Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Downstream Upstream

SNR Margin

14.5 dB 19.8 dB

Line Attenuation

8.8 dB 7.4 dB

Data Rate

13762 kbps 769 kbps

Πρίν λίγο καιρό έβαλα ΟΤΕ TV και απο τότε έπεσε αρκετά η ταχύτητά μου. Παλιότερα κλείδωνα στα 18000-19000 μετά απο καιρό είχα πέσει στα 15 αλλα έλεγα οτι φταίει το εξωτερικό καλώδιο που έχω για γραμμή επειδή είχε χαλάσει απο τον ήλιο. Μόλις έβαλα OTE TV $%^ήθηκε η γραμμή, μέχρι και στα 8 έφτασα να κλειδώνω και συνέχεια αποσυνδέσεις. Ήρθαν τεχνικοί μου έβαλαν άλλη γραμμή με καλώδιο UTP και αλλάξαμε φίλτρα. Οι αποσυνδέσεις σταμάτησαν, αλλα η ταχύτητα δεν έχει πάει πάνω απο 13700. Οι τεχνικοί πηραν ενα τηλέφωνο να μετρήσουν την γραμμή και μου είπαν οτι κλειδώνει στα 17 και οτι με έχουν σε προφίλ 12άρι. Τους λέω εντάξει θα πάρω τηλέφωνο να με αλλάξουν. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο και ο πρώτος μου λέει είστε σε 24άρι και είναι φοβερή ταχύτητα αυτή. Του λέω μάστορα είμαι 600 μέτρα απο το DSLAM η ταχύτητα είναι τραγική σε σύγκριση με τα 19.000 που κλείδωνα. Το κλείνω μετά γιατί ήταν πολύ ειρωνεία. Παίρνω μετα απο κανα 2 μέρες γιατί πάλι είχα κόλπα με την γραμμή, μου λέει το παλικάρι βγάλε τα φ΄λτρα και βάλε καρφί το ρούτερ, μόλις έβαζα το τηλέφωνο εγώ έπεφτε, επειδή δεν το χρειάζομαι το έβγαλα. Μετά ξαναπαίρνω να δούμε για την ταχύτητα αφύ έφτιαξε η γραμμή και πέτυχα τον ίδιο. Μου λέει ναι είστε σε 12άρι και θα κάνουμε αίτημα, μετα μου λέει θα σας καθαρίσω την γραμμή (με κανα σκουπάκι μάλλον) στο τέλος αφου του λέω πάλι οτι κλείδωνα σε 19.000 και με ενα ρούτερ είχα πιάσει 21000 μου λέει τι τρώει και το ΟΤΕ TV 3-4 Mbps. Του λέω τρώει απο το bandwith, απο τα 13700 που κλειδώνω τρώει τα 3700, όχι αυτά που δεν υπάρχουν. Τέλος μου λέει η γραμμή σας στο γράφημα είναι φοβερή και οτι τελικά είμαι σε 24άρι προφίλ.

Είναι καλά τα στατιστικά του ρούτερ μου ρε παιδιά εσείς που τα ξέρετε καλύτερα? Μου έχουν σπάσει τα νεύρα εκεί που έπιανα και 2.1-2.2 MB/s τώρα με το ζόρι πιάνω 1 με κλειστή την TV.

Δημοσ.

Το ΟΤΕ TV να ξέρεις οτι τρώει αρκετό bandwidth απο την γραμμή σου , φίλος μου που ειχε το ίδιο το έβγαλε και η ταχύτητα αυξήθηκε δραματικά, κατα την γνώμη μου δεν αξίζει αν δεν το χρησιμοποιείς αλλα γούστα ειναι αυτα και οι ανάγκες του καθενός διαφορετικές.

Το 14αρι προφίλ που σε έχουν ευθύνεται επίσης για το ποσο ψηλά θα συγχρονίζεις με η χωρίς το ote tv , γενικά στο οτε βάζουν μεγάλα προφίλ για να μην έχεις ο πελάτης αποσυνδέσεις και σε περίπτωση που ειναι άσχημη η γραμμή , μονο η forthnet παίζει στο 6 μα αποτέλεσμα να κλειδώνεις αρκετά ψηλά.

Δημοσ.

Κοίτα εγώ το χρησιμοποιώ αρκετά γιατί λιώνω στο Discovery, δεν με νοιάζει ας τρώει και όλη την ταχύτητα οταν είναι ανοιχτή, αλλα θέλω να κλειδώνει πιο ψηλά. Πως γίνεται έτσι ξαφνικά απο τα 19000 να πέσω στα 13700?

Δημοσ.

Είναι φυσιολογικό να χάσεις κάποια Mbps γιατί αυξάνεται το SNR Margin. To default στον ΟΤΕ είναι 9dB και εσύ λόγω IPTV έχεις 14.5dB.

Μπορείς να δοκιμάσεις να ρίξεις το SNR Margin εσύ από το ρούτερ (τα περισσότερα ρούτερ το υποστηρίζουν μέσα από telnet), αλλά αυτά ίσως μεταφραστεί σε παγώματα της τηλεόρασης.

Δημοσ.

Για να χαμηλωσεις το snr, χρησιμοποιεις ενα προγραμμα, το DMT tool, αλλα πρεπει να το υποστηριζει και το ρουτερ σου. Προσεχε ομως γιατι σε κακες γραμμες, μπορεις να εχεις αποσυνδεσεις.

Δημοσ.

ε θα κάνω πειραματισμούς, αμα δω οτι χαλάει το βάζω στο default και τέλος.

Βρήκα και αυτό εδώ:

The first step is to enable telnet connections to the router. Thus, start up your browser and paste the following URL:

http://192.168.0.1/setup.cgi?todo=debug

The IP address should match your router’s address, so please change it accordingly.

The web interface is going to ask you for the administrator username/password.

Upon entering the correct details, you will see the message “Debug Enable!”.

Now that the telnet option is enabled, you need to connect to the router.

For example on a Windows command prompt just type “telnet 192.168.0.1″. On Mac/Linux just use the Terminal.

If the telnet connection is successfully established, type the following command to increase your SNR margin:

adslctl configure –snr 150

The 150 value is the percentage of the original SNR value.

For example if your original SNR value was 6 dB, than the 150 percentage would mean that you prefer an SNR value of 9 dB.

Increasing your SNR value, is decreasing your connection’s download bandwidth as well. However it’s better to have a lower bandwidth, than having a connection which constantly drops.

αμα βαλω σαν εντολή το adslctl configure –snr 80 θα μειωθεί στο 80% του αρχικού? δηλαδή κάπου στα 11?

Δεν υποστηρίζει το ρουτερ μου το πρόγραμμα και με τον άλλο τρόπο που βρήκα δεν γίνεται τίποτα.

Άμα πάρω τηλέφωνο το 13888 μπορούν να μου το χαμηλώσουν/αυξήσουν και να το πανε στα 11 ας πούμε να δώ πως παίζει εκεί???

Δημοσ.

Δεν ήξερα οτι θα μειωθεί τόσο πολύ η ταχύτητα που θα κλειδώνω και θα έχω τέτοια προβλήματα... 3 χρόνια που το είχα δεν πρέπει να είχα φάει 4 αποσυνδέσεις σύνολο και μόλις έβαλα την μλκία έγινε σκατά. Τώρα έχει στρώσει αλλα δεν ξέρω αν κλειδώνω σε καλή ταχυτητα ή αν μπορεί να πάει και άλλο πάνω.....

Δημοσ.

Στο ΟΤΕ ΤV σε κλειδωνουν σε χαμηλοτερο προφιλ (χαμηλοτερη ταχυτητα) για να μην εχεις αποσυνδεσεις. Ειναι αναμενομενο να κλειδωνεις χαμηλοτερα.

Δημοσ.

Ναι το ξέρω οτι θα πέσει, αυτο που ρωτάω είναι αν με αυτά τα στοιχεία απο το ρουτερ μου, αν κλειδώνει σε καλή ταχύτητα ή αν μπορεί να ανέβει.

Δημοσ.

για να σου λυθουν οι αποριες.η γραμμη σου παει παραπανω αρκει να την βαλουν σε 9 αρι margin που ειναι το default.δενσημαινει οτι θα παει 19 αλλα θα ανεβει.αλλα ο οτε στο connex tv για θεματα σταθεροτητας δεν βαζει 9 αρι margin και σου βαζει με το ζορι 13 και πανω.οποτε αν δεν πεσει το snr ειτε με προγραμμα ειτε απο τον οτε δνε βλεπεις παραπανω ταχυτητα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

αν είχα τα γραμμή σου θα σκεφτόμουν σοβαρά (μην σου πω ότι θα πήγαινα) για VDSL Cyta...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...