Προς το περιεχόμενο

Game of Thrones : Season 2 [Spoiler Free up till Season 1]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με δυό λόγια:

Αν πρόκειται να διαβάσεις τα βιβλία, το πρώτο μπορείς να το παραλείψεις, εφόσον έχεις δει την πρώτη σεζόν. Μην παραλείψεις όμως το δεύτερο βιβλίο, ακόμα κι αν έχεις δει τη δεύτερη σεζόν.

Με πολλά λόγια:

Η πρώτη σεζόν της σειράς ακολουθεί ευλαβικά το πρώτο βιβλίο. Οπότε αν δεν το διαβάσεις, δεν χάνεις πολλά πράγματα από την υπόθεση.

Στη δεύτερη σεζόν όμως έκαναν μερικές αλλαγές. Η συνολική ροή της ιστορίας δεν αλλάζει αλλά στο βιβλίο συμμετέχουν κι άλλοι βασικοί χαρακτήρες που δεν τους έχουν δείξει στη δεύτερη σεζόν. Βέβαια, δεν αποκλείεται να τους προσθέσουν στην τρίτη σεζόν.

Όμως, αν έχοντας δει τις 2 πρώτες σεζόν αρχίσεις να διαβάζεις το τρίτο βιβλίο, θα δεις όντως κενά στην ιστορία και πρόσωπα και πράγματα άγνωστα σ' εσένα.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Μονεμβασιά θα ήταν πάντως πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για τα γυρίσματα. Όπως είχα φανταστεί το King's Landing όταν διάβαζα τα βιβλία, μου φαίνεται πιο ταιριαστό σαν τοποθεσία απ' το Ντουμπρόβνικ. Λέτε να έγινε κάποια κρούση και να τους γράψαμε ή δεν μας έλαβαν καν υπόψη;

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι πως δεν μας έλαβαν καθόλου υπόψη. Ποιός θέλει να μπλέξει με τη γραφειοκρτατία του Υπουργείου Πολιτισμού;

Άλλωστε η Κροατία προσφέρει 20% επιστροφή φόρου για κινηματογραφικές παραγωγές και υπάρχει ήδη τοπική εταιρία (Embassy Films) που ειδικεύεται σε διεθνείς παραγωγές κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Οπότε, γιατί να έρθει κάποιος εδώ και να στήσει τα πάντα από την αρχή μόνος του ενώ μπορεί να πάει εκεί και να τα βρει όλα έτοιμα;

• Like 1
Δημοσ.

Και πολύ καλά θα κάνει, συμφωνώ απολύτως. Απλως έκανα την αναφορά ότι ευκαιρίες υπάρχουν, αν θέλει μια χώρα να βρει επιπλέον έσοδα και διαφήμιση. Τώρα αν για μια άλλη φορά κάνουμε τους παλαβούς που πρέπει οι άλλοι να μας χιλιοπαρακαλάνε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δημοσ.

Κοίτα, ο 2ος κύκλος βασίζεται στο βιβλίο A Clash of Kings. Στο βιβλίο μέσα μάχες, συγκρούσεις, πολιορκίες κλπ κλπ υπάρχουν. Τώρα, οι παραγωγοί για λόγους κόστους (ποιος άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει; ) αποφάσισαν να ρίξουν το βάρος αλλού.

Νομίζω ότι διαβάσαμε διαφορετικά βιβλία γιατί μπορεί να είχε πχ πολιορκίες αλλά δεν περιγράφονται καθόλου, απλά σου λέει μερικές σελίδες παρακάτω το αποτέλεσμα χωρίς καμία λεπτομέρεια, με εξαίρεση στο τέλος του δεύτερου βιβλίου που είναι και η πρώτη έως τότε.

Δεν είναι "πολεμική" σειρά αλλά πολιτικής και ίντριγκας και αν δεν το καταλάβουν οι τηλεθεατές έχουν λάθος προσδοκίες.

Δημοσ.

οκ, δεν θα διαφωνησω palp, αλλα πολιτικη και ιντριγκα ειναι τα γκομενιλικια;

γιατι η σειρα τελευταια το χει ριξει στα γκομενιλικια κ στο σορολο κ

ο θρονος εχει καταντησει γαρνιτουρα,

η 1η σεζον ηταν πολιτικη και ιντριγκα και μια χαρα αψογη,

η 2η εχει καταντησει, κακα τα ψεμετα, τολμη κ γοητεια δυστυχως

Δημοσ.

Τί να κάνουμε έτσι είναι τα βιβλία, και η σειρά είναι βασισμένη στα βιβλία. Μπορεί να θέλει ο κόσμος να είναι η σειρά σαν το braveheart ή το spartacus αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είναι, και πίστεψέ με δεν θα γίνει και στις επόμενες σεζόν καθώς τα βιβλία έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Αυτά είναι τα πλαίσια και η ιστορία που κινούνται τα βιβλία, έτσι είναι και η σειρά.

Μην έχετε προσδοκίες ή ελπίδες για πράγματα που έχουν ήδη γραφτεί και δεν αλλάζουν (και αν αλλάξουν δεν θα βλέπουμε game of thrones). Είναι σαν να λέμε "ωραίο το LoTR αλλά που είναι οι ninja, αμάν πια 2 ταινίες και δεν έχουν εμφανιστεί οι ninja ακόμα, είναι βαρετό".

Δημοσ.

οκ, δεν θα διαφωνησω palp, αλλα πολιτικη και ιντριγκα ειναι τα γκομενιλικια;

γιατι η σειρα τελευταια το χει ριξει στα γκομενιλικια κ στο σορολο κ

ο θρονος εχει καταντησει γαρνιτουρα,

η 1η σεζον ηταν πολιτικη και ιντριγκα και μια χαρα αψογη,

η 2η εχει καταντησει, κακα τα ψεμετα, τολμη κ γοητεια δυστυχως

Συμφωνω με τον φιλο τζογαδορο (μεχρι ενα βαθμο)

Δεν ειμαι ακριβως απογοητευμενος αλλα αν μου λετε οτι η σειρα δεν ειναι action ή εστω partly action αλλα ειναι για "Game"=ιντριγκες και δολοπλοκιες τοτε

α) το δεχομαι. Δεν εχω διαβασει τα βιβλια και το δεχομαι, no problem αλλα

β) με εξαιρεση τον Τυριον, για ολους τους υπολοιπους ειναι EPIC FAIL.

Αν οντως δηλαδη η σειρα δεν ειναι καθολου action και υποτιθεται οτι ειναι Politics, στον 1ο κυκλο οκ, μια χαρα, στον 2ο ειναι αποτυχια, πως να το κανουμε. Οταν ασχολουμαστε σε ολα τα επεισοδια το ποιος πηδηξε ποιαν και ποιος εχει συμπλεγματα με τον μπαμπα του ή την κορη του ή τον γιο του αυτο ειναι μια μπαρουφα

Θελω να ελπιζω οτι αυτη η μεξικανικη σαπουνοπερα που βλεπουμε στον 2ο κυκλο ειναι λογω αδυναμιας μπατζετ, οποτε για μενα ειναι θετικο να μου πουνε "Δεν αντεχουμε να δειξουμε και τοσο action ρε παιδια". Θα τους πω "Ωραιοι μαγκες, οκ, πασο, ετσι κι αλλιως ειναι υπερπαραγωγη, δεχομαι να βαλετε και μπολικες βλακειες να το καλυψετε"

Αν μου λετε τωρα οτι ειναι εσκεμμενο, τοτε ευτυχως που δεν εχω αγγιξει τα βιβλια

Τί να κάνουμε έτσι είναι τα βιβλία, και η σειρά είναι βασισμένη στα βιβλία. Μπορεί να θέλει ο κόσμος να είναι η σειρά σαν το braveheart ή το spartacus αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είναι, και πίστεψέ με δεν θα γίνει και στις επόμενες σεζόν καθώς τα βιβλία έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Αυτά είναι τα πλαίσια και η ιστορία που κινούνται τα βιβλία, έτσι είναι και η σειρά.

Βασικα πολιτικη και ιντριγκα ειχε η 2η σεζον του 24 που υποτιθεται ηταν action σειρα και την καταφχαριστηθηκαμε

Οπως λεει ο patrick, αυτο που βλεπουμε στην 2η σεζον εχει τοσο σχεση με πολιτικη και ιντριγκα όσο η Μπακοδημου με το Χολιγουντ

Δημοσ.

Φάτε μάτια ψάρια. Έρχεται αυτό που όλοι περιμέναμε σχεδόν δύο κύκλους τώρα:

http://www.youtube.com/watch?v=MYFP6P_n_W8

Oχι ρε μαν, τωρα ειδαμε ολες τις σκηνες μαχης του 2χ09 :mrgreen:

Seriously, εχει πλακα που πλεον δεν δειχνουν ουτε τα "μικρα" πχ

πως πιασανε τον Halfhand οι Whitewalkers, μια μαχουλα θα την ειχε

Δημοσ.

Wildings οχι Whitewalkers.

Πάντως θεωρώ οτι δεν έχει γίνει σωστή μεταφορά του βιβλίου στη δεύτερη season.Δε καταλαβαίνω τι ακριβώς με χάλασε.Μάλλον το οτι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει σωστό build-up για κάποιες καταστάσεις.

Δημοσ.
Θελω να ελπιζω οτι αυτη η μεξικανικη σαπουνοπερα που βλεπουμε στον 2ο κυκλο ειναι λογω αδυναμιας μπατζετ

Όχι δεν είναι λόγο μπάτζετ.

Αν μερικοί την θεωρούν σαπουνόπερα γιατί την βλέπουν ακόμα; Δεν λέω αν είναι καλή ή κακή, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος βλέπει κάτι που δεν του αρέσει, και γιατί περιμένει να αλλάξει η ιστορία όταν έχει ήδη γραφτεί πριν από χρόνια.

Δημοσ.

Δεν εχω δει την δευτερη σεζον παρα μονο 2 επεισοδια αλλα φιλοι που εχουν διαβασει και τα βιβλια μου παραπονεθηκαν οτι εχουν χαλασει τελειως τον χαρακτηρα του Jon Snow, τον εχουν κανει ψιλοκομπαρσο, μπορει καποιος που εχει διαβασει τα βιβλια να μου πει την αποψη του, ελπιζω να μην ισχυει

Δημοσ.

Όχι μια χαρα παρουσιάζουν τον Τζον, απλώς λογω έλλειψης χρόνου δεν μπορούν να εμβαθυνουν σε κανένα χαρακτήρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...