Maiclaren Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Αρχικά, θέλω να κάνω προέκταση του ρούτερ σε άλλο δωμάτιο γιατί αυτό που έχω στο σαλόνι δε με καλύπτει ασύρματα. Οπότε Θέλω να συνδέσω στο ίδιο νούμερο τηλεφώνου άλλο ρούτερ με το τηλέφωνο της κρεβατοκάμαρας..γίνεται?,και πως?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Αρχικά, θέλω να κάνω προέκταση του ρούτερ σε άλλο δωμάτιο γιατί αυτό που έχω στο σαλόνι δε με καλύπτει ασύρματα. Οπότε Θέλω να συνδέσω στο ίδιο νούμερο τηλεφώνου άλλο ρούτερ με το τηλέφωνο της κρεβατοκάμαρας..γίνεται?,και πως? Τα χεις μπλεξει. Σε 2η τηλεφωνικη γραμμη δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις 2ο ρουτερ η πιο λιανα, πιθανως να μπορεις αλλα ειναι ασυμφορο για σενα. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα access point το οποιο ειτε θα συνδεσεις ενσυρματα με το router, ειτε θα το βαλεις να δουλεψει ασυρματα ως repeater. Ενδεικτικο παραδειγμα για τη λειτουργια ως access point ενσυρματα: Τραβας καλωδιο CAT5 απο εκει που ειναι το router στην μπριζα που ειναι η αλλη τηλεφωνικη γραμμη και το βαζεις πανω στο AP. Το AP ετσι, ειναι συνδεδεμενο με το router μεσω καλωδιου και στελνει στο χωρο του το wifi σημα. Η δευτερη περιπτωση αν και μοιαζει πιο απλη ισως να ειναι πιο περιπλοκη. Το concept εχει ως εξης: Ο repeater πιανει το σημα απτο ρουτερ και το αναμεταδιδει. Αλλα οπως καταλαβαινεις θα πρεπει να τοποθετηθει σε σημειο ικανο ωστε να πιανει το σημα απτο ρουτερ και παραλληλα να πιανει και στα δωματια που θες. Καπου ενδιαμεσα ας πουμε. Παραλληλα, οτι θα συνδεεται πανω στο repeater θα εχει τουλαχιστον την μιση ταχυτητα αποτι αν συνδεοταν πανω στο ρουτερ απευθειας. Κατ'εμε πρεπει να τραβηξεις καλωδιο στο σημειο που φανταζεσαι ως ιδανικο για να στησεις νεα ασυρματη συσκευση και εκει να στησεις ενα AP.
Maiclaren Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ομορφα,και αν εγώ δε θέλω να φαίνεται το Cat5 καλώδιο,υπάρχει μήπως πιο απλά ενισχυτής σήματος wifi?
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 repeater τοτε.κατι σαν το tp link wa701nd. αλλη λυση access point παραπανω Mw πχ 300 οπως της air live αλλα μπλεκεις μετα. γιατι θα εχεις και adsl router και access point.εκτος αν θες να παρεις air live να το βαλεις σαν Repeater και απλα να ειναι 300Mw αντι για 100 που ειναι το default του ασυρματου. http://www.airlive.com/ 23 dbm νομιζω ειναι τα 300Mw.20 dbm τα 100mw.υπαρχει Online converter.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ομορφα,και αν εγώ δε θέλω να φαίνεται το Cat5 καλώδιο,υπάρχει μήπως πιο απλά ενισχυτής σήματος wifi? Δεν ειναι αναγκη να φαινεται cat5. Θα το περασεις μεσω μπριζων για να παει στα καταλληλα σημεια. Προφανως θες τεχνικο. Aλλη περιπτωση με διαφορα πιθανα προβληματα ομως, ειναι ενα σετ powerline και ενα Access point στο σημειο που θες. Η αλλη λυση οπως σου ειπα ειναι το repeater. Με αρκετα μειονεκτηματα που στο τελος μπορει να μη σε αφησει ικανοποιημενο. Γενικα περα απτην πρωτη λυση του καλωδιου, οι αλλες 2 εμπεριεχουν ρισκα στην λειτουργικοτητα, την αποδοση και την ταχυτητα.
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 απλα αν το σπιτι ειναι δικο του και το βλεπει σαν μελλοντικη αναβαθμιση το utp τοτε αξιζει.αν ειναι με ενοικιο δεν αξιζει να επενδυσει ουτε 20 ευρω αν ειναι να φυγει μετα.γιατι ο ηλεκτρολογος θα του παρει καμποσα συν οτι θα ανοιξει τα κυκλικα κουτια στους τοιχους και ισως χρειαστει παλι λιγο βαψιμο.και πρεπει να παρει διαφορες προσφορες διοτι μερικοι σιγουρα θα ζητησουν τα μαλλιοκεφαλα τους.εκτος αν ο φιλος εχει κανα γνωστο που μπορει να τον βοηθησει να το κανει ολο αυτο.να το περασει απεξω μονο σε καναλι μπορει για να μην φαινεται ασχημο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα