Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο λαπτοπ του πατέρα μου (ένα ψιλόπαλιό HP G3000 με windows XP) εμφανίστηκε το εξής κουλό πρόβλημα.

Με το που κάνει boot, οτιδήποτε και αν προσπαθήσεις να κάνεις ο υπολογιστής αντιδρά σαν να έχεις πατημένο το πλήκτρο Ctrl με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα!

Το πρόβλημα εμφανίζετε μόνο στα windows γιατί όταν δοκιμαστικά του έκανα boot από ένα live CD με Ubuntu, το πληκτρολόγιο λειτουργούσε κανονικά!

Το θέμα είναι ότι ο πατέρας έχει ψιλομάθει να κάνει μηχανικά αυτά που χρειάζεται με τα windows και δεν ειναι σε φάση να αλλάξει λειτουργικό...

Σκέφτομαι να του κάνω ένα format, αλλά σκέφτηκα να ρωτήσω μπας και είναι κάποιος που έχει/είχε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή να γνωρίζει πως μπορεί να διορθωθεί για να το γλιτώσω.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Δημοσ.

Είμαστε σίγουροι ότι το ctrl δεν είναι όντως κολλημένο και ότι το ubuntu έχει καμιά super duper ρύθμιση που "κόβει" κάποιο κολλημένο πλήκτρο;

Δεν ξέρω, μια εικασία κάνω...

Δημοσ.

99% είμαι σίγουρος ότι το κόλλημα δεν είναι "μηχανικό" αλλά "λειτουργικό" αν μπορώ να το ονομάσω έτσι...

το δοκίμασα αρκετές φορές, κάνοντας απανωτά boot πότε με XP και πότε με ubuntu.

στα XP είναι κολλημένο και στo Ubuntu από το live CD παίζει κανονικά...

Δημοσ.

λοιπόν, δοκίμασα τα πάντα (από τα λίγα που γνωρίζω τουλάχιστον).

του πέρασα φρέσκο bios, τζίφος!

του πέρασα ξανά τα xp μέσα από το recovery της HP και με τους 2 τρόπους (αυτόν που κρατάει τα αρχεία σου και αυτόν που καταστρέφει τα πάντα), τζίφος!

Προσπάθησα να του περάσω από την αρχή τα XP αλλά δεν μπορούσα να πατήσω κανένα πλήκτρο για να γίνει το φορματ!

ούτε καν το boot priority δεν μπορώ να αλλάξω!

τελικά του πέρασα ubuntu και από εκεί πέρασα τα XP σε virtual box...

με αυτό τον τρόπο το πληκτρολόγιο λειτουργεί κανονικότατα, αλλά δεν είναι λύση ρε γαμώτο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...