Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω στον υπολογιστή μου την κάρτα ήχου που αναφέρω και στον τίτλο (Creative X-Fi Fatal1ty)

Η κάρτα λειτουργούσε άψογα εδώ και 2 χρόνια περίπου μέχρι εχθές.

Στο device manager την εμφανίζει ως Creative X-Fi Audio Processor(WDM) και έχει πάνω το γνωστό και καθόλου αγαπημένο κίτρινο τριγωνάκι με το θαυμαστικό!

Αυτό έγινε εχθές. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι καν αν και πριν την ανέφερε έτσι στο device manager ή αν έγραφε σκέτο το Creative X-Fi χωρίς τα υπόλοιπα. Δεν έχει βέβαια μεγάλη σημασία αυτό νομίζω.

Όταν λοιπόν πατάω properties στην συσκευή λέει: the device cannot start (code 10)

Κατέβασα κι εγώ ξανά drivers για να τους κάνω εγκατάσταση αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Έχω κάνει πολλές φορές update, restart, βουντού και ό,τι άλλο μπορούσα να σκεφτώ αλλά αποτέλεσμα δεν είχα.

Δοκίμασα να κάνω disable και την onboard κάρτα ήχου που έχει η mobo αλλά δεν βοήθησε. Εξάλλου τόσο καιρό ήταν κι αυτή ενεργοποιημένη κανονικά και δεν δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πραγματικά ρε παιδιά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

Τσέκαρα μήπως πήραν τα windows καμία αναβάθμιση τις τελευταίες ώρες που μπορεί να δημιούργησε το πρόβλημα, αλλά δεν εμφανίζουν καμία στην λίστα τις τελευταίες μέρες.

Διάβασα σε ξένα forums ότι υπήρχαν κι άλλοι με το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα αλλά άκρη δεν βρήκα. Δοκίμασα μέχρι και κάτι creative support packs που διάβασα ότι βοήθησαν κάποιους (κάτι σαν unofficial drivers) αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Να αναφέρω ότι ο υπολογιστής τρέχει windows 7 ultimate 64-bit.

Κάθε βοήθεια και ιδέα ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Φιλε το ειχα παθει και εγω με την creative x-fi xtreme gamer και γενικα οι creative μου εχουν βγαλει την πιστη δεν προκειται να ξανααγορασω, τεσπα λυση δεν βρηκα ποτε και απο τα νευρα μου εκανα format και εφτιαξε.... αντε βγαλε συμπερασμα τωρα mad.png

κανε ενα καθαρο uninsτall τους drivers κατεβασε και το driver sweeper και καθαρισε οτι υπολειματα μενουν απο την creative και ξαναβαλτους, επισης κρατα απενεργοποιημενη την onboard πριν κανεις ολα αυτα και αν η μητρικη σου εχει 2 pci αλλαξε την θεση και εγω τα εκανα ολα αυτα που σου λεω χωρις αποτελεσμα αλλα εσυ μπορει να εισαι πιο τυχερος

Δημοσ.

Δυστυχώς την απενεργοποίηση της onboard και το driver sweeper τα έχω κάνει ήδη και είχα τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που είχες κι εσύ. Κάθομαι και σπάω το κεφάλι μου και να βρω μια λογική εξήγηση μπας και αποφύγω την έσχατη λύση του format.

Αλλά όπως το βλέπω και με αυτά που μου λες κι εσύ δεν βλέπω να το γλιτώνω. Και το χειρότερο είναι ότι άντε και έκανα το format και δούλεψε πάλι η κάρτα... μετά δεν μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί ότι δεν θα το ξαναπαρουσιάσει το πρόβλημα στα καλά καθούμενα κάποια στιγμή.

Όπως και να 'χει αυτό είμαι αναγκασμένος να κάνω τώρα και μετά θα φροντίσω να πάω να πάρω καμιά άλλη κάρτα (σε καμία περίπτωση creative) γιατί η onboard καλή είναι σε μια περίπτωση ανάγκης όπως τώρα αλλά δεν είναι και για να απολαμβάνεις απόδοση!

Δημοσ.

Aν μπορείς άλλαξε το slot και δοκίμασε πάλι.Αν όχι κανε ένα Backup το δίσκο σου και μια γρήγορη εγκατάσταση και αν δουλέψει βλέπεις από κι και πέρα.Δεν είχα πρόβλημα ποτέ με Creative αλλά τα τελευταία 2 χρονιά χρησιμοποιώ Auzentech.

Δημοσ.

Τελικά η κάρτα έδωσε σημεία ζωής!

Πάνω που ετοιμαζόμουνα να την βγάλω από το pc για να την τσεκάρω σε κάποιου φίλου προκειμένου να σιγουρευτώ ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα η ίδια η κάρτα, έβγαλα και την κάρτα γραφικών για να έχω μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων μέσα στο case. Άλλαξα λοιπόν pci slot στην creative και ξαναέβαλα και την gpu περισσότερο για να της δώσω μια τελευταία ευκαιρία. Μετά από την επανεκκίνηση είδε κανονικά την κάρτα. (ενώ της είχα ξαναλλάξει slot τις προηγούμενες μέρες. Την τελευταία όμως φορά της ήρθε η όρεξη να δουλέψει.)

Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο το γεγονός ότι έβγαλα και την gpu αν και δεν το νομίζω.

Πάντως δεν είναι πλήρως λειτουργικά αυτή τη στιγμή. Π.χ. δεν μπορεί να τρέξει το console launcher γιατί λέει ότι δεν βρίσκει συμβατή συσκευή αν και στο device manager την βλέπει κανονικότατα την κάρτα ως Creative SB X-Fi.

To πιο ωραίο είναι ότι το console launcher το κατέβασε από μόνο του το πρόγραμμα auto update της creative γιατί το βρήκε ως συνοδευτικό της κάρτας και το εμφάνιζε ως recommended update.

Αλλά επειδή δεν έχω σκοπό να τρελαθώ άλλο, την έχω αφήσει έτσι και ας μην έχω τις ρυθμίσεις. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι ήμουν όλο βάλε-βγάλε drivers κλπ. Μπορεί να έπαθε εκεί καμιά εμπλοκή. Να κάνω πάλι uninstall και όλη την διαδικασία από την αρχή το ψιλοφοβάμαι μην έχω ξανά κανένα πρόβλημα.

Όταν με το καλό έρθει η ώρα του υπολογιστή για format (γιατί θα έρθει αργά ή γρήγορα) θα τσεκάρω αν θα λειτουργούν όλα ρολόι.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για το ενδιαφέρον παιδιά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...