Kill_bill2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Έχω windows7 με ένα εξωτερικό σκληρό. Εκεί μέσα έχουν shared folders διάφοροι Η/Υ του δικτύου. Πως γίνεται να έχει πρόσβαση μόνο ο κάθε χρήστης στον δικό του folder και ΟΧΙ όλοι με όλους; Θέλω ο κάθε χρήστης να έχει τον δικό του shared folder για λόγους ασφαλείας
Kill_bill2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 όχι. Windows7 ultimate είναι το λειτουργικό σύστημα του εξωτερικού σκληρού
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) κάνεις δεξί κλικ στα folders, sharing, advanced sharing και εκεί ρυθμίζεις τα permissions όπως τα θες... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2012 από ThReSh
Kill_bill2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 κάνεις δεξί κλικ στα folders, sharing, advanced sharing και εκεί ρυθμίζεις τα permisions όπως τα θες... Θέλω permissions για υπολογιστές στο LAN, κάθε υπολογιστής να έχει το δικό του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 ναι με permissions θα τα ορίσεις χειροκίνητα, ποιο "username" (δλδ account) θα μπορεί να έχει access κτλπ κτλπ
At0m0 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Εχμ, νομίζω ότι παραπάνω surf-άρουν πολλά "εννοείται". Έστω ότι φτιάχνεις τον κατάλογο G:\Takis στον εξωτερικό δίσκο του Win7. Μετά θα πρέπει να προσθέσεις στα "Share Permissions" του καταλόγου, τον χρήστη "Takis" (full access υποθέτω) O "Takis" πρέπει να είναι χρήστης στον μηχάνημα Win7 (με όλα τα κατά που συνεπάγεται αυτό). Αφού φτιάξεις όλα τα παραπάνω, ο "Takis", από τον Η/Υ του θα μπορεί να κάνει π.χ. \\Win7\Takis και δίνοντας τα στοιχεία σύνδεσης που θα του έχεις πει (αυτά του χρήστη Takis στο Win7) θα μπαίνει σε αυτό το Share. Εννοείται ότι αν οι συνάδελφοι του Takis (ο Makis και η Soyla) μάθουν τα στοιχεία πρόσβασης του Takis θα μπαίνουν και αυτοί. Κατά τα άλλα επαναλαμβάνεις το παραπάνω όσες φορές θέλεις και θα είσαι οκ. Εάν βρείτε τρόπο στα Win7 να φτιάχνετε shares με per user δικαιώματα χωρίς να πρέπει να φορτωθεί το σύστημα με τους αντίστοιχους χρήστες και καταλόγους, να μου το πείτε και εμένα, το χρειάζομαι.
Kill_bill2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 ναι με permissions θα τα ορίσεις χειροκίνητα, ποιο "username" (δλδ account) θα μπορεί να έχει access κτλπ κτλπ Θα πρέπει να δημιουργήσω τοπικούς χρήστες; Που θα είναι ίδιοι με τους δικτυακούς;
At0m0 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 atomo μονο με domain γινεται αυτο!!! εγώ το κάνω ήδη όπως το γράφω σε win7, χύμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Εάν βρείτε τρόπο στα Win7 να φτιάχνετε shares με per user δικαιώματα χωρίς να πρέπει να φορτωθεί το σύστημα με τους αντίστοιχους χρήστες και καταλόγους, να μου το πείτε και εμένα, το χρειάζομαι. υπέθεσα ότι υπήρχαν ήδη, my bad...
Bspus Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Αυτοι οι χρηστες στους υπολογιστες τους εχουν admin δικαιωματα? Γιατι αν εχουν μαλλον παρακαμπτεται η ολη διαδικασια. Μπορεις στο δισκο αφου το συνδεσεις σε καποιον υπολογιστη να φτιαξεις ενα φακελο και να κανεις edit τα permissions. Εκει σβηνεις τους παντες, και τον administrator και βαζεις μονο το χρηστη που θα εχει προσβαση. Μετα πας σε αλλο υπολογιστη. Λογικα ο φακελος δεν θα ειναι προσβασιμος. Θα φτιαξεις αλλο φακελο και θα επαναλαβεις τη διαδικασια για το χρηστη του δευτερου υπολογιστη. Θα πρεπει τωρα αν γυρισεις το δισκο στον πρωτο υπολογιστη, ο δευτερος φακελος να μην ειναι προσβασιμος αλλα ο πρωτος να ειναι. Δεν εχει να κανει με τα ονοματα των χρηστων αλλα με τα security identifiers (κατι μακρυναρια σε hex) με τα οποια ο υπολογιστης τους αναγνωριζει. Το folder που φτιαχτηκε στον ξενο υπολογιστη εχει αγνωστο SID. Ομως, αν ο χρηστης ειναι administrator στο μηχανημα του μπορει να το παρακαμψει. Ο φακελος ειναι μεν κομμενος και για τον admin αλλα ο admin εχει δυνατοτητα να κανει take ownership οποιονδηποτε φακελο. Αμα το κανει αυτο, εχει και τη δυνατοτητα να αλλαξει και τα access control lists, οποτε να προσθεσει τον εαυτο του και οποιον αλλο θελει. Πονταρεις δηλαδη οτι οι χρηστες σου δεν θα το ξερουν αυτο, η τους εχεις σε λογαριασμο απλου χρηστη. Και φυσικα αν τους εχεις απλους χρηστες ελπιζεις οτι δεν ξερουν να βρουν η να αλλαξουν τον κωδικο του τοπικου administrator που ειναι κατι πολυ ευκολο.
chaosmaster Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 atomo μονο με domain γινεται αυτο!!! δωσε info πως μπορει να γινει
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 δωσε info πως μπορει να γινει Λιγο δυσκολο να σου δωθουν οδηγιες σε ενα ποστ για κατι για το οποιο κυκλοφορουν τομοι κ γινονται σεμιναρια επαγγελματικου επιπεδου. Με Win server-active directory πρεπει να ψαχτεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα