insomnier12345 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σας. Έχω κάνει κάποιες ηχογραφήσεις τραγουδιών (μόνο λόγια). Θέλω να τα μιξάρω με "κανονικά τραγούδια" (ήχος-μουσική). Τι είδους πρόγραμμα προτείνετε;; Τίποτε πιο εύχρηστο από το Audacity?? Ευχαριστώ προκαταβολικά. *Θέλω να τα συγχρονίζω μετακινώντας τα... Γίνεται;;
insomnier12345 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Ξέχασα να αναφέρω πως ψάχνω για κάτι free και δεν προορίζεται για επαγγελματική δουλειά. Οπότε το reaper δεν μου κάνει...
N3k21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Το Reaper δεν είναι free αλλά μπορείς να το χρησιμοποιείς απεριόριστα για όσο θες...Απλά μετά από τον ένα μήνα της δοκιμαστικής περιόδου σου πετάει ένα παραθυράκι κατά την εκκίνηση όπου σου υπενθυμίζει πως πρέπει να το αγοράσεις... Το τίμιο είναι προφανώς να το αγοράσεις εφόσον σου αρέσει αλλά από την άλλη πρακτικός περιορισμός δεν υπάρχει. Εάν πάντως δεν σε ενδιαφέρει να αγοράσεις το Reaper μελλοντικά και θες κάτι εντελώς free τότε ρίξε μια ματιά στην free έκδοση του Podium της Zynewave: http://www.zynewave.com/download.html Σε ενημερώνω πάντως πως αυτό που θες να κάνεις (αν κατάλαβα καλά) είναι κομματάκι ζόρικο. Θα δυσκολευτείς να συγχρονίσεις τα φωνητικά σου με ξέμπαρκη μουσική αν κατά την ηχογράφηση έγιναν λαθάκια στον χρόνο κλπ. Θέλει πολύ "κόψε-ράψε" και μπορεί και πάλι να μην τα καταφέρεις πλήρως. Ίσως είναι προτιμότερο να ηχογραφήσεις από την αρχή τα φωνητικά σου ενώ έχεις την μουσική να παίζει από πίσω, σε άλλο track. EDIT: Μιας και βλέπω πιγκουίνο στο avatar σου, ίσως θες να ρίξεις μια ματιά στα Ardour και Rosegarden που είναι native Linux εφαρμογές. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά γιατί δεν κατάφερα ποτέ να ρυθμίσω σωστά το Jack στην διανομή μου, αλλά ίσως σου κανουν! EDIT 2: Θεωρώ πως οι εφαρμογές που σου προτείνω είναι περισσότερο εύχρηστες από το Audacity για την δουλειά που θες να κάνεις. Είναι ωστόσο περισσότερο εύχρηστες γιατί διαθέτουν περισσότερες επιλογές και λειτουργίες, ενώ έχουν πάνω κάτω παρόμοιο workflow που λύνει τα χέρια σε κάποιον που διαθέτει σχετική εμπειρία με DAWs. Ίσως αρχικά χρειαστεί να μελετήσεις λίγο τον τρόπο λειτουργίας τους και αυτός να σε ξενίσει, πιστεύω πάντως πως αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς, ακόμα και αν δεν θες να κάνεις επαγγελματική δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα