Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά πρώτη φορά το συναντώ αυτό. Έχω έρθει στο PC μιας γυναίκας user για να της φτιάξω κάποια προβλήματα. Είχε XP, και ήταν σε κακό χάλι και αυτό που παρατήρησα πέρα από άλλα προβληματάκια ήταν ότι είχε δυσκολίες σύνδεσης στο web. Φαντάστηκα ότι είχε να κάνει με Plugins κτλπ. Μιας και είχε τόσο παλιό OS, είπα να κάνουμε νέα αρχή και να πάμε από W7 μεριά. Όταν με το καλό τα εγκατέστησα, το πρόβλημα είχε μείνει. Μέσα από το IE δυσκολεύεται να φορτώσει τις σελίδες, θέλει Refresh για να διαβάσει καλά το HTML. Και το χειρότερο είναι πως δεν επιτρέπει ΚΑΜΙΑ εγκατάσταση μέσα στο σύστημα. Ότι κατεβάζω (flash, .NET, WinRAR) δεν εγκαθηστάτε βγάζοντας συνεχώς ηλίθιο ERROR τύπου "An error was encountered. An attempt was made to move the file pointer before the biggining of the file". Ούτε Chrome δε μπορώ να κατεβάσω να εγκαταστήσω. Μου κάνει εντύπωση που ούτε ο IE δε νιώθει... Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Σε ΦΡΕΣΚΟ σύστημα με αυθεντικό W7 DVD, να έχει ότι πρόβλημα είχε. Λέω ότι φταίει το Router.. η σύνδεση, δεν ξέρω.. κάτι κλειδωμένο! Forthnet παίζει, μαζί με thomson856380 router, συνδεδεμένο με WIFI. Το PC q6600 φοράει, μια χαρούλα συστηματάκι.
isay Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Έχω έρθει στο PC μιας γυναίκας user ... Βγάλε τα σεμεδάκια πάνω απο το router και τον υπολογιστή. Έφτιαξε; :mrgreen: ... Και το χειρότερο είναι πως δεν επιτρέπει ΚΑΜΙΑ εγκατάσταση μέσα στο σύστημα. Ότι κατεβάζω (flash, .NET, WinRAR) δεν εγκαθηστάτε βγάζοντας συνεχώς ηλίθιο ERROR τύπου "An error was encountered. An attempt was made to move the file pointer before the biggining of the file". ... Στη θέση σου θα δοκίμαζα το ιντερνετ απο αλλο υπολογιστή. Ετσι βλέπεις αν υπάρχει πρόβλημα στο router-δίκτυο. Μετά θα έτρεχα ένα live linux dvd για να επιβεβαιώσω οτι ειναι θέμα hardware (μνήμη) ή λειτουργικού. Τέλος θα κοιτούσα τα παρακάτω (με όποια σειρά θες) Έλεγχος με τo avast για κάποιο mbr ιο έλεγχο μνήμης έλεγχο δίσκου για bad sectors με hard disk sentinel
kinq1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μήπως έβαλες πρώτα-πρώτα κάποιο "απαραίτητο" πρόγραμμα που σου έδωσε η φίλη σου; ή κάποιον driver για φωτ. μηχανή, κινητό, ipad, whatever; Μήπως έχει ενεργοποιημένη ασύρματη σύνδεση και μπαίνει κάποιος στο pc της χωρίς να το ξέρει; (αλλαξε password στο wireless). Μήπως έχει κάποιον ιό που βρίσκεται στο boot record και δεν φεύγει με το format;
Sarandis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Πρόβλημα σύνδεσης ενώ δε μπορεί να εγκαταστήσει τίποτα λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Τσέκαρε δίσκο.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μήπως έχει κάποιον ιό που βρίσκεται στο boot record και δεν φεύγει με το format; Πρόβλημα σύνδεσης ενώ δε μπορεί να εγκαταστήσει τίποτα λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Τσέκαρε δίσκο. Μόνο τα παραπάνω είναι πιθανά. Αλλά ΚΑΙ τα 2 δεν ξέρω πως να τα διορθώσω! Τι να της κάνω της κοπέλας ρε παιδιά;
Sarandis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 An error was encountered. An attempt was made to move the file pointer before the biggining of the file Δώσε details που λέει κάτω απο το error. Θέμα isp δεν είναι αυτό. Data corruption είναι.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δεν είμαι τώρα στο PC.. Πως είναι δυνατόν σε Formatted Disc, και φρέσκο auth OS να υπάρχει data corruption?
kinq1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μπορεί να μπήκε λάθος ο driver για τον hd controller. Αλλά πάλι, πώς εγκαταστάθηκαν τα windows χωρίς πρόβλημα; Μπες στο device manager και δες αν έχει τίποτα ερωτηματικά σε κάποιες συσκευές, ή έχουν όλοι οι drivers μπει κανονικά;
stm00192 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Τον προβληματικο σκληρο δισκο γτ τον αποκλειεις? Τον τσεκαρες?
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μπορεί να μπήκε λάθος ο driver για τον hd controller. Αλλά πάλι, πώς εγκαταστάθηκαν τα windows χωρίς πρόβλημα; Μπες στο device manager και δες αν έχει τίποτα ερωτηματικά σε κάποιες συσκευές, ή έχουν όλοι οι drivers μπει κανονικά; Όλα άψογα είναι. Τον προβληματικο σκληρο δισκο γτ τον αποκλειεις? Τον τσεκαρες? Όχι.. αλλά από την εμπειρία μου δε θα μπορούσε να δημιουργεί τέτοιου είδους πρόβλημα ένας damaged HDD. Όλα τρέχουν σφεντόνα και απροβλημάτιστα, από την στιγμή που δεν έχουν σχέση με Browser, downloads και εγκατάσταση λογισμικού. Το λειτουργικό μπήκα απροβλημάτιστα χωρίς κανένα πρόβλημα, και όλα τα built in προγράμματα τρέχουν σε κλάσματα δευτερολέπτου! Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω.. και εμένα μου έκανε τρελή εντύπωση.. γιαυτό σας έγραψα αμέσως!
Bspus Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Καποιος ειπε για ιο στο MBR. Αν σβησεις ολα τα παρτισιον και φτιαξεις αλλα δεν θα διορθωνοταν ετσι? Ισως κατι πηγε στραβα στην εγκατασταση (ποιος ξερει τι?) Αν φταιει κατι τετοιο, το προβλημα θα συνεχιζοταν σε περιπτωση που εκανες image σε αλλο δισκο. Αν συνεχισει να τα κανει δε φταιει ο δισκος. Αν οχι μαλλον φταιει, αλλα μου φαινεται απιθανο. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Αν ειχε προβλημα στο sata controller η στα καλωδια δεν θα δουλευαν ολα καλα στα windows. Οποτε το θεμα ειναι ποσες δοκιμες θες να κανεις για να αποκλεισεις τα ενδεχομενα
At0m0 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 "Έχω έρθει στο PC μιας γυναίκας user" Ιδιαίτερα σημαντική πληροφορία. "Μιας και είχε τόσο παλιό OS, είπα να κάνουμε νέα αρχή και να πάμε από W7 μεριά." Σε έτρωγε ... "Ότι κατεβάζω (flash, .NET, WinRAR) δεν εγκαθηστάτε βγάζοντας συνεχώς ηλίθιο ERROR τύπου "An error was encountered. An attempt was made to move the file pointer before the biggining of the file"." Από όσο διάβασα στο "internet" το παραπάνω έχει να κάνει με corrupted αρχεία. Από την στιγμή που λες ότι ό,τι κατεβάζεις δεν τρέχει, μάλλον δεν αποθηκεύεται σωστά στον δίσκο. Αν έχει να κάνει με τον δίσκο (ή τον controller της mboard)... α) Δοκίμασε να βάλεις έναν εξωτερικό δίσκο και να σώσεις κάτι εκεί και μετά τρέξτο, μπας και. β) Επίσης αν έχεις πρόχειρη καμιά expansion card για sata, δοκίμασε να βάλεις εκεί τον δίσκο (εχμ, sata είναι ο δίσκος ε; δεν είναι κανένας μουσειακός "αϊντέ" !!). Καλή τύχη. Υ.Γ. Η προσωπική παρόμοια εμπειρία είναι από ένα παλιό μηχάνημα (AMD 3200+/ASUS mboard) στο οποίο έκανα copy ένα αρχείο (οποιοδήποτε) από τον δίσκο C: στον δίσκο D: μετά έκανα binary compare τα δύο αρχεία και ήταν διαφορετικά. Το ίδιο και me copy από οποιονδήποτε δίσκο του συστήματος σε άλλο μέσο (εξ. δίσκο ή ακόμα και εγγραφή σε CD) Μετά από 2-3 copy μπορεί και να το κατάφερνε να το κάνει σωστά το copy. Το λειτουργικό δεν είχε ποτέ πρόβλημα, ούτε η σύνδεση στο internet, Ούτε τίποτα άλλο. Μόνο στα copy είχε κόλλημα. Τους δίσκους αυτού του μηχανήματος τους έχω ακόμα (ζουν τα θηρία) και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Από τα παραπάνω κατέληξα στο συμπέρασμα (αυθαίρετα) ότι ήταν πρόβλημα motherboard (ή και μνημών που δεν άλλαξα ποτέ).
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δεν γίνεται να πήγε κάτι στραβά στην εγκατάσταση. Για καιρό είχε XP και όλα δούλευαν like a charm. Σκάει η ERA της σαπίλας, και είχε ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα προβλήματα που σας περιγράφει το πρώτο post, έκανα format, έβγαλα τα partition και τα έκανα πάλι ένα ενιαίο και έβαλα W7 ! .. .. θα ήταν αδύνατον να ακολουθήσουν τα προβλήματα το ένα λειτουργικό το άλλο. Το μόνο κοινό ήταν το Hardware και η σύνδεση. Και επειδή τα περισσότερα προβλήματα τα έχει ο browser σκέφτηκα μην έφταιγε η Forthnet/router.. αλλά ακόμη και αυτό λογική δε βγάζει. Την επόμενη φορά που θα πάω, θα πάρω και το Netbook μου να το αποκλείσουμε και αυτό. Τι άλλο να σκεφτώ; Να μπω σε ολόκληρο κόπο να της πάρω τον HDD και να τον κουμπώσω στο Rig μου ώστε να σκανάρω με HD Sentinel; Είναι δυνατόν κατεστραμμένα sectors να προκαλούν ΤΕΤΟΙΑ προβλήματα;
kinq1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 1) πάρε μαζί σου τα προγράμματα που θες να εγκαταστήσεις, σε ένα φλασάκι, και πέρνα τα από αυτό, να δεις αν έχει πρόβλημα. 2) δοκίμασε να τα κατεβάσεις από άλλον browser. 3) δοκίμασε τυχαίες αντιγραφές αρχείων, φακέλλων, να δεις αν υπάρχει πρόβλημα.
parsifal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μήπως το PC έχει nForce chipset; Το όλο θέμα με το data corruption μου θυμίζει το κακό track record των συγκεκριμένων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα