Προς το περιεχόμενο

Linux mint 12 σε 32bit ή σε 64bit ?

REDODIN7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειπα επιτελους απο τα 10 να παω στα 12 αλλα δεν ξερω τι να διαλεξω.

Τα 10 ηταν σε 64bit και ειχα αρκετα προβληματα σε drivers και λοιπα, για μενα δεν αξιζει γιατι τα Mint δεν εχουν τρελες απαιτησεις.

Θελω να ακουσω τις γνωμες σας σαν πιο εμπυροι :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βάλε το 32 bit mint 12, μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου, εφόσον και θέμα τρελών απαιτήσεων δεν υπάρχει. Άλλαξε και το περιβάλλον από MGSE σε cinnamon, όταν το περάσεις

Στα 10 ειχα προβληματα υπερθερμανσεις και ασυματοτητες για αυτο σκεφτομε να αλλαξω σε 32bit, ετσι και εξαλου δεν εχω τρελες απαιτησεις το πολυ πολυ να δω καμια ταινια.

Αν ενας driver ειναι προβληματικος ή δεν υποστηριζει κατι, με το να πας σε 32bit δεν θα αλλαξει κατι.

Η 12 με τη 10 εχουν 1 χρονο διαφορα, που μεταφραζεται σε πολλα πραγματα, πχ η μια εχει τον 3.0 και η αλλη τον 2.6.35 κλπ, και στο λινουξ ειναι σημαντικο.

Αν ενας driver ειναι προβληματικος ή δεν υποστηριζει κατι, με το να πας σε 32bit δεν θα αλλαξει κατι.

Η 12 με τη 10 εχουν 1 χρονο διαφορα, που μεταφραζεται σε πολλα πραγματα, πχ η μια εχει τον 3.0 και η αλλη τον 2.6.35 κλπ, και στο λινουξ ειναι σημαντικο.

Α ετσι οποτε απλα ειναι θεμα γουστου.

Να ρωτησω κατι δεν γυνετε να αλλαζεις κερνελ αντι ολοκληρο λειτουργικο και επισης υπαρχει κυλιομενη εκδοση Linux Mint ?

Οχι κυλιομενη, ρεουσα λεγεται και ειναι η mint debian edition.

Πυρηνα γινεται να αλλαξεις... εφοσον βρεις ενα repo να σου τον παρεχει και να αντιστοιχει στην διανομη και την εκδοση που εχεις, δηλαδη για την 10 πρεπει να βρεις ενα repo για ubuntu 10.10 (σε αυτο βασιζεται το mint 10). Οτι ισχυει με τα πακετα δηλαδη.

Και ναι, το παραπανω ειναι ενα απο τα προβληματα του desktop λινουξ: πρεπει να προχωρησεις παραπερα παντου ακομα και αν θες να αλλαξεις ενα κομματι και αυτο γιατι κανενας δεν καθεται να κανει backport ή να πατσαρει οτιδηποτε ωστε να δουλευει με παλιες βιβλιοθηκες κλπ.

Βεβαια, εξαιρεσεις υπαρχουν, πχ το ubuntu 10.04 εχει τον ff 3.6.x που ανανεωνεται ακομα με security patches, αλλα γενικα ειναι δυσκολο.

Πριν από κάνα ενάμησι χρόνο εγκατέστησα ένα foresight linux σε΄ένα desktop που το χειρίζεται άνθρωπος που μόνο κομπιουτερά δεν τον λες.

Ηταν ένα πείραμα από πλευράς μου για να δω αν γίνεται να <<δουλέψει>> κάποιος σε ένα περιβάλλον εκτός windows.

Το δουλέψει σχετικό , αν εννούμε δουλειά facebook , ΕΙΔΙΚΑ yahoo mail , και αν του έβαζες άλλη μηχανή αναζήτησης σε ξυπνούσε μέσα στα μάυρα μεσάνυχτα για να σου πει ότι κάτι χάλασε και τώρα το είδε....και για να σου ζητήσει συμβουλές αν πρέπει να ακυρώσει την κάρτα που έκλεισε εισητήρια στην aegean γιατί το <<πισι>> του κάνει νερά και νομίζει ότι του έχουνε κλέψει τους κωδικούς. και από που το είχε καταλάβει αυτό? μα φυσικά το kasperski ΔΕΝ ήταν ΠΡΑΣΙΝΟ!!!

γιατί ο πρόλογος ?

διότι με το foresight linux ησύχασα ....

κάθε δύο με τρεις βδομάδες , μπορεί και πιο αραιά , όταν πάω στο σπίτι του δίνω ένα:

conary updateall

και τέλος .....

για αυτό από εμένα αν θες αυτό το <<ρέουσα>> βάλε foresight ....(κατά το πάρε ΦΙΝΑ) ...

ωραίος george263!

@REDODIN7

το mint debian νομίζω το χει ψιλοπαρατήσει ο Clem. Προσωρινά τουλάχιστον.

απ'όσο ξέρω η Debian έκδοση:

δεν έχει το εργαλείο για τους κλειστούς drivers, τον εγκαταστάτη ubuntu

και δεν υποστηρίζει ppas.

έχω καιρό να το δοκιμάσω αλλά θυμάμαι προβληματάκια σε upgrades που μάλλον θα τρόμαζαν κάποιον νέο.

Φυσικά μπορείς να το δοκιμάσεις και να κρίνεις.

Οι ρέουσες διανομές θέλουν επιτήρηση και τακτική ενημέρωση.

Πριν από κάνα ενάμησι χρόνο εγκατέστησα ένα foresight linux σε΄ένα desktop που το χειρίζεται άνθρωπος που μόνο κομπιουτερά δεν τον λες.

Πλεον τα βασικα τα ξερω και γενικα τα τρεχω πολυ ευχαριστα το θεμα μου ειναι αν τα LMDE αφου δεν βασιζονται σε Ubuntu αν αλλαζουν κατα πολυ.

Δηλαδη πχ τα προγρμματα που θελω να εγκαταστησω ειναι αρχεια tar.gz ή καποιο αλλο.

Επισης ισχυουν οι εντολες πχ apt-get install ή sudo κλπ η αλλαζει ο τροπος που δυνεις εντολες ?

Με το LinuxMint Debian Edition , ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι ,

θα δεις μπροστά σου ακριβώς ότι και σε όλα τα Debian-οειδή.

(με την επιφύλαξη με αυτό το gnome 3 δεν γνωρίζω τι ακριβώς αλλάζει)

όλα τα άλλα μένουν ίδια.

apt , sudo κλπ.

υ.γ έχω διαβάσει κάπου αν και δεν έχω καταλάβει τον λόγο στις πηγές λογισμικού αφήνεις έξω το αποθετήριο Romeo ,τώρα γιατί γίνεται αυτό περιμένω και εγώ να μάθω)

οι εντολές δεν αλλάζουν καθως και το mint που βασίζεται σε ubuntu εχει και αυτο βασιστεί απο την μαμα του που δεν ειναι αλλη απο το debian ,απλως π,χ τους drivers τους βαζεις χειροκίνητα ,θελει λιγο περισσότερο ψαξιμο,και αρκετο διάβασμα, και ειναι ελαφρως ποιο δύσκολο δεν το συζητω,αλλα πίστεψε ειναι αλλο πραμα το debian,εγω προσωπικά απο τοτε που εβαλα debian απλα κόλλησα σε αυτο

Στα 10 ειχα προβληματα υπερθερμανσεις και ασυματοτητες για αυτο σκεφτομε να αλλαξω σε 32bit, ετσι και εξαλου δεν εχω τρελες απαιτησεις το πολυ πολυ να δω καμια ταινια.

Υπερθέρμανση? Έχεις ΑΤΙ?

Σε μια ΑΤΙ 4650 είδα τρομερή βελτίωση από το ubuntu 11.04 σε 11.10 στο θέμα της υπερθέρμανσης. Με proprietary driver πάντα γιατί ειναι λαπτοπ

Υπερθέρμανση? Έχεις ΑΤΙ?

Σε μια ΑΤΙ 4650 είδα τρομερή βελτίωση από το ubuntu 11.04 σε 11.10 στο θέμα της υπερθέρμανσης. Με proprietary driver πάντα γιατί ειναι λαπτοπ

Kανει μπαμ οτι εχω ATI :lol:

Εγω εχω τη 5165 που στην ουσια ειναι 4650 και ειχα προβλημα με το αμιστιρακι.

Ειχα βρει λυση αλλα δεν επαιζα βιντεο κλπ μονο σερφαρισμα.

οι εντολές δεν αλλάζουν καθως και το mint που βασίζεται σε ubuntu εχει και αυτο βασιστεί απο την μαμα του που δεν ειναι αλλη απο το debian ,απλως π,χ τους drivers τους βαζεις χειροκίνητα ,θελει λιγο περισσότερο ψαξιμο,και αρκετο διάβασμα, και ειναι ελαφρως ποιο δύσκολο δεν το συζητω,αλλα πίστεψε ειναι αλλο πραμα το debian,εγω προσωπικά απο τοτε που εβαλα debian απλα κόλλησα σε αυτο

Εχω ψηθει πολυ να βαλω LMDE γιατι απο οτι ξερω το debian εχει τι μεγαλητερη συμβατοτητα αναμεσα στα Linux.

Γραφικο περιβαλλον εχει με το λανσαρισμα ετσι γιατι εχω ακουσει οτι καποιες πιο "ψαγμενες" διανομες εχουν μονο τη κονσολα εντελον και αν θες γραφικο περιβαλλον πρεπει να το εγκαταστισεις εσυ.

το lmde εχει κανονικα γραφικο περιβαλλον επιλεγεις αναμεσα σε gnome και xfce,και μετα εννοειται βαζεις οτι θελεις

αυτο που λες οτι δεν σου βγαινουν καποιες διανομες μετα την εγκατασταση σε γραφικο περιβαλλον στο κανουν για να βαλεις εσυ οτι γουσταρεις,και γενικα ειναι αλλη φαση αυτο,αλλα αυτο σιγα σιγα καλυτερα να ξεκινησεις με το lmde οπου στα δινει ολα στο χερι,ενω το καθαρο debian οπου κατα την γνωμη μου ειναι λιγο ποιο σταθερο απο το lmde πρεπει να κανεις καποιες ρυθμισεις στην αρχη αλλα μετα δεν ξανα ασχολείσαι ,το στηνεις και τελειωνεις,διαλεγεις και παιρνεις,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...