Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άνοιξα τον υπολογιστή για να καθαρίσω λίγο τις σκόνες και άλλαξα και λίγο τις πάστες. Από τότε δεν ανοίγει. Είναι ένα acer aspire 5920 με την 9500 καρτα γραφικών.

Όταν πάω να το ανοίξω κάνει τρία μπιπ, το πρώτο πιο μακρύ. Το μόνο που νομίζω πως μπορεί να φταίει είναι πως στη βάση του σκληρού που είναι δίπλα από την κάρτα γραφικών έβαλα μια πιο μεγάλη βίδα και πιέστηκε το slot της κάρτας γραφικών και μπορεί να χάλασε κανένα πιν;;

Δοκίμασα να βγάλω τη μια ram και την μπαταρία του bios αλλά τίποτα.

Παιδιά πείτε τι μπορώ να κάνω! Είμαι από Κρήτη και επείγομαι πολύ.

Με το μπλέ είναι το σλοτ της καρτας γραφφικων και με το κοκκινο η βιδα που έβαλα λάθος.

aspire5920mxm.jpg

Δημοσ.

Άνοιξα τον υπολογιστή για να καθαρίσω λίγο τις σκόνες και άλλαξα και λίγο τις πάστες. Από τότε δεν ανοίγει.

Όταν πάω να το ανοίξω κάνει τρία μπιπ, το πρώτο πιο μακρύ. Το μόνο που νομίζω πως μπορεί να φταίει είναι πως στη βάση του σκληρού που είναι δίπλα από την κάρτα γραφικών έβαλα μια πιο μεγάλη βίδα και πιέστηκε το slot της κάρτας γραφικών.

Δοκίμασα να βγάλω τη μια ram και την μπαταρία του bios αλλά τίποτα.

Παιδιά πείτε τι μπορώ να κάνω! Είμαι από Κρήτη και επείγομαι πολύ.

Στο κόκκινο που σου σημείωσα τι εννοείς;

Εβγαλες την κάρτα γραφικών να την ξαναβάλεις;

Αν έχεις πάνω απο ένα στικάκια ram παίξει με ένα ένα, βγάζε και ξαναβάζε

Αφού ακούς μπιμπ δεν είναι η μητρική απλά κάτι δεν έχει κουμπώσει πιθανόν καλά.

Δημοσ.

Πρόσθεσα screenshot στο θέμα. Πιο μεγάλη βίδα εννοώ πιο μακρυά από ότι έπρεπε και ακούμπησε/πίεσε από κάτω το slot. Δοκίμασα να βγάλω την καρτα γραφικων και να κανω βοοτ, τα ιδια μπιπ.

Δημοσ.

Μάλιστα μετά τις συμπληρώσεις σου μπας και πέρα από το ότι πιέστηκε, πέρασε και διαμπερές η βίδα;

Αντικατέστησες την βίδα με την σωστή;

H κάρτα γραφικών κουμπώνει ή είναι με καμία ταινία συνδεδεμένη; (με κατέστρεψες με το edit :P)

Δημοσ.

Ναι η καρτα κουμπωνει και την αντικατέστησα τη βίδα.

Δεν πέρασε διαμπερες, απλά πίεσε αρκετα το σλοτ

Δημοσ.

Τα 3 beep που ακους δηλώνουν βλάβη στα γραφικά. Άρα ή η καρτούλα ήταν έτοιμη να χαλάσει και απλά ήθελε ένα κούνημα για να το κάνει (ναι μπορεί να συμβεί και αυτό, πόση σκόνη είχε μέσα ο υπολογιστής?) ή από τη βίδα προκάλεσες βλάβη στη μητρική οπότε πρέπει να εξεταστεί το board με μικροσκόπιο. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται εξειδικευμένος εργαστηριακός εξοπλισμός για να επισκευαστεί.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα 3 beep που ακους δηλώνουν βλάβη στα γραφικά. Άρα ή η καρτούλα ήταν έτοιμη να χαλάσει και απλά ήθελε ένα κούνημα για να το κάνει (ναι μπορεί να συμβεί και αυτό, πόση σκόνη είχε μέσα ο υπολογιστής?) ή από τη βίδα προκάλεσες βλάβη στη μητρική οπότε πρέπει να εξεταστεί το board με μικροσκόπιο. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται εξειδικευμένος εργαστηριακός εξοπλισμός για να επισκευαστεί.

Έχεις δίκιο, είναι η κάρτα γραφικών. Που μπορώ να βρω άλλη γύρω στα 100 ευρώ;; Πως ξέρω αν κάνει στο συγκεκριμένο μοντέλο;

edit: http://forum.notebookreview.com/acer/396320-acer-mxm-models-cards.html

Aspire 5920G - MXM-II, 8600M GS, 8600M GT, 9500M GS, HD 3470 Upgrade to HD 3650, Upgrade to HD 4650 (Second), Downgrade to X1700, Upgrade to HD 4670, Upgrade to 9650M GT [Note: The 9600M GT is NOT compatible with the 5920G]

Εμένα όμως είναι 5920 σκέτο, όχι 5920g..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...