Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εναν φορητό ο οποίος είναι κοματάκι παλιός και θέλω να του κάνω ένα φορμάρισμα και ίσως καποια αναβάθμηση εάν αξίζει στην πορεία...άλλο θεμα αυτό.

Το πρόβλημα που θελω να λύσω είναι ότι πρέπει να μεταφέρω όλα τα αρχεία του σκληρού (πλην ότι έχει σχέση με τα windows) σε έναν εξωτερικό και είναι λίγο μπέρδεμα και ταλαιπωρία το θέμα γιατί πολλά αρχεία πιθανον να μου διαφύγουν απο την μεταφορά και άλλα δεν θα τα επιτρέπει λογω του ότι ανήκουν στο σύστημα...

Υπάρχει ένας ευκολος τρόπος για να μεταφέρω όλα τα δεδομένα μου? κάποιο πρόγραμμα ίσως? Μήπως να βγάλω τον σκληρό και τον δουλέψω ως εξωτερικό?

Δημοσ.

Εγώ κάνω πάντα τα εξής:

1) κοιτάω σε επιφάνεια εργασίας, στον φάκελο documents and settings όλων των χρηστών, στο δίσκο της εγκατάστασης για τυχόν φακέλους που δεν μου θυμίζουν κάτι και φυσικά σε όποιον δίσκο ή partition επιπλέον έχω

2) κάνω αντιγραφή- επικόλληση τα αρχεία μου σε ασφαλές σημείο (εξωτερικό δίσκο). Όχι αποκοπή, αντιγραφή μην τυχών πάει κάτι στραβά

3) αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά ΤΟΤΕ διαγράφω τα αρχεία από τον δίσκο που θα γίνει format

4) με την αναζήτηση των windows αναζητώ αρχεία με δημοφιλείς επεκτάσεις πχ .jpg .mp3 .avi .doc .docx .xls κτλ (γίνεται αν στο πεδίο αναζήτησης γράψεις πχ *.jpg

με αυτόν τον τρόπο άμα βρει κάτι που δεν είναι του συστήματος, ανοίγω τον φάκελο στον οποίο βρίσκεται και βλέπω τι άλλο έχει μέσα.

Απλά για να γίνει σωστά το 4 θα πρέπει να έχεις πρώτα κάνει το 2 & 3 αλλιώς θα βρίσκει τα δικά σου αρχεία τα οποία μπορεί να έχεις ήδη μεταφέρει.

Ξέρω ότι είναι μπακαλίστικος τρόπος αλλά δεν έχω κάποιον άλλον υπόψη. Επίσης μπορείς με κάποιο πρόγραμμα τύπου TreeSize Free να δεις ποιοι φάκελοι "τρώνε" χώρο άρα έχουν μέσα τους και αρχεία αλλά δεν είναι πολύ βολικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και χρησιμοποίησε κανένα file copier της προκοπής σαν το teracopy ας πούμε, για να μη χρειαστεί να κάνεις babysitting την αντιγραφή-επικόλληση των windows, και να κάνει και πιο γρήγορα

Επεξ/σία από mrpink
Δημοσ.

+1 για το teracopy (η δωρεάν έκδοση είναι υπεραρκετή).

Ξεκινάς την αντιγραφή και μπορείς να πετάς στο παράθυρο του επιπλέον αρχεία που μπαίνουν στην ουρά για αντιγραφή. Επιπλέον αντιγραφές σε άλλους φάκελους δημιουργούν νέο Instant του προγράμματος που περιμένει την σειρά του και δεν γίνεται μπάχαλο.

Και για την ερώτηση για πρόγραμμα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να βρεις τι αρχεία έχεις και να τα αντιγράψεις.

Μια μπακαλίστικη λύση είναι να αντιγράψεις τα πάντα εκτός τον φάκελο Windows και τα αρχεία που είναι χύμα στον C: (ιδίως τα hyberfil.sys και pagefile.sys). Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα εγκατεστημένα προγράμματα και παιχνίδια μπορείς να παραλήψεις και τον φάκελο program files.

Θέλει όμως να έχεις μεγάλο εξωτερικό και αρκετό ελεύθερο χώρο για να δεχτεί όλα αυτά τα δεδομένα. Έτσι όμως θα έχεις ένα καλό backup που θα μπορείς μετά να το ξακαθαρίσεις.

Αυτό που έχεις στην επιφάνεια εργασία και στα έγγραφα θα είναι στον φάκελο documents and settings\το όνομα χρήστη που έχεις

Δημοσ.

Επίσεις, αν δεν έχεις πρόβλημα στις ταχύτητες αντιγραφής στον εξωτερικό δίσκο, μπορείς να κάνει ένα πλήρες αντίγραφο πχ με acronis true image, οπότε μετά από την νέα εγκατάσταση να αντιγράψεις όποια από τα αρχεία θες

Δημοσ.

σας ευχαριστώ για τις απαντησεις μεχρι τώρα,

αυτο με το acronis, κάνει ένα ακριβες αντίγραφο στον εξ.σκληρο μου και μετά μπορω άφοβα να αφαιρώ και να μεταφέρω απο αυτόν χωρις να με σταματάει τίποτα απο τα windows κτλπ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...