Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα υπολογιστή ( mb : gigabyte p31-ds3l, intel core2duo 8400, 2x2GB Kingston p3200 ddr2, radeon 6850 toxic edition, τροφοδοτικο 600w 80+ Gold) και είχα να τον αναψω λόγω απουσίας απο το σπίτι 2 μήνες. Σήμερα λοιπόν γύρισα στο σπίτι αναβω τον υπολογιστή (ήταν εκτός πρυζας τόσο καιρο και έχω και ups) και σε έδειχνε τίποτα στην οθόνη. Ένα αν όλα τα ανεμηστηρακια και τα led και τίποτα στην οθόνη ούτε οι σκληροί επέλεξαν μπρος. Και μετά απο λίγο σβήνει ο υπολογιστής και ξαναξεκιναει. Και μετά πάλι το ίδιο συνέχεια. Δοκίμασα την κάρτα γραφικων σε άλλο υπολογιστή και δουλεύει. Δοκίμασα και bios reset. Τίποτα. Καμία ιδέα τι μπορεί να ειναι;; Ευχαριστώ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Κάρτα γραφικών και σκληρός δέν είναι, πώς μπορω να τσεκάρω αν είναι το τροφοδοτικό η η μητρική/επεξεργαστής?

Το τροφοδοτικο το εχω λίγους μήνες και είναι πολύ καλό...

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο μπορεις να το δοκιμασεις βραχυκυκλωνοντας το μαυρο με το πρασινο στο καλωδιο που συνδεεται sτη μητρικη με τα 24 pin.αυτο ομως θα σου δειξει απλα αν λειτουργει οχι ομως αν λειτουργει και σωστα.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό λειτουργεί έτσι κι αλλιώς γιατί ανάβουν όλοι οι ανεμιστήρες και τα led.

Είχα καιρό κλειστό το PC και το UPS και άναψα το UPS για περίπου 20 λεπτά πρίν ανάψω τον υπολογιστή.Υπάρχει περίπτωση να μην είχε φορτίσει καλά το UPS και να μην έδωσε σωστό ρεύμα όταν άναψε ο υπολογιστής και να κάηκε το τροφοδοτικό ή κάτι άλλο? Δέν υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκάρω άν κάηκε ο επεξεργαστής ή η μητρική ?

Δημοσ.

Αυτο που περιγραφεις για το ups και το τροφοδοτικο δεν νομιζω οτι μπορει να γινει.Το να λειτουργει το τροφοδοτικο και να αναβουν οι ανεμηστηρες δεν εγγυαται οτι θα λειτουργει και σωστα γιατι μπορει να μην δινει σωστη ταση ή ampere σε καποιο καλωδιο.Εγω στη θεση σου θα δανειζομουν απο καπου ενα αλλο τροφοδοτικο και θα το εβαζα στον υπολογιστη να δω αν θα λειτουργησει.Τη μητρικη και τον επεξεργαστη δεν μπορεις να τα δοκιμασεις ετσι απλα.αναγκαστικα πρεπει να δοκιμασεις τον επεξεργαστη(δυσκολο να καει) σου σε αλλη μητρικη και τη μητρικη σου με αλλον επεξεργαστη.Ατυπα ορισμενοι για να τεσταρουν τη μητρικη ξηλωνουν απο πανω μνημες και καρτα γραφικων και τη βαζουν να λειτουργησει ετσι.αν αρχισει να ακουγεται το προειδοποιητικο beep απο το ηχειο της μητρικης τοτε κρινουν οτι η μητρικη λειτουργει σωστα,εγω δεν το εμπιστευομαι αυτο το τροπο αλλα δεν χανεις τπτ να το δοκιμασεις.

Δημοσ.

τπτ να ΄σαι καλα.αν δεν βρεις τροφοδοτικο τοτε μπορεις να αγορασεις ενα πολυμετρο και να αρχισεις να μετρας τασης και ampere σε καθε καλωδιο,λιγο δυσκολος τροπος αλλα ειναι κα ιαυτο μια λυση.

Δημοσ.
Υπάρχει περίπτωση να μην είχε φορτίσει καλά το UPS και να μην έδωσε σωστό ρεύμα όταν άναψε ο υπολογιστής και να κάηκε το τροφοδοτικό ή κάτι άλλο?

Aν έχει πρόβλημα η μπαταρία του UPS (πιθανό σα σενάριο μετά από καιρόαδράνειας) δεν μπορεί να κάψει κάτι (οτιδήποτε). Πριν κάνεις κάτι πιο δραστικό (από "ξηλώματα" έως αγορές), απλά δοκίμασε τον υπολογιστή εκτός UPS.

Δημοσ.

Ok fixed! Άλλαξα θέσεις στις μνήμες και πήρε μπροστά το πισί!!!

Έπρεπε να το έχω δοκιμάσει απο την αρχή αυτο ...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...