
Δημοσ.

και Velociraptor 10000rpm να έβαζες ή κάποιον SAS 15000rpm πάλι 5.9 θα έδινε, τόσο δίνει για μηχανικούς...

μόνο SSD δίνει παραπάνω, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν λέει κάτι αυτό...

Δημοσ.

Α δηλαδη δεν πρεπει να ανησυχω οτι εχω κανει κατι λαθος στα bios η οτι χρειαζεται drivers η μητρικη μου?

Δημοσ.

φιλε μου μια ερωτηση (μιας κ ενδιαφερομαι να παρω κ εγω εναν μολις πεσουν οι τιμες)

πως σου φαινεται ο δισκος απο επιδοσεις σε σχεση με πριν,εχω διαβασει συγκριτικα κλπ απλα θελω μια αποψη χρηστη και οχι μονο benchmarks

Δημοσ.

jmallen3 απ'οσο ξερω για να το αλλαξεις απο ide σε ahci πρεπει να κανεις φορματ, τωρα το τι διαφορα θα δεις δεν ξερω να στο πω.

xristaras12 οπως ειπα και στο πρωτο μηνυμα πριν ειχα εναν σκληρο 7ετιας στις 5400rpm οποτε μπορω να πω οτι τωρα με αυτον τον σκληρο βλεπω μεγαλες διαφορες στον χρονο εκκινησης των windows καθως και στο χρονο που χρειαζεται για να ανοιξω καποια βαρια προγραμματα οπως photoshop, autocad.

thresh ευχαριστω για την απαντηση, απλα παραξενευτηκα γιατι δεν ηξερα οτι σε ολους τους μηχανικους δινει το ιδιο σκορ 5,9

Δημοσ.

jmallen3 απ'οσο ξερω για να το αλλαξεις απο ide σε ahci πρεπει να κανεις φορματ, τωρα το τι διαφορα θα δεις δεν ξερω να στο πω.

xristaras12 οπως ειπα και στο πρωτο μηνυμα πριν ειχα εναν σκληρο 7ετιας στις 5400rpm οποτε μπορω να πω οτι τωρα με αυτον τον σκληρο βλεπω μεγαλες διαφορες στον χρονο εκκινησης των windows καθως και στο χρονο που χρειαζεται για να ανοιξω καποια βαρια προγραμματα οπως photoshop, autocad.

thresh ευχαριστω για την απαντηση, απλα παραξενευτηκα γιατι δεν ηξερα οτι σε ολους τους μηχανικους δινει το ιδιο σκορ 5,9

Οχι βεβαια,ποιος στο ειπε αυτο?Ενα κλειδι αλλαζεις στην registry και μια επιλογη στο bios.Ενα λεπτο δουλεια ειναι.

φιλε μου μια ερωτηση (μιας κ ενδιαφερομαι να παρω κ εγω εναν μολις πεσουν οι τιμες)

πως σου φαινεται ο δισκος απο επιδοσεις σε σχεση με πριν,εχω διαβασει συγκριτικα κλπ απλα θελω μια αποψη χρηστη και οχι μονο benchmarks

Παρε καλυτερα εναν ssd.Εκτος και αν χρειαζεσαι τα τοσα gb για προγραμματα-παιχνιδια.

Δημοσ.

Οχι βεβαια,ποιος στο ειπε αυτο?Ενα κλειδι αλλαζεις στην registry και μια επιλογη στο bios.Ενα λεπτο δουλεια ειναι.

θα δω καλυτερες επιδοσεις εαν κανω αυτες τις αλλαγες φιλε? οταν προσπαθησα πριν λιγο να αλλαξω στο bios απο ide σε ahci πριν μπει στα windows πεταγε μια μπλε οθονη και εκανε επανεκιννηση και μου ελεγε να επιδιορθωσω τα windows για να ανοιξει και επομενως ξανααλλαξα σε ide για να ανοιξει κανονικα το pc.

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι δεν θα τις καταλάβεις, το θέμα είναι το access time και αυτό δεν βελτιώνεται με το ahci...

Δημοσ.

θα δω καλυτερες επιδοσεις εαν κανω αυτες τις αλλαγες φιλε? οταν προσπαθησα πριν λιγο να αλλαξω στο bios απο ide σε ahci πριν μπει στα windows πεταγε μια μπλε οθονη και εκανε επανεκιννηση και μου ελεγε να επιδιορθωσω τα windows για να ανοιξει και επομενως ξανααλλαξα σε ide για να ανοιξει κανονικα το pc.

Οπως λεει και ο ThReSh,το πιο πιθανο ειναι να μην καταλαβεις τπτ.Εγω πχ στον δικο μου υπολογιστη με vertex ii απο IDE σε AHCI η μονη διαφορα που βλεπω με το ματι ειναι οτι σε AHCI περναει πιο γρηγορα το logo της μητρικης.Δεν προλαβαινω να το δω σχεδον.Ενω σε IDE καθεται κανα δυο δευτερολεπτα.Κατι αλλο δεν ειχα παρατηρησει,ισως λιγο καλυτερα transfer rates στο ΑΤΤο.Απο περιεργεια αν θες γυρνα το σε AHCI να το δεις μονος σου.Εδω εχει οδηγιες,εκει που λεει επιλυση απο τον χρηστη.Μολις το αλλαξεις,κανεις ενα restart και αλλαζεις και απο το bios σε AHCI και εισαι ετοιμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...