slevinkelevra Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Γεια σας και παλι... Ο τιτλος ειναι "ψαρωτικος" δεν αφορα μονο μεταφορα δεδομενων, εχει και καποιες λεπτομερειες... Φτιαχνω εναν χαρτη σε svg και τα σημεια που αποτυπωνει τα καλω απο database. Θέλω οταν ο χρήστης παει στη σελιδα που ειναι ο χαρτης να εμφανιζονται ολα τα σημεια και οταν κανει αναζητηση να εμφανιζονται μονο αυτα που ειναι σχετικα με την αναζητηση του... Οποτε εχουμε 2 σεναρια : ολα τα σημεια ή μονο οτι ειναι σχετικο με το search. Προς το παρων εχω εφαρμοσει την πιο ηλιθια ιδεα, να βαλω και τα 2 querys μεσα στο αρχειο του χαρτη. Αν δεν ερθουν δεδομενα απο το αρχειο της αναζητησης, τοτε κανει query και τα "φερνει" ολα απο τη db, αλλιως "κανει" το query με τα συγκεκριμενα στοιχεια που ηρθαν απο την αναζητηση. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να κανω το σωστο query καθε φορα, αφου προφανως ειναι και τα 2 στο ιδιο αρχειο. Δεν εχω βρει καποιο τροπο να ξεχωριζω ποιο query θα κανω καθε φορα, αυτο που φερνει ολα τα στοιχεια ή αυτο που χρησιμοποιει συγκεκριμενα κριτηρια. Εχω δοκιμασει να τα ξεχωρισω με if, με switch ...τιποτα. Καμια ιδεα πανω σε αυτο? Και αν οχι κωδικα, τουλαχιστον δωστε ρε παιδια, καποιος πιο εμπειρος, τη σωστη λογικη που πρεπει να το οργανωσω και τι μεθοδους θα χρησιμοποιησω... ps: να το δωσω και λιγο πιο σχηματικα... Α σεναριο : ο χρηστης παει απλα στο αρχειο του χαρτη οποτε ο χαρτης πρεπει να εμφαισει ολα τα σημεια ενα αρχειο (ποιο?) κανει query > στελνει (πως?) ολα τα σημεια στο αρχειο του χαρτη (svg)>αρχειο χαρτη τα εμφανιζει Β σεναριο : ο χρηστης κανει αναζητηση συμπληρωνει φορμα αναζητησης > δεδομενα στελνονται στο αρχειο που ψαχνει > οτι βρει τα στελνει στο αρχειο του χαρτη > χαρτης εμφανιζει Απ οτι βλεπετε τα 2 τελευταια βηματα και στα 2 σεναρια ειναι ιδια. Αρα πρεπει προφανως να υπαρχει μονο ενα αρχειο χαρτη που απλα δεχεται και "ζωγραφιζει" σημεια. Ποιο πριν τι κανω ομως? Το θεμα ειναι πως το οργανωνω ολο αυτο και τι μεθοδους χρησιμοποιω... Κάποιος??? Ευχαριστω προκαταβολικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα