panos_vas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Καλημερα, παιδες! Σκεφτομαι αυτη την περιοδο να παρω μια μητρικη για το συστημα της υπογραφης μου. Αργοτερα θα αντικαταστησω τον επεξεργαστη με καποιον μπουλντοζακο οποτε σκεφτομαι για αρχη να παρω μια μητρικη που να τον υποστηριζει πληρως..........ειμαι μεταξυ αυτων των δυο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-970A-G45-sAM3-DDR3-AMD970-970A-G45.htm και http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-990FXA-GD65-sAM3-DDR3-990-FX-990FXA-GD65.htm δεν με ενδιαφερουν αλλες μαρκες, ειμαι φανμποι της msi γιατι εδω και 2 χρονια που εχω αυτη την μητρικη της υπογραφης μου ειμαι απολυτα ικανοποιημενος, ειναι οπως την αγορασα στην κατασταση της, ουτε φουσκομενοι και μαυροι πυκνωτες, ολες οι θυρες της δουλευουν αξογα, ποτε δεν μου κολλησε πουθενα και ποτε δεν ειδα τιποτα περιεργο πανω της, οποτε msi θα παρω!!! η απορια μου ειναι για τις μητρικες που σας προανεφερα, εχουν καποια διαφορα μεταξυ τους? μια καρτα γραφικων θα χρησιμοποιησω, την 480 που θα την κρατησω για τουλαχιστον 2 χρονια, δεν σκοπευω να κανω overcloking. Ποια απο τις δυο να παρω λετε? αμα παρω την μητρικη με το 990 το συστημα με τον μπουλτοζακο θα ειναι πιο γρηγορο απο οτι με την μητρικη με το 970? με τον ηδη υπαρχον επεξεργαστη σιγουρα δεν θα εχουν καμια διαφορα, αλλα οπως προανεφερα η μητρικη προορίζεται για μελλοντικη αναβαθμιση. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!
Thanos1972 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Εγω λεω να ξεκολλησεις απο την MSI και να δεις και αλλες μαρκες.αλλα το κυριοτερο,γιατι να πας σε bulldozer απο την στιγμη που εχεις phenom II σε καλα ρολογια? Εαν επιμενεις παρε αυτην μιας και εισαι μεσα στο budget σου Gigabyte MB 990FXA-UD3 (sAM3+, DDR3, 990 FX)
panos_vas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την αμεση ανταποκριση σου! Σκεφτομουνα να επαιρνα εναν 8πυρηνο μπουλντοζακο το καλοκαιρακι, δεν θα ηταν μια καλη αναβαθμιση απο τον 4πυρηνο που ηδη εχω? Καλα και απο αυτον που εχω τωρα μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι εδω και 2 χρονια που τον εχω. Δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα. Για μητρικη ειπαμε, ειμαι λατρης της MSI! Ειχε περασει μια gigabyte απο τα χερια μου, η οποια εκανε κατι περιεργους θορυβους καθε φορα που εκλεινε. Και ο κολλητος μου ειχε μια gigabyte και μετα απο εναν χρονο του αρχισε νουμερα....του τυπου εσβηνε και ξανα άναβε η μητρικη καθε φορα που αναβε τον υπολογιστη. Οποτε την εχω παρει λιγο με φοβο.......
Thanos1972 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Παμε μια ψυχτρα καλυτερα με την μητρικη που ειπαμε και ανεβασε τον Phenom σου στα 4.0 και εισαι οκ.αλλιως πας σε ολικη αναβαθμιση γιατι 130 που θα δωσεις τωρα για την μητρικη και αλλα ποσα που θα εχει ο bulldozer το καλοκαιρι,ε δωσε τα και παρε 2500Κ και πουλας τον Phenom με την μητρικη που εχεις.εγω αυτο θα εκανα. (βασικα θα αλλαζα ψυχτρα και θα του εκανα Overclock τωρα ετσι οπως εισαι). Edit:αν ακι με την μητρικη που εχεις,δεν θα δοκιμαζα καν το overclock.δεν εχει καλο συστημα τροφοδοσιας για τον επεξεργαστη.
Vaggos02 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Την 990FXA-UD3 την πήρα για τον αδερφό μου μαζί με τον 6100 πριν 3 μέρες (δεν έχει ιδέα από pc αλλά μου βγήκε και AMD fanboy ο κύριος). Ομολογώ πως από την πρώτη στιγμή που την έβγαλα από το κουτί της ενθουσιάστηκα. Ίσως βέβαια να φταίει που στο δικό μου pc έχω μια Mid range asrock αλλά οκ! Πάντως, μου άρεσε πολύ το heatsink στο ΝΒ και οι 4 pci-e. Είναι και SLI ready, πράγμα που θα σε ενδιαφέρει μελλοντικά (φαντάζομαι) βλέποντας πως έχεις την 480. Συνοψίζοντας, αν σε ενδιαφέρει να πας σταδιακά σε αναβάθμιση είναι καλή λύση. Αν επίσης σε ενδιαφέρει το OC μέχρι να αλλάξεις CPU, ομολογώ πως έχει δει πολύ πιο εύχρηστα BIOS σε αυτό το θέμα αλλά νομίζω πως είναι και θέμα εξοικείωσης. Η γνώμη μου είναι, αφού κάνεις τη δουλειά σου, να περιμένεις τη νέα σειρά cpu της Intel (Μάρτη-Απρίλη αν δε κάνω λάθος). Και να μην αποφασίσεις να πάρεις κάποιον από αυτούς, θα βρεις σε (πολύ) καλύτερες τιμές τους τωρινούς
panos_vas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Παμε μια ψυχτρα καλυτερα με την μητρικη που ειπαμε και ανεβασε τον Phenom σου στα 4.0 και εισαι οκ.αλλιως πας σε ολικη αναβαθμιση γιατι 130 που θα δωσεις τωρα για την μητρικη και αλλα ποσα που θα εχει ο bulldozer το καλοκαιρι,ε δωσε τα και παρε 2500Κ και πουλας τον Phenom με την μητρικη που εχεις.εγω αυτο θα εκανα. (βασικα θα αλλαζα ψυχτρα και θα του εκανα Overclock τωρα ετσι οπως εισαι). Edit:αν ακι με την μητρικη που εχεις,δεν θα δοκιμαζα καν το overclock.δεν εχει καλο συστημα τροφοδοσιας για τον επεξεργαστη. Η μητρικη που εχω τωρα συμφωνω οτι δεν ειναι για overclocking γιατι εχει 4πινο τροφοδοσιας και οχι 8πινο που εχουν οι amd αμ3+ και καποιες αμ3 με 870 και 890 chipset. O 2500k ειναι πιο γρηγορος απο τον 8120 μπουλντοζακο? Θα αξιζε να πηγαινα απο το συστημα που εχω τωρα σε 2500κ? Την 990FXA-UD3 την πήρα για τον αδερφό μου μαζί με τον 6100 πριν 3 μέρες (δεν έχει ιδέα από pc αλλά μου βγήκε και AMD fanboy ο κύριος). Ομολογώ πως από την πρώτη στιγμή που την έβγαλα από το κουτί της ενθουσιάστηκα. Ίσως βέβαια να φταίει που στο δικό μου pc έχω μια Mid range asrock αλλά οκ! Πάντως, μου άρεσε πολύ το heatsink στο ΝΒ και οι 4 pci-e. Είναι και SLI ready, πράγμα που θα σε ενδιαφέρει μελλοντικά (φαντάζομαι) βλέποντας πως έχεις την 480. Συνοψίζοντας, αν σε ενδιαφέρει να πας σταδιακά σε αναβάθμιση είναι καλή λύση. Αν επίσης σε ενδιαφέρει το OC μέχρι να αλλάξεις CPU, ομολογώ πως έχει δει πολύ πιο εύχρηστα BIOS σε αυτό το θέμα αλλά νομίζω πως είναι και θέμα εξοικείωσης. Η γνώμη μου είναι, αφού κάνεις τη δουλειά σου, να περιμένεις τη νέα σειρά cpu της Intel (Μάρτη-Απρίλη αν δε κάνω λάθος). Και να μην αποφασίσεις να πάρεις κάποιον από αυτούς, θα βρεις σε (πολύ) καλύτερες τιμές τους τωρινούς Για αυτο ειπα να παρω εναν μπουλτοζακο οπως τον 8120 ή καποιον πιο καινουργιο για το κλαοκαιρι. Να παρω τωρα την μητρικη και αργοτερα τον επεξεργαστη μιας και ακομα τραβαει ο phenom II 945.
Thanos1972 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δεν με καταλαβες αλλα δεν πειραζει.δεν εννοω το πως τροφοδοτει τον επεξεργαστη (με 4πινο η με 8πινο) για vrms και mofsets μιλησα,τα τσιπακια εκεινα διπλα απο τον επεξεργαστη. Η γνωμη μου ειναι να περιμενεις.εχεις καλο Budget οποτε η στον 2500K (που ναι αξιζει) η σε μητρικη και Bulldozer.βασικα ο μονος λογος που αξιζει να αλλαξεις μητρικη ειναι για να δεις μεχρι ποσο overclock θα παει ο δικος σου και οχι για να βαλεις bulldozer επανω. Εαν τον θελεις για παιχνιδια τοτε δεν θα δεις διαφορα απο τον phenom II στα 4.0 ας πουμε σε συγκριση με τον bulldozer.
panos_vas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μαλιστα, καλα τον επεξεργαστη στανταρ θα τον κραταγα για αλλους 6 μηνες, απλως ελεγα να παρω τωρα την μητρικη και μετα τον επεξεργαστη. Δλδ, ο 8πυρηνος μπουλντοζερ ειναι υποδεέστερος απο τον Ι5 2500Κ που εχει 4 πυρηνες? Καλα απο τον δικο μου σιγουρα θα ειναι κλασεις ανωτερος και λογικο ειναι, τον εχω ηδη 2 χρονια και κυκλοφορουσε απο πριν στην αγορα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Nαι, είναι και φτηνότερος και καλύτερος από τον 8150. http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα