Προς το περιεχόμενο

Game of Thrones : Season 2 [Spoiler Free up till Season 1]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστεύω η πρώτη εικόνα του spoiler εκφράζει όλους όσους παρακολουθούν τη σειρά!

Βασικά όταν είδα τη συγκεκριμένη σκηνή το μυαλό μου δεν πήγε στο budget. Σκέφτηκα πως η Daenerys δεν ήθελε να δείξει όλα τα χαρτιά της μεμιάς. Μου φάνηκε αστείο όμως και το πόσταρα.

Προσωπικά όταν είχα ακούσει για τη σειρά και πριν ξεκινήσω να την βλέπω άκουγα από ένα φίλο μου πως «καλό είναι αλλά δεν έχει μάχες». Όταν το ξεκίνησα είδα μονορούφι όλη την πρώτη season και ήμουν τόσο απορροφημένος που ούτε καν σκέφτηκα τα περί μάχης.

Τώρα που το σκέφτομαι οσον αφορά το budget VS μάχες θέμα, πέρα από το ίδιο το "debate", σίγουρα δεν περιμέναμε πολλές μάχες στη πρώτη season για οικονομοτεχνικούς λόγους. Από τη δεύτερη season και μετά αν το θέμα είναι το budget τότε θα μπορούσαν να διαλέξουν τη μέση λύση: μικρές 1VS1 μάχες (καλή η επικότητα αλλά δεν θα με χαλούσε καθόλου μια μονομαχία Jon Snow με τον Sir Alisser Thorne ή ένα random encounter στο δάσος) για να μας κόψουν την πείνα πριν το μεγάλο.. φαγοπότι.

Δημοσ.

Οποιος βλεπει τη σειρα και ανυπομονει για μεγαλες μαχες ας παει να δει τα Lord of the Rings καλυτερα...

Ο λογος που η σειρα δεν εχει συνεχεια μεγαλες μαχες ειναι γιατι και τα βιβλια δεν δινουν τεραστια βαση στις μαχες. Τα βιβλια (και η σειρα συνεπακολουθα) ειναι τελεια για τις επικες ανατροπες, τους αμφιλεγομενους και πολυδιαστατους χαρακτηρες, το πολιτικο παρασκηνιο και την ιντριγκα και τον ρεαλιστικο, πολυ καλα σχεδιασμενο κοσμο του Westeros. Ο συγγραφεας δεν δινει βαση στο supernatural/μαγικο στοιχειο τοσο πολυ.

Εγω δεν βαριεμαι καθολου , αντιθετα εχω βαρεθει τη ζωη μου σε ταινιες-εκτρωματα τυπου Transformers που ειναι γεματες μαχες και δραση

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά όταν είδα τη συγκεκριμένη σκηνή το μυαλό μου δεν πήγε στο budget. Σκέφτηκα πως η Daenerys δεν ήθελε να δείξει όλα τα χαρτιά της μεμιάς. Μου φάνηκε αστείο όμως και το πόσταρα.

Προσωπικά όταν είχα ακούσει για τη σειρά και πριν ξεκινήσω να την βλέπω άκουγα από ένα φίλο μου πως «καλό είναι αλλά δεν έχει μάχες». Όταν το ξεκίνησα είδα μονορούφι όλη την πρώτη season και ήμουν τόσο απορροφημένος που ούτε καν σκέφτηκα τα περί μάχης.

Τώρα που το σκέφτομαι οσον αφορά το budget VS μάχες θέμα, πέρα από το ίδιο το "debate", σίγουρα δεν περιμέναμε πολλές μάχες στη πρώτη season για οικονομοτεχνικούς λόγους. Από τη δεύτερη season και μετά αν το θέμα είναι το budget τότε θα μπορούσαν να διαλέξουν τη μέση λύση: μικρές 1VS1 μάχες (καλή η επικότητα αλλά δεν θα με χαλούσε καθόλου μια μονομαχία Jon Snow με τον Sir Alisser Thorne ή ένα random encounter στο δάσος) για να μας κόψουν την πείνα πριν το μεγάλο.. φαγοπότι.

Προφανώς και δεν είναι μόνο θέμα budget αλλά πιστεύω πως αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σφιχτά θα δείχνανε και μια μάχη ίσα για να ικανοποιήσουν και τη μερίδα του κοινού που τη ζητάει.

Οποιος βλεπει τη σειρα και ανυπομονει για μεγαλες μαχες ας παει να δει τα Lord of the Rings καλυτερα...

Ο λογος που η σειρα δεν εχει συνεχεια μεγαλες μαχες ειναι γιατι και τα βιβλια δεν δινουν τεραστια βαση στις μαχες. Τα βιβλια (και η σειρα συνεπακολουθα) ειναι τελεια για τις επικες ανατροπες, τους αμφιλεγομενους και πολυδιαστατους χαρακτηρες, το πολιτικο παρασκηνιο και την ιντριγκα και τον ρεαλιστικο, πολυ καλα σχεδιασμενο κοσμο του Westeros. Ο συγγραφεας δεν δινει βαση στο supernatural/μαγικο στοιχειο τοσο πολυ.

Εγω δεν βαριεμαι καθολου , αντιθετα εχω βαρεθει τη ζωη μου σε ταινιες-εκτρωματα τυπου Transformers που ειναι γεματες μαχες και δραση

Τώρα θίγεις άλλο θέμα.

Συμφωνώ μαζί σου, αν και δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, ότι η κεντρική ιστορία δεν είναι οι μάχες αλλά το παρασκήνιο και οι χαρακτήρες αλλά δεν γίνεται να έχει γίνει θρύλος λόγω των νικών ο Robb (θέλω σποιλερ εδώ; ) και να μην έχουμε δει να ανοίγει ρουθούνι...

Δημοσ.

Εγω δεν βαριεμαι καθολου , αντιθετα εχω βαρεθει τη ζωη μου σε ταινιες-εκτρωματα τυπου Transformers που ειναι γεματες μαχες και δραση.

Καλά και άγια τα βιβλία, όμως αλλες απαιτήσεις/προσδοκίες υπάρχουν από ένα βιβλίο και άλλο από μια ταινία/σειρά.

Ό,τι κάνει καλό ένα βιβλίο όπως οι χαρακτήρες, το setting, οι περιγραφές δεν κάνει απαραίτητα καλή μια ταινία ή μια σειρά. Συχνά πατώνουν οι μεταφορές γι'αυτούς τους λόγους. Τα πράγματα ειναι διαφορετικά στη μεγάλη οθόνη. Δεν είπα ότι η σειρά είναι μάπα επειδή δεν έχει μάχες αλλά πως αν είχε θα απογειωνόταν.

Προφανώς και δεν είναι μόνο θέμα budget αλλά πιστεύω πως αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σφιχτά θα δείχνανε και μια μάχη ίσα για να ικανοποιήσουν και τη μερίδα του κοινού που τη ζητάει.

Γι'αυτο λέω ότι αν είναι θέμα budget, ας κάνουν αυτό που αναφέρω παραπάνω. Οπότε μάλλον δεν είναι εκεί το θέμα. Μάλλον.

Δημοσ.

Το Legend of the Seeker δηλαδή τι προϋπολογισμό είχε;

Και όμως τα κατάφερνε και είχε και κάποιες σκηνές δράσης, οι οποίες πρόσθεταν στην σειρά.

Δεν το έριχνε όλο αποκλειστικά και μόνο στην δολοπλοκία και στην διπροσωπία (σε αυτά οι άγγλοι είναι μανούλες).

Κανένας δεν είχε στο νου του (σίγουρα όχι εγώ) σκηνές τύπου Transformers :shifty: όπως ειπώθηκε προηγουμένως.

Αλλά και αυτό το συνεχές μπλα μπλα...

Για μένα το πράγμα είναι απλό. Δεν υπάρχουν λεφτά. Ίσως ποτέ δεν υπήρξαν.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατί ο Tolkien νομίζεις ότι έδινε βάση στις μάχες? :P

Το Legend of the Seeker δηλαδή τι προϋπολογισμό είχε;

Και όμως τα κατάφερνε και είχε και κάποιες σκηνές δράσης, οι οποίες πρόσθεταν στην σειρά.

Δεν το έριχνε όλο αποκλειστικά και μόνο στην δολοπλοκία και στην διπροσωπία (σε αυτά οι άγγλοι είναι μανούλες).

Κανένας δεν είχε στο νου του (σίγουρα όχι εγώ) σκηνές τύπου Transformers :shifty: όπως ειπώθηκε προηγουμένως.

Αλλά και αυτό το συνεχές μπλα μπλα...

Για μένα το πράγμα είναι απλό. Δεν υπάρχουν λεφτά. Ίσως ποτέ δεν υπήρξαν.

το Legend of the Seeker ήταν gtpk (επίπεδο Xena-Hercules και πολύ λέω) και οι μάχες ήταν σχεδόν duels...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

ε ναι ρε παιδια, δεν μιλαμε για duels και στο got εχει αρκετες τετοιες μεχρι τωρα...για να δειξεις μεγαλες μαχες με 20000 απο τη μια και αλλους τοσσους απο την αλλη, ειτε θες ακριβα cgi, ειτε πολλους κομπαρσους,κουστουμια κτλ...

Δεν εχει νοημα να δωσεις χρημα για μια τυχαια αναπαρασταση μαχης για 3-4 λεπτα...θα το κανουν για τις μαχες που αξιζει...

Δημοσ.

O Jaken είναι συντοπίτης του αξέχαστου Syrio Forel από την πρώτη σαιζόν ε;

Μακάρι να ξαναβλέπαμε τον Syrio.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι από μια τέτοιου είδους σειρά ή ταινία είναι λογικό να περιμένει κανείς μάχες ή δράκους ! Και στο κάτω κάτω δεν είναι όλοι αναγνώστες των βιβλίων .

Εγώ ξεκίνησα να την βλέπω παρασυρόμενος από το ακόλουθο τρέιλερ.Εσείς αν το βλέπατε τι θα περιμένατε ?

http://www.youtube.com/watch?v=8ixEWrTLiZg

Δημοσ.

Ε μην την βλέπεις εαν δεν είναι αυτό που περίμενες απο το τραίλερ... Για να ξεμπερδεύουμε με της μάχες και τα λεφτά, που σίγουρα υπάρχουν αλλιώς δεν παίζει να είχαμε τέτοιας ποιότητας σειρά, αυτό είναι το show που μας προσφέρετε, είναι απο τα καλύτερα που έχουμε δει και εαν δεν σας αρέσουν τα μπλα μπλα και τα δράματα μην ξοδεύεται το bandwith σας.

Για να κάνουν σωστές μάχες 20.000 vs 20.000 πρέπει να ξοδευτούν ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια, το οποίο στην τελική πρώτον θα αφαιρούσε απο την υπόλοιπη σειρά και δεύτερον θα ήταν ανούσιες στο κάτω κάτω..

Δημοσ.

Ε μην την βλέπεις εαν δεν είναι αυτό που περίμενες απο το τραίλερ... Για να ξεμπερδεύουμε με της μάχες και τα λεφτά, που σίγουρα υπάρχουν αλλιώς δεν παίζει να είχαμε τέτοιας ποιότητας σειρά, αυτό είναι το show που μας προσφέρετε, είναι απο τα καλύτερα που έχουμε δει και εαν δεν σας αρέσουν τα μπλα μπλα και τα δράματα μην ξοδεύεται το bandwith σας.

Για να κάνουν σωστές μάχες 20.000 vs 20.000 πρέπει να ξοδευτούν ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια, το οποίο στην τελική πρώτον θα αφαιρούσε απο την υπόλοιπη σειρά και δεύτερον θα ήταν ανούσιες στο κάτω κάτω..

Μα αυτό ακριβώς κάνω. Εχω σταματήσει να την βλέπω, αλλά δε νομίζω να απαγορεύεται να πούμε την άποψή μας .

Δημοσ.

Πάντως το όλο θέμα της μαγείας λίγο με ξενερωνει. Δηλαδή αυτό που είδαμε στο τελευταίο επεισόδειο γιατί να μην επαναληφθεί άμεσα ενάντια σε όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές και να τελειώνει η υπόθεση;

Όσο για αυτούς που κατακρίνουν όσους περιμένουν τους δράκους πρέπει να παραδεχθείτε ότι σε μια σειρά που η μαγεία και το φανταστικό παίζει και θα παίζει ρόλο οι δρακοι είναι ίσως ότι πιο εντυπωσιακό!

Δημοσ.

Δεν είναι ξέφραγο το θέμα με "αυτό που είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο"

υπάρχουν λόγοι που αποτρέπουν το spam.

Για τις μάχες συμφωνώ θα μπορούσαν να έχουν δείξει κάτι, αλλά προφανώς είναι επιλογή τους. Μια χαρά τρικ υπάρχουν για να γυρίσεις μερικές σκηνές με ξύλο και δήθεν large scale μάχες. Rome, the borgias κτλ. Είναι σειρές που δεν γίνεται χαμός στο ίσιωμα, αλλά ξέρεις ότι υπάρχει ένα chance να δεις κάνα σπληνάντερο. Στο got τις προσπερνάνε.

Η σειρά είναι κορυφαία βέβαια αλλά θα μου άρεσε να δω τον Robb ή τον Jaime σε ένα πεδίο μάχης. Να 'χουμε ένα reference να γουστάρουμε. Sword and Sorcery είναι πάει το μυαλό μόνο του!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...