Barbara1980 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες είμαι συνδρομητής nova. Μου είπε ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση ότι ΜΟΝΟ σε 1 τηλεόραση μπορώ να βλέπω και όχι και σε άλλες ΜΕΣΑ στο σπίτι . Το nova είναι με scart σε scart συνδεδεμένο στην τηλεόραση στο σαλόνι, μπορεί με κάποιο τρόπο να πάει στην-στις άλλη-ες τηλεόραση; Η απόσταση είναι περίπου 10-15 μέτρα. Ενσύρματα/ασύρματα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αρκεί να είναι οικονομικό. Οι άλλες 2 τηλεοράσεις έχουν scart/hdmi αν αυτό παίζει ρόλο, δεν με πειράζει τα μέσα κανάλια να βλέπουν το ίδιο κανάλι. Με τον αποκωδικοποιητή δεν είχα αυτό το πρόβλημα πολλά χρόνια. Με scart splitter γίνεται δουλειά;
kjtzemis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες είμαι συνδρομητής nova. Μου είπε ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση ότι ΜΟΝΟ σε 1 τηλεόραση μπορώ να βλέπω και όχι και σε άλλες ΜΕΣΑ στο σπίτι . Το nova είναι με scart σε scart συνδεδεμένο στην τηλεόραση στο σαλόνι, μπορεί με κάποιο τρόπο να πάει στην-στις άλλη-ες τηλεόραση; Η απόσταση είναι περίπου 10-15 μέτρα. Ενσύρματα/ασύρματα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αρκεί να είναι οικονομικό. Οι άλλες 2 τηλεοράσεις έχουν scart/hdmi αν αυτό παίζει ρόλο, δεν με πειράζει τα μέσα κανάλια να βλέπουν το ίδιο κανάλι. Με τον αποκωδικοποιητή δεν είχα αυτό το πρόβλημα πολλά χρόνια. Με scart splitter γίνεται δουλειά; φιλε κατι ακυρο!!! ποσο πληρωνεις αν επιτρεπετε? ξερεις ποσο κανει αν βαλω μονο τα αθλητικα καναλια? πληρωνω και πιατα,αποδυκοποιητες,τεχνικους κλπ?
pontios16 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Αν θες scart τότε πάρε ένα τέτοιο! scart splitter 1 in 2 out και με κάτι σαν αυτό Link Κόψε το και μάκρυνε το όσο θες απλά να ξες πως εξασθενεί το σήμα! Διαφορετικά κοίτα άμα έχει άλλες εξόδους ο αποκωδικοποιητής που σου έδωσαν! (το σκαρτ μπορείς και vga να το κάνεις και να πάει 15 μέτρα με πιο σταθερό σήμα!)
karmen1983 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 φιλε κατι ακυρο!!! Με το άβαταρ που έχει και το όνομα, είσαι χ2 άκυρος sorry δεν κρατήθηκα
Barbara1980 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Αν θες scart τότε πάρε ένα τέτοιο! scart splitter 1 in 2 out και με κάτι σαν αυτό Link Κόψε το και μάκρυνε το όσο θες απλά να ξες πως εξασθενεί το σήμα! Διαφορετικά κοίτα άμα έχει άλλες εξόδους ο αποκωδικοποιητής που σου έδωσαν! (το σκαρτ μπορείς και vga να το κάνεις και να πάει 15 μέτρα με πιο σταθερό σήμα!) φιλε κατι ακυρο!!!ποσο πληρωνεις αν επιτρεπετε? ξερεις ποσο κανει αν βαλω μονο τα αθλητικα καναλια? πληρωνω και πιατα,αποδυκοποιητες,τεχνικους κλπ? Είναι προσφορά με τη forthnet, δεν τα πληρώνω μεμονωμένα . Θα σε γελάσω πόσο ακριβώς, αν θες να δω το λογαριασμό όταν με το καλό έρθει. Σε ευχαριστώ πολύ. Αν βάλω το σκαρτ από τη νόβα ( αυτό που πάει στην τηλεόραση ) στο σπλιτέρ-άκι, πως θα δείξει στην μέσα; Με τον αποκωδικοποιητή παλαιότερα δεν είχα πρόβλημα, έδειχνε αυτόματα στις μέσα τηλεοράσεις από κάποιο avi αν θυμάμαι καλά. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2012 από Barbara1980
pontios16 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 μετά στέλνεις ένα καλώδιο στην μία και ένα στην άλλη! μπορείς να κάνεις πάρα πολλές μετατροπές!ακόμα και σε vga μπορείς να βάλεις! (HDMI δεν γίνεται γιατί το σήμα είναι αναλογικο) αλλά λογικά τις νόβα το μηχάνημα πρέπει να έχει και άλλες υποδοχές! για τσεκαρέ το και πές μας!
TheELF Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Με τον αποκωδικοποιητή παλαιότερα δεν είχα πρόβλημα, έδειχνε αυτόματα στις μέσα τηλεοράσεις από κάποιο avi αν θυμάμαι καλά. από κάποιο avi αν θυμάμαι καλά. A/V (audio/video) κίτρινο/κόκκινο/άσπρο; Αν ο δέκτης της nova έχει και αυτός έξοδο A/V μπορείς να το κάνεις με τον ίδιο τρόπο,δες και στο εγχειρίδιο πως ρυθμίζεται η συχνότητα. Υπάρχουν και ανταπτοράκια scart σε A/V αν έχει μόνο scart,πάντως μην δίνεις πολλά λεφτά αν δεν σιγουρευτείς πρώτα ότι δουλεύει,η nova έχει πηδηχτεί(με το συμπάθιο)να βάζει προστασίες παντού,και αν είναι να πάρεις καλώδια 2x10-15m καλύτερα φέρε μια δεύτερη TV κοντά και δοκίμασε με κάνα πρόχειρο καλώδιο κανονικών διαστάσεων.
weber122 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 φιλε κατι ακυρο!!! ποσο πληρωνεις αν επιτρεπετε? ξερεις ποσο κανει αν βαλω μονο τα αθλητικα καναλια? πληρωνω και πιατα,αποδυκοποιητες,τεχνικους κλπ? παλιά είχε βγει προσφορά με forthnet και sport pack αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. γενικά καλό είναι να βάλεις και forthnet μαζί γιατί βγαίνει πολύ πιο οικονομικά έτσι. έχω την εντύπωση πως πιάτο και εγκατάσταση είναι πλέον δωρεάν.
kjtzemis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Με το άβαταρ που έχει και το όνομα, είσαι χ2 άκυρος sorry δεν κρατήθηκα τι επρεπε να εχω δλδ?
TheELF Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 τι επρεπε να εχω δλδ? Η καρμέν λέει αυτά που έχει η βαρβάρα,τώρα να έχει τύπος όνομα βαρβάρα και καρδούλα αβατάρ λιγάκι δύσκολο,εσύ μια χαρά είσαι τίγκα στο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται κάποιος να μπερδευτεί
kjtzemis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Η καρμέν λέει αυτά που έχει η βαρβάρα,τώρα να έχει τύπος όνομα βαρβάρα και καρδούλα αβατάρ λιγάκι δύσκολο,εσύ μια χαρά είσαι τίγκα στο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται κάποιος να μπερδευτεί τωρα καταλαβα!!δεν ειχα προσεξει το ονομα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Εγω παντως ακομα δεν καταλαβα γιατι προτεινονται 15μετρα scart+S-video to mini jack και scart splitters και λοιπες αχρειαστες πατεντες για ενα task που εχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ λυση. Τα scart splitter κανουν ΑΛΛΗ δουλεια, ενδεχεται δηλαδη να μην δουλεψει καν στην συγκεκριμενη περιπτωση. Απλα πραγματα: Εν προκειμενω θελει ενα modulator και ενα καλωδιο επιστροφης στην κεντρικη διακλαδωση του σπιτιου. Επιλεγει το καναλι και συντονιζει τις υπολοιπες τηλεορασεις στη συγκεκριμενη συχνοτητα και done. Αυτη ειναι η σωστη δουλεια για αυτο που ζηταει, το κοστος ομως παιζει απο πολλους παραγοντες. Μπορει να ξεμπερδεψει με 80-100ευρω, μπορει να χρεαστει και 200+ ομως. Aν θελει βαζει στο μελλον και ενα σετακι remote extenders για να αλλαζει καναλια στη nova απο το δωματιο της. ΥΓ. Ο τεχνικος που ηρθε στο σπιτι η ειναι ασχετος, η βαριοταν να εξηγησει, η δεν καταλαβε τι τον ρωτησες. Σε καθε περιπτωση ΓΙΝΕΤΑΙ να βλεπεις nova σε ολες τις τηλεορασεις του ιδιου σπιτιου. Αυτο που δεν γινεται ειναι να βλεπεις διαφορετικο καναλι απο τον αποκωδικοποιητη σε καθε τηλεοραση την ιδια ωρα. Δηλαδη οτι δειχνει ο αποκωδικοποιητης θα το δειχνει σε ολο το σπιτι. Μολις γινεται αλλαγη καναλιου ολο το σπιτι θα βλεπει την αλλαγη καναλιου και ουτο καθ'εξης. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2012 από MiDi_MiLiZ
TheELF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ναι, αν μένει σε μονοκατοικία και αν η υπάρχον υποδομή είναι φτιαγμένη κατάλληλα,αν π.χ. είναι με δυο(3) ξεχωριστές γραμμές από την κεραία;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Και σε πολυκατοικια να μενει και σε σειρα να ειναι οι τηλεοπτικες πριζες παλι γινεται με μικροαλλαγες. Αν καθε τηλεοραση εχει διαφορετικη κεραια (κοινως δεν επικοινωνουν οι σωληνες του σπιτιου μεταξυ τους), τοτε ναι δεν γινεται. Αλλα μιλαμε για σπανιες περιπτωσεις και για παλαια σπιτια. Συνηθως πανε με κεντρικο ολα, η στη χειροτερη σε σειρα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2012 από MiDi_MiLiZ
Barbara1980 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τον χρόνο σας. Σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία είμαι, για το δικό ΜΟΥ διαμέρισμα προορίζεται απλά τυχαίνει να έχω 3 τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι. Δεν σκοπεύω να μοιράσω σήμα ούτε στον διπλανό, ούτε στον από πάνω Απ'ότι κατάλαβα, γύρω στα 100 ευρώ θα πάει στην καλύτερη. Με τον αποκωδικοποιητή παλαιότερα δεν είχα πρόβλημα, έβλεπα ότι έδειχνε το κουτί σε όλες τις τηλεοράσεις χωρίς να έχω κάνει κάποια έξτρα ρύθμιση που απ'ότι βλέπω δεν γίνεται με τη Nova.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα