graphist83 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μονο με modulator αν υπαρχει δικτυο TV. Αν οι TV ειναι σε κοινο χωρο γινεται και με HDMI Splitter.
propatzis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Στις 1/6/2015 στις 10:58 ΜΜ, propatzis είπε Επειδη διαβασα τοσα πολλα και απλα μπερδευτηκα... Παραθετω και εγω το τι θελω να κανω... Ειμαι κατοχος nova εδω και καιρο και ειπα να το βαλω και σε 2η τν και ας βλεπω το ιδιο καναλι.Εχω τον HD 831. Η τν που ειναι η nova εχει ενσωματομενο αποκωδικοποιητη οποτε δεν εχω θεμα με αυτο.Η 2η που θα τον βαλω δεν εχει. Η κεραια εχει 1 καλωδιο μονο και αυτο παει στον αποκωδηκοποιητη της nova.Ο hd 831 εχει 1x RF IN,1x RF OUT,SCART,HDMI,COMBONET. Και ερωτω: Πως θα δωσω σημα/εικονα κτλ στην 2η τν? *αν μπορει καποιος οσο πιο απλα τα βηματα...ευχαριστω... update... Θελω να δωσω σημα Nova σε 2η τηελοραση η οποια εχει ενσωματωμενο για τα επιγεια. Κ εχω κανει τα εξης αλλα σημα δν εχω ή τουλαχιστον δν μπορω να το ρυθμισω... Εδωσα RF OUT(δορυφορικο βυσμα) απο νοβα σε RF in (δορυφορικο βυσμα) στην τηελοραση.Εχω συνδεση κ την απλη κεραια στην τηελοραση για τα επιγεια. Σημα στην 2η τηλεοραση δν εχω. Μηπως πρεπει να κανω συνδεση rf out(δορυφορικο) απο Nova σε rf in (απλο) στην τηλεοραση??? αν μπορει καποιος ας βοηθησει...
afm Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Στις 7/11/2018 στις 11:30 ΠΜ, propatzis είπε update... Θελω να δωσω σημα Nova σε 2η τηελοραση η οποια εχει ενσωματωμενο για τα επιγεια. Κ εχω κανει τα εξης αλλα σημα δν εχω ή τουλαχιστον δν μπορω να το ρυθμισω... Εδωσα RF OUT(δορυφορικο βυσμα) απο νοβα σε RF in (δορυφορικο βυσμα) στην τηελοραση.Εχω συνδεση κ την απλη κεραια στην τηελοραση για τα επιγεια. Σημα στην 2η τηλεοραση δν εχω. Μηπως πρεπει να κανω συνδεση rf out(δορυφορικο) απο Nova σε rf in (απλο) στην τηλεοραση??? αν μπορει καποιος ας βοηθησει... Υπάρχουν δύο τρόποι να δώσεις σήμα από τον αποκωδικοποιητή στην 2η tv: α. Μέσω rf out του αποκωδικοποιητή σου. Απ' ότι κατάλαβα η tv έχει και επίγειο αλλά και δορυφορικό δέκτη. Όπως είπες έχει είσοδο rf in τύπου f (δορυφορικό βύσμα όπως το λες) για την δορυφορική κεραία και rf in 75 Oms (το απλό) για σύνδεση της επίγειας κεραίας σου. Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις σήμα από το rf out του hd831 και να το οδηγήσεις στο rf in της tv σου με βύσμα 75 Ohms (το απλό για τηλεόραση) και όχι στο δορυφορικό rf in τύπου f. Αφού έχεις συνδέσει εκεί την επίγεια κεραία σου, θα χρειαστείς ένα μίκτη (κάτι τέτοιο ). Αφού κάνεις τις συνδέσεις ανοίγεις την tv και τον hd831 και επιλέγεις στην tv αναλογική tv (atv) -----> ρυθμίσεις ------> αναζήτηση καναλιών (ή όπως αλλιώς αναφέρεται στην tv σου). Συνήθως το κανάλι εκπομπής είναι το 36uhf. Το αποθηκεύεις (είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα) σε ένα αριθμό προγράμματος (στην atv) και τελείωσες. Κάθε φορά που θα θέλεις η tv σου να δείχνει Nova θα συντονίζεσαι στο συγκεκριμένο αναλογικό πρόγραμμα . Αν έχεις πρόβλημα στο κανάλι 36uhf (πχ έχεις συνδεδεμένο εκεί ένα video) μέσω των μενού του hd831 αλλάζεις τον αριθμό του καναλιού εκπομπής. β. Μέσω video/audio out (3 x rca) του hd831 και της εισόδου scart ή 3 x rca της τηλεόρασης σου (ότι από τα δύο έχει). Θα χρειαστείς λοιπόν το αντίστοιχο καλώδιο (3 x rca σε scart ή 3 x rca σε 3 x rca). Όταν λοιπόν θα θέλεις να δεις nova στην tv σου θα επιλέγεις από το source ή το a/v της tv σου το αντίστοιχο κανάλι. 1
propatzis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, afm είπε Υπάρχουν δύο τρόποι να δώσεις σήμα από τον αποκωδικοποιητή στην 2η tv: α. Μέσω rf out του αποκωδικοποιητή σου. Απ' ότι κατάλαβα η tv έχει και επίγειο αλλά και δορυφορικό δέκτη. Όπως είπες έχει είσοδο rf in τύπου f (δορυφορικό βύσμα όπως το λες) για την δορυφορική κεραία και rf in 75 Oms (το απλό) για σύνδεση της επίγειας κεραίας σου. Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις σήμα από το rf out του hd831 και να το οδηγήσεις στο rf in της tv σου με βύσμα 75 Ohms (το απλό για τηλεόραση) και όχι στο δορυφορικό rf in τύπου f. Αφού έχεις συνδέσει εκεί την επίγεια κεραία σου, θα χρειαστείς ένα μίκτη (κάτι τέτοιο ). Αφού κάνεις τις συνδέσεις ανοίγεις την tv και τον hd831 και επιλέγεις στην tv αναλογική tv (atv) -----> ρυθμίσεις ------> αναζήτηση καναλιών (ή όπως αλλιώς αναφέρεται στην tv σου). Συνήθως το κανάλι εκπομπής είναι το 36uhf. Το αποθηκεύεις (είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα) σε ένα αριθμό προγράμματος (στην atv) και τελείωσες. Κάθε φορά που θα θέλεις η tv σου να δείχνει Nova θα συντονίζεσαι στο συγκεκριμένο αναλογικό πρόγραμμα . Αν έχεις πρόβλημα στο κανάλι 36uhf (πχ έχεις συνδεδεμένο εκεί ένα video) μέσω των μενού του hd831 αλλάζεις τον αριθμό του καναλιού εκπομπής. β. Μέσω video/audio out (3 x rca) του hd831 και της εισόδου scart ή 3 x rca της τηλεόρασης σου (ότι από τα δύο έχει). Θα χρειαστείς λοιπόν το αντίστοιχο καλώδιο (3 x rca σε scart ή 3 x rca σε 3 x rca). Όταν λοιπόν θα θέλεις να δεις nova στην tv σου θα επιλέγεις από το source ή το a/v της tv σου το αντίστοιχο κανάλι. αρα κολλαω στην 2η tv το διακλαδωτη κ πανω βαζω την επιγεια απο την κεντρικη κεραια και φερνω κ το rf out απο τον δεκτη της nova.κ τα δυο πανω στον διακλαδωτη???Αυτη την συνδεση κανω?τα υπολοιπα τα καταλαβα απολυτα ησουν 100% διευκρινιστικος!!!!! Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από propatzis
afm Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σωστά. Συνδέεις στις εισόδους του μίκτη/διακλαδωτή την επίγεια από την κεντρική και το καλώδιο από το rf out της Nova και στην έξοδο του μίκτη/διακλαδωτή το rf in της tv (είτε κατ' ευθείαν στην είσοδο ή μέσω καλωδίου για να μην ζορίζεται). Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από afm 1
savvas1340 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Mια ερωτηση ασχετη με το θεμα.Εχουν υπότιτλους τα καναλια στην συνδρομητικη τηλεοραση;(οτε ή νοβα).Με ενδιαφερουν κυριως τα καναλια με ντοκυμαντερ και τα ειδησιογραφικα. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από savvas1340
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα