Προς το περιεχόμενο

Cant set pci frequency to 100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται.

Προσπαθόντας γω μπω κ γω στον κόσμο του overclock χτύπησα σε προβλήματα κ κυρίως σε ένα.

Έχω τον q6600 με μια καινούργια ψύχτρα κ τροφοδοτικό.Βάζω στόχο λοιπόν το 3.0(απο 2.4)..έλα που όμως με το που περιορίζω to pci frequency στα 100(δηλαδή στην επιλογή "unsynched" απο "auto") to pc δεν κάνει post ακόμα κ αν δεν πειράξω τπτ άλλο απο τις εργοστασιακές ρυθμίσεις? Κατα τα άλλα κάνει κανονικά post κ με ταχύτητα 3.0 gbs,χωρίς pcifreq.

Μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα?

Ευχαριστώ.

*έχω την gtx 275

*μητρική 946GMX-S2

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος να πειραζεις το pci frequency.γιατι το πειραζεις?στο 100 πρεπει να ειναι αντε βαρια βαρια στο 101.

Μα αυτό μας λέει, αν το κλειδώσει στα 100 δεν κάνει post.

Δημοσ.

Ε ας το αφησει στο auto.αλλαζει οταν ειναι στο auto και κανει Overclock?εχω την εντυπωση πως δεν αλλαζει.

Δυστυχώς αλλάζει,και η δικιά μου έτσι κάνει,στο auto όταν είμαι στα 2,5Ghz το pci-e είναι καμιά 120+ :( , αλλά ας το δεις και ο ίδιος, με το setfsb στο Diagnosis σου λέει που είναι εκείνην την στιγμή.

Δημοσ.

πολλές φορές όταν κλοκάρεις χρειάζεται να αυξήσεις όμως το pcie frequency...πόσο είναι τελικά με τη ρύθμιση στο auto?? αν και έχω την εντύπωση ότι γενικά και μεγάλη τιμή να δώσεις δε παθαίνεις κάτι(ΔΕΝ είμαι όμως απολύτως βέβαιως για αυτό :shifty: )

Δημοσ.

απλα ειναι fixed ανεβαζεις pcie = ζοριζεις το sata bus...οταν το παρακανεις χανεις τα sata δεν bootαρει κλπ οταν ειναι οριακα ναι μεν bootαρει υπαρχει πιθανοτητα για data Corruption...κακο δεν κανει ουτε στην vga ουτε στον hdd-ssd!its all about sweet spot!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
κακο δεν κανει ουτε στην vga ουτε στον hdd-ssd!its all about sweet spot!

αυτο σίγουρα ισχύει? γτ αλλού που έψαξα έβλεπα να λένε οτι θα καεί η κάρτα με(τιμή 110 κ πάνω)..κ είναι το πιο καινούργιο/ακριβό πράγμα στο pc μ. :cry:

Δυστυχώς αλλάζει,και η δικιά μου έτσι κάνει,στο auto όταν είμαι στα 2,5Ghz το pci-e είναι καμιά 120+ :( , αλλά ας το δεις και ο ίδιος, με το setfsb στο Diagnosis σου λέει που είναι εκείνην την στιγμή.

Από τι βλέπω με το προγραμματάκι(με clock generator ΙCS9148BF-26 ) χωρίς να έχω πειράξει τίποτα έχω pcifreq = 33.3mhz!

Η motherboard μ έχει τρεις επιλογές(auto, synched-ανάλογα με το cpu, unsynched = 100) οπότε σύμφωνα με το παραπάνω όταν το βάζω στα 100 το αυξάνω κ δεν το αντέχει η μητρική? :confused:

θα τσεκάρω κ με λίγο ανεβασμένο fsb...

edit: Εκανα λάθος.Το pci != pci-e. Οποότε άκυρη η πληροφορία απο πάνω(pci=33.3 , to pci-e δεν μπορώ να το δώ μιας κ δεν υπάρχει το PLL της στο προγραμμα).

edit2: Μετα απο κ άλλο ψάξιμο βρήκα οτι αυτη η μητρικη στο auto κάνει fixed 100.Οπότε είμαι Ok.

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ.

Πέρασες το τελευταίο bios; γιατί αν είσαι με το αρχικό παίζει να είναι απλά κάποιο bug. Επίσης δεν κάνει boot μόνο όταν βάζεις 100 ή σε οποιαδήποτε τιμή και να ορίσεις; Δοκίμασε να δώσεις πχ 101. Μέχρι τα 105 πάντως μην το φοβάσαι. Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου με 105 είσαι σταθερός ενώ με 100 όχι (ακόμη και σε χαμηλά o/c). Πάντως αν στο auto όπως ανέφερες η μητρική σου κλειδώνει στα 100 (σιγουρέψου όμως πρώτα) και δεν έιναι relative με το fsb τότε απλά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.

Δημοσ.

Έχω τα τελευταια bios και οι επιλογες που έχω είναι auto , SYC(αναλογα με την pcu), ASYC(=100, αλλά crash)

Τελικά τον έφερα στα 3.0(fsb 333 , 1:1 με ram) με vcore 1.325 και θερμοκρασιές 47 idle κ 67 100%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...