Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Μου έχει τύχει μια βλάβη σε σταθερό ΗΥ ενός φίλου. Είναι σαν να μην παίρνει ρεύμα ο υπολογιστής. Πατάς το power αλλά τίποτα. Αλλάξαμε καλώδιο ρεύματος και γενικά δεν είναι από καλωδίωση. Ξεκουμπώσαμε και κουμπώσαμε τα πάντα μέσα μήπως και δεν πατάνε καλά αλλά τίποτα και καταλήξαμε στο τροφοδοτικό. Είναι ένα ATX - 400 JSP (400 Watt, 230V) και έχουμε την εξής απορία, σίγουρα αστεία, το τροφοδοτικό μας φαίνεται μεγαλύτερο από κάποια άλλα. 15εκ χ 14εκ. Δεν είναι όλα τα τροφοδοτικά ίδιου μεγέθους? Μην πάρουμε και δεν μπορεί να βιδώσει στις υποδοχές. Και τέλος, εαν πάρουμε θα πρέπει να είναι πάλι 400Watt ή εαν είναι με περισσότερα είναι καλύτερα? Τι να προσέξουμε? Γενικά εάν έχετε να προτείνετε κανένα συγκεκριμένο θα μας διευκόλυνε. Ευχαριστούμε!

Δημοσ.

1oν δεν ειναι συγουρο πως ειναι το τροφοδοτικο

για να δειτε αν δεν φταιει το τροφοδοτικο

ανοιξτε το κουτι και βρακυκλωστε στο μεγαλο φυς με ενα καλωδιο τα χρωτα πρασσινο με μαυρο

θα δειτε οτι υπαρχουν 1 πρασσινο και πιο πολλα μαυρη

προσοχη να εχεις βγαλει τα καλωδιο τροφοδοσιας

αν το τροφοδοτικο δουλευει θα δειτε πως με το που βαλεται το καλωδιο στην πριζα θα παρει μπρος το τροφοδοτικο

και μαζι ολες οι περιφεριακεσ συσκευες

Καταλαβες τι θα κανεις ;

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αν μπορείς γράψε το σύστημα του φίλου σου αναλυτικά, όπως και αν σκοπεύει να το αναβαθμίσει στο μέλλον. Αν σκοπεύει, τη χρήση θα κάνει. Και το ποσό που μπορεί να διαθέσει για το τροφοδοτικό τώρα. Αυτά σε περίπτωση που είναι αναγκαία η αλλαγή.

Υποθέτω ότι με το που πατάς το κουμπί δε γυρνάει κάποιος ανεμιστήρας σωστά; Αν ναι δοκίμασε και αυτό, Αν δουλέψει το τροφοδοτικό, και έχεις κάποιο πολύμετρο έλεγξε τις τάσεις.

Δημοσ.

Εξακολουθεί να μην παίρνει ρεύμα. Μπορείς να μου πεις αν τα τροφοδοτικά βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη?

Σίγουρα θέλει κάτι πολύ οικονομικό. Που καιρός για έξοδα. Το ανεμηστηράκι δεν γυρίζει. Απλά πριν πάμε σε κάποιο κατάστημα να ξέρουμε και κάτι παραπάνω μην γίνουμε τελείως ρόμπα. Να ξέρουμε αν τα μεγέθη είναι πάντα τα ίδια γιατί σαν να μας φαίνεται μεγαλύτερο και για τα Watt αν πειράζει να είναι περισσότερα από 400.

Δημοσ.

Εξακολουθεί να μην παίρνει ρεύμα. Μπορείς να μου πεις αν τα τροφοδοτικά βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη?

Σίγουρα θέλει κάτι πολύ οικονομικό. Που καιρός για έξοδα. Το ανεμηστηράκι δεν γυρίζει. Απλά πριν πάμε σε κάποιο κατάστημα να ξέρουμε και κάτι παραπάνω μην γίνουμε τελείως ρόμπα. Να ξέρουμε αν τα μεγέθη είναι πάντα τα ίδια γιατί σαν να μας φαίνεται μεγαλύτερο και για τα Watt αν πειράζει να είναι περισσότερα από 400.

το εκεναες αυτο που σου ειπα και δεν κουνεται τιποτα ;

Αν ναι τοτε ναι συγγουρα εχει προβλημα

και μεγεθη σε διαστασης ειναι ολα τα ιδια το μηκος αν τε να αλλαζη στα πολυ παρα πολυ μεγαλα

αν αυτο που εχεται λεει επανω 400W δεν σημαινει οτι με το που παιρνη μπροστα δεινη 400w μπορεις να παρεις ενα τροφοδοτικο 420 πως εχω εγω και ειναι πουλ αξιοπηστο και εχω και 5 χρονια εγγυηση

μεχρι ποσα δεινη ο φιλος σου ;

Δημοσ.

Άρα θέλεις αλλαγή τροφοδοτικού.

Γενικά το μέγεθος δεν παίζει ρόλο, αν και νομίζω τα παλιά κουτιά(2000) είχαν αλλιώς τις βίδες, μην σε απασχολεί αυτό όμως. Το μάκρος δεν ανακατεύεται.

Απάντησε μου στα παραπάνω αν θες να σε βοηθήσω να διαλέξεις τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Ναι το έκανα αυτό και αυτό και δεν δίνει σημεία ζωής. Το pc κάνει μια πολύ απλή χρήση. Ιντερνετ και τετοια. Δεν γνωρίζουμε από τιμές αλλά γύρω στα 30 θα ήταν καλα. Αυτό με το μέγεθος και τις βίδες μας απασχολεί. Μην πάρουμε και δεν βιδώνει και επίσης αν βρούμε πχ με 500W αν θα υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.

Δημοσ.

Ναι το έκανα αυτό και αυτό και δεν δίνει σημεία ζωής. Το pc κάνει μια πολύ απλή χρήση. Ιντερνετ και τετοια. Δεν γνωρίζουμε από τιμές αλλά γύρω στα 30 θα ήταν καλα. Αυτό με το μέγεθος και τις βίδες μας απασχολεί. Μην πάρουμε και δεν βιδώνει και επίσης αν βρούμε πχ με 500W αν θα υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.

Δες αυτά. http://www.skroutz.gr/s/302056/Xilence-RedWing-Series-SPS-XP350.html http://www.skroutz.gr/s/345361/Corsair-Builder-Series-CX430-V2.html

Στα 30€ λίγο δύσκολο να βρεις καλό τροφοδοτικό. Μην φοβάσαι που το 1 είναι 350W, φτάνει. Πάντως αν έχει κάρτα γραφικών ας πάει στο corsair που είναι μεγαλύτερο.

Edit: Για τις βίδες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όλα τα τροφοδοτικά βγαίνουν με τις ίδιες τρύπες, οπότε είτε θα μπαίνουν όλα είτε κανένα(στα σημερινά τροφοδοτικά αναφέρομαι). Αν έχει όντος κουτί που δεν ταιριάζουν ακριβώς και πάλι δεν είναι πρόβλημα-διορθώνεται. Αυτά με κάθε επιφύλαξη όμως.

500W σε αυτά τα χρήματα δεν θα βρεις. Ή μάλλον θα βρεις αλλά θα είναι μάπα από ποιότητα και δεν θα αποδίδει 500W

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...