APsD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα, Εχω το pc της υπογραφής μου και εχω ενα θεματακι με τον θόρυβο. Δεν μπορω να πω οτι κάνει τραγικό θόρυβο δηλ υπο κανονικες συνθήκες δεν ακούγεται τπτ αλλα υπο συνθήκες απόλυτης ησυχίας ακουγεται ενοχλητικά. Το PC εχει πάνω τα εξης fans: μπροστά: 200mm @ 700rpm, 19 dBA (συμφωνα με την CM) επάνω: 200mm @ 700rpm, 19dBA (συμφωνα με την CM) πίσω: 140mm @ 1200rpm 17dBA (συμφωνα με την CM) πλάι: 200mm @ 700rpm, 19 dBA (Το εχω βάλει εγω extra γνησιο της CM) Το fan του τροφοδοτικού 120mm με <16dB (συμφωνα με την CM) Το εργοστασιακο fan της 5850 (reference) Και το fan του cpu 120mm με 14 db Τι μπορώ να κάνω? Πρέπει να αλλάξω κουτί? Χρειάζονται ολα αυτα τα fans? Να εβγαζα καποιο εκτος? Αν βαλω υδρόψυξη (cpu + 5850) θα μειωθεί ο θόρυβος η θα υπάρχει πάλι απο τα fans του ψυγείου και την αντλία? Θέλω να γίνει οσο πιο αθόρυβο γίνεται.. Τα φώτα σας!!!
antonl Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Αρχικά βρίσκεις ποιο/ποια είναι τα φασαριόζικα fans. Όταν είναι σε λειτουργία το pc πιέζεις ελαφρά το κυκλικό κέντρο του cpu fan για να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα. Για τα case fans μπορείς να τ αποσυνδέσεις πριν το boot, δε θα πάθει τίποτα τα pc. Για το τροφοδοτικό, μπορείς με προσοχή πριν το boot να πάρεις ένα πχ μολύβι και να μπλοκάρεις το fan του. Πατάς power και βλέπεις διαφορά στα επίπεδα θορύβου. Για gpu υποθέτω πως μπορείς να παίξεις με τις στροφές κι απ το λειτουργικό. Προφανώς τα fans cpu, gpu, psu τ αφήνεις off για λίγα δευτερόλεπτα που αρκούν ώστε να καταλάβεις πόσο θορυβώδη είναι. Λίγο προσοχή μην κάνεις άτσαλες κινήσεις και κάνεις καμιά ζημιά σε σένα ή το pc.
dimitrisOS Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 καλο ειναι να αποσυνδεεις ενα ενα τους ανεμηστηρες εκτος απο τις ψυκτρας αν δεν βρεις ποιο κανη φασαρια τοτε θα κανεις απο ειπε ο @antonl με το μολυβη στο τροφοδοτικο στην ψυκτρα και στην καρτα γραφικων
Navu Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Κλασική περίπτωση βλάβης, όπου ισχύει το less is more... α) η CM ποτέ δεν προσέφερε κάτι ποιοτικό σε ανημιστήρα, ένας μέσος όρος με mainstream τεχνολογίες και λύσεις για να παραμένει και το κόστος χαμηλά β) με τόσα φουρφούρια είναι δεδομένο ότι αθροιστικά η στάθμη θορύβου θα είναι αυξημένη γ) εννοείται ότι αυτά τα 14 και 17 και 19dB που αναγράφουν τα εργοστασιακά specs, δεν ισχυουν σε καμία περίπτωση (ίσως όταν οι ανεμιστήρες ΔΕ λειτουργούν ). Οπότε, θα έλεγα ότι α) τόσα πολλά φουρφούρια ΔΕΝ τα χρειάζεσαι, μπορείς και πρέπει να απαλλαγείς τελείως από κάποια εξ'αυτών β) ο reference-cooler της 5850 όσο και να του μειώσεις τις στροφές δε θα ησυχάσει ποτέ πραγματικά, αν θες πραγματική ησυχία θα χρειαστείς κάτι σε after-market, αλλά και πάλι με τη συγκεκριμένη κάρτα είναι λίγο ζόρικη και μπελαλίδικη φάση. γ) στον επεξεργαστή μπορείς απλά να αντικαταστήσεις τον υφιστάμενο ανεμιστήρα με έναν ποιοτικό, στο τροφοδοτικό είναι πιο σφιχτά τα πράγματα αλλά και πάλι δε νομίζω ότι αυτός ο ανεμιστήρας είναι η αιτία του προβλήματος.
APsD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα και ευχαριστώ για τις απαντησεις! Λοιπόν εκανα αυτο που μου είπατε, σταματησα εναν εναν με το χερι την ωρα που δούλευαν τα fan και παρατήρησα οτι αυτος που κάνει τον πιο πολυ θόρυβο είναι ο SilenX 120mm του CPU. Βεβαια δεν μπορω να πω οτι οταν σταματησα αυτόν εγινε αθόρυβο το PC. Παλι ακουγεται θόρυβος αλλα αυτην τη φορα οποιον και να σταματαγα ο θορυβος δεν αλλαζε. Ο μονος που δεν μπορεσα να σταματησω ειναι αυτος του τροφοδοτικού γιατι είναι στο κατω μέρος του κουτιού και ειναι αναποδα δηλ το fan ειναι απο την κατω μερια (προς το πατωμα) και δεν υπάρχει χώρος να βάλω κατι για να το σταματησω. Ειναι οπως φαινεται στην εικόνα: (Δεν ειναι το δικό μου αυτό) Ποια fan προτεινετε να βγάλω εκτος? Εχετε να προτείνετε καποιο καλο αθορυβο fan 120mm για την CPU? H ακομα για τα fans του case. (200mm κλπ) Σχετικα με την υδρόψυξη τι λετε? Πιστευετε οτι θα μειωθεί ο θόρυβος? Θα έχω θόρυβο απο την αντλια και τo fan του ψυγείου? *Αναζηταω το αθόρυβο σε idle καταστάσεις με κανα δυο background προγραμματα να τρέχουν, σε full load δεν με ενφιαφέρει ας χαλαει το κόσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα