vkefalas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά γεια σας. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που με ταλανίζει από το προηγούμενο Πάσχα.Κατά την διάρκεια λοιπόν της μεγάλης μας χριστιανικής αυτής εορτής πέρσι πήρα καινούργιο laptop(800 ευρα έσκασε η μάνα μου παιδιά και τα λεφτά αυτά ήταν ο τελευταίος 14 μισθός που πήρε από την φιλομνημονιακή κυβέρνηση-τα κλαίει ακόμα τα λεφτά της η κακομοίρα!!!! ). Με το που το πήγα σπίτι την πρώτη μέρα μου έβγαλε μπλε οθόνη 2 φορές. Το γύρισα στο πλαίσιο μου το κράτησαν και μου έκαναν αντικατάσταση. Δυστυχώς και το 2 laptop παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα και πέταγε μπλε οθόνες. Το πήγα άλλες 3-4 φορές στο πλαίσιο με πολύ τσαμπουκά και βρισίδι, μου το κράταγαν όντας υπεύθυνοι επαγγελματίες(ναι ρε...ΔΕΝ) ενώ μία φορά το έστειλαν και στην Αθήνα στην ΗΡ παρακαλώ!!!! Η απάντηση βέβαια ήταν πάντα η ίδια... Εγώ είμαι τρελός και το laptop δεν έχει κανένα, μα απολύτως κανένα πρόβλημα. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε και το laptop μετά από μια περίοδο ομαλής λειτουργίας άρχισε να κάνει τα δικά του(μπλε οθόνες-θερμοκρασία-και γενικά τρώει κολλήματα). Ο κώδικας που μου βγάζει κάθε φορά που πετάει μπλε οθόνη λέει ότι το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών.Θέλω να κατεβάσω τούς drivers της κάρτας αλλά δεν βρίσκω ποιοι ακριβώς είναι.Βασικά μπαίνω στο site της ATI και τους κατεβάζω αλλά δεν ξέρω αν έχουν περαστεί. Το laptop μου είναι το εξής: Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook. Επίσης κατέβασα το GPU να δω τα χαρακτηριστικά της κάρτας και όταν το έτρεξα μου έβγαλε κάτω στο εικονίδιο 2 κάρτες. Μία Radeon TM HD 6770M και μια Mobile Intel R HD Graphics. Γενικά το μηχάνημα το χρειάζομαι συνέχεια μιας και δεν έχω σταθερό. Για καινούργιο φράγκα δεν παίζουν ούτε για δείγμα, και άλλη μια 5ετια που θα φάω στην σχολή πρέπει να την βγάλω με το συγκεκριμένο. Όποιος βοηθήσει παιδιά καλό θα είναι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
aer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Παίζεις παιχνίδια? Βάση με ανεμιστηρακι έχεις? Η οθόνη γίνεται μπλε μετά από πολυωρη χρήση ή μπορεί κ μόλις το ανοίξεις? Κατέβασες τους drivers τους εγκατέστησες ή γίνεται αυτόματα? Στο λέω γιατί παρόμοιο πρόβλημα είχε και μια φίλη μου, μπλε οθόνη μετά από πολύωρη χρήση, αλλά ξερω ότι το σκίζει το μηχανηματάκι με πολλά προγράμματα σχεδιαστικα. Καναμε update σε drivers, πηραμε και 1βάση για όταν δουλεύει όλη μερα στο φουλ και δεν το έχει ξανακάνει. Προφανώς είχε πρόβλημα με τις θερμοκρασίες το συγκεκριμένο. Τωρα για το δικό σου, δεν ξερω ψαξε λίγο μες το φόρουμ μήπως βρεις κατι που να σε βοηθήσει και ίσως να γράψει και κάποιος που να ξερει το πρόβλημα και να σου πει με τεκμηρίωση τι να κάνεις. Το laptop ποιο είναι ακριβώς από περιέργια γιατί κοιτουσα και εγώ ένα hp?
vkefalas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Ουτε παιχιδια παιζω ουτε βάση εχω!!Συνηθως μου πεταει μπλε οθόνη μετα απο πολύωρη χρήση και αν ανοίγω πολλές καρτέλες και υπερφορτώνω γενικά το chrome..Πάντως αναγκαστικά και λόγω σχολής βάζω πολλά προγγράμματα οτι να ναι και ορισμένα αρκετά βαρυα (xilinx,matlab,eclipse,TINA,PLC).Βάση έχω σκοπό να πάρω αλλά με τους drivers παίζει θέμα..Δεν ξέρω ποιους ακριβώς έχει!!!Μπάινω στο site της ΑΜD αλλα μου τα λένα λίγο περίεργα..Βασικά νομίζω πως για να περασω τους καινουργιους drivers πρέπει να βγάλω πρωτα τους παλιους!!!!Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook είναι..Παιδια λιγο βοήθεια γιατι πνίγομαι....
vkefalas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 παιδιά καμία βοήθεια κάποιος??????το μηχάνημα αργοπεθαίνει!!!! μήπως δεν έπρεπε να ανοίξω εδώ το θέμα???
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Kαλο θα ηταν να τσεκαρεις την θερμοκρασια της καρτας γραφικων με κανα προγραμμα (πχ τo everest ultimate ) , σε κατασταση χαλαρη και μετα απο πολυωρη χρηση. (Τωρα υπαρχουν και αλλα προγραμματα που στρεσαρουν την καρτα γραφικων οπως το fumark και βλεπεις αν τα παιζει η οχι, αλλα μην πας αμεσως εδω , πρωτα κοιτα drivers ) Η δευτερη καρτα γραφικων ειναι η ενσωματωμενη στον επεξεργαστη intel ? Ας βοηθησει καποιος τι γινεται σε αυτη την περιπτωση απο θεμα drivers Kαπου θα σου εχουν δωσει και το backup .Eιτε σε dvd, ειτε θα ειναι σε καποιο partition του σκληρου.Μπορεις να το επαναφερεις και απο κει στην αρχικη κατασταση (και μετα να πας στα πιο πανω.Αλλα προσεχε γιατι θα χαθουν οτι εχεις κανει απο την στιγμη που το αγορασες και μετα,προγραμματα, αρχεια , ιστορικο browser , games κλπ) Η στην τελικα αν ειναι ακομα στην εγγυηση το ξαναπας (για αλλη μια φορα) λεγοντας τους οτι το κανει μετα απο πολυωρη χρηση και να το ξανακοιταξουν , και την καρτα και ολο . Μπάινω στο site της ΑΜD αλλα μου τα λένα λίγο περίεργα..Βασικά νομίζω πως για να περασω τους καινουργιους drivers πρέπει να βγάλω πρωτα τους παλιους!!!! http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx notebook graphics radeon HD series radeon HD 6xxxM series Το λειτουργικο σου. Καλο ειναι να βγαλεις τους προηγουμενους αλλα μπορεις να τους περασεις και ετσι. Παντως αν εχεις δουλεια της σχολης κλπ κλπ , πραγματα που δεν θες να χασεις εγω θα ελεγα να κανεις και ενα backup του σκληρου σου οπως ειναι τωρα σε καποιο αλλο εξωτερικο σκληρο να υπαρχει (τα φτυσει, το ξαναπηγες για servis κλπ )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα